Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Αδημονούν για τα αποκαλυπτήρια


Μπορεί το παιχνίδι με την Κύπρο στο Croke Park για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 να αργεί (15 Οκτωβρίου), όμως από τώρα οι Ιρλανδοί τρέχουν να προλάβουν για εισιτήρια, των οποίων η διάθεση έχει ξεκινήσει. Άλλωστε θα είναι η πρώτη φορά που η αρμάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι θα αγωνιστεί μπροστά στους τρελαμένους φιλάθλους της, αφού οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μάιντζ και στο Μαυροβούνιο.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Δείτε το στολίδι


Πως και πως περιμένουν οι Ιρλανδοί φίλαθλοι να μπουν για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο και να παρακολουθήσουν την εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου. Το 2010 θα είναι έτοιμο για να ανοίξει τις θύρες του και εμείς σας δίνουμε μία εικόνα από το «στολίδι» που δημιουργείται. Στην ιστοσελίδα που αφορά το νέο γήπεδο, αναγράφονται ορισμένες προτάσεις που… συγκινούν: «In 2010, Irish Football will have an new stadium. A new place to create great moments. To watch the great memories of the last 30 years. Live the passion, pride and exhilaration. As Ireland take on the world. And watch it from the best seats in the house». Δείτε τα όλα στο http://www.faivantageclub.com/.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Γιατί κύριε Μικούλσκι;


Πάλι τα ίδια… Φαίνεται τελικά πως στην UEFA ενοχλούνται όταν μία Ιρλανδική ομάδα προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει και να ξεχωρίσει. Μετά τη «σφαγή» της Εθνικής ομάδας στο Μαυροβούνιο με τα δύο πέναλτι που δε δόθηκαν σε παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, σήμερα έδεσε το γλυκό στο Βερολίνο. Εκεί όπου ο Πολωνός διαιτητής Τόμαζ Μικούλσκι δεν έδωσε πέναλτι σε σπρώξιμο του Γκάβιν στη μεγάλη περιοχή του Ντρόμπνι στο 72΄ και ενώ η Χέρτα ήταν μπροστά με 1-0. Ας μας πει κάποιος τι θα γινόταν αν η Σεντ Πάτρικς ισοφάριζε σε εκείνο το χρονικό σημείο. Δυστυχώς ήρθε η ήττα για τους ψυχωμένους και πάλι «Αγίους» με 2-0, οι οποίοι καλούνται να πετύχουν το… θαύμα στον επαναληπτικό στις 30 του μηνός, για να βρεθούν αυτοί και όχι οι Γερμανοί στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα προσπαθώντας να απειλήσουν χωρίς ουσία όμως, καθώς η ιρλανδική άμυνα κρατούσε σταθερά. Με κοντινές πάσες στο χώρου του κέντρου, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με μία έξυπνη τακτική και μετά το 35΄ βγήκαν μπροστά στην επίθεση. Το 0-0 στο ημίχρονο βρήκε τους οπαδούς της Χέρτα να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του Λουσιέν Φαβρ και τους Ιρλανδούς να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Με το «καλημέρα» όμως του δεύτερου μέρους (50΄) έγινε η ζημιά με το σουτ του Νίκου που στο 46΄ είχε περάσε ως αλλαγή στη θέση του Κάτσαρ. Οι «Άγιοι» προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και το κατάφεραν απειλώντας την εστία του Ντρόμπνι, ενώ στο 72΄ ο Τόμαζ Μικούλσκι έκλεισε τα μάτια του σε πέναλτι που έγινε με σπρώξιμο στη μεγάλη περιοχή. Οι Ιρλανδοί διαμαρτυρήθηκαν για τη συγκεκριμένη φάση, η οποία και προκάλεσε εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί η άμυνα της Σεν Πάτρικς και να δεχθεί ένα τυχερό γκολ στο 77. Ο Βορονίν συνδυάστηκε με τον Πάντελιτς, με το σουτ του Σέρβου να βρίσκει σε Ιρλανδό αμυντικό και εν συνεχεία να στρώνεται στον αμαρκάριστο Σάντος που πέτυχε από κοντά το 2-0. Ο Τζον Μακντόνελ προσπάθησε με δύο αλλαγές να πετύχει κάποιο γκολ… ελπίδας, αλλά παρόλα αυτά παρέμεινε μέχρι το τέλος το 2-0. Μία Χέρτα που σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Σεντ Πάτρικς, οι παίκτες της οποίας για ακόμα μία φορά στάθηκαν ως παλικάρια στον αγωνιστικό χώρο. Μαχητές που παίζουν ποδόσφαιρο. Άλλοι το ξεχνούν και επιδιώκουν με άλλους τρόπους να τους «κλέβουν» αυτό που αξίζουν.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

MVP του Αυγούστου ο Quigley


O Mark Quigley αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του Αυγούστου, μετά τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Σεντ Πάτρικς. Το συγκεκριμένο βραβείο το κερδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του και οφείλεται κυρίως στην παρουσία του κόντρα στην Σουηδική Έλφσμποργκ, την οποία και η ομάδα του απέκλεισε στο κύπελλο UEFA. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συγκεκριμένη διάκριση. Είναι πολύ καλό για έναν ποδοσφαιριστή να βραβεύεται, αλλά δείχνει ότι και η ομάδα του βρίσκεται σε καλό σημείο. Ομολογουμένως ήταν ένας καλός μήνας για μας, όπου διακριθήκαμε στην Ευρώπη και κάναμε την Σεντ Πάτρικς να λάμψει», δήλωσε ο Quigley, ο οποίος θα προσπαθήσει με τους «Αγίους» να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει την Χέρτα, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. «Έχουν πολύ καλή ομάδα, αλλά μπορούμε να τους αιφνιδιάσουμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο».

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ισοπαλία με «σφαγή»


Άρχισαν τα όργανα; Μάλλον. Πάλι η Ιρλανδία άρχισε να ενοχλεί, δεν εξηγείται αλλιώς. Δε λέμε ότι η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι έπαιξε μπαλάρα στο Μαυροβούνιο, αλλά δύο πέναλτι τα είδαμε και δυστυχώς μόνο εμείς. Ο Εσθονός διαιτητής Στεν Κάλντμα έκλεισε τα μάτια του σε δύο καθαρές περιπτώσεις, με μαρκάρισμα στο Ρόμπι Κιν αλλά και ένα χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μείνουν οι πράσινοι στο 0-0 με τους γηπεδούχους.
«Θέλαμε να νικήσουμε αλλά και η ισοπαλία κρίνεται θετική σε ένα τέτοιο δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και στο τέλος μένουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Έδωσα τα συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί γνωρίζουν πλέον πως να αγωνίζονται, ανάλογα με την ομάδα που έχουν απέναντι τους. Μπορεί στην αρχή να παίξαμε κάπως αγχωμένα, αλλά στη συνέχεια δεν κινδυνέψαμε καθόλου και ελέγξαμε το παιχνίδι. Είναι καλό το ότι συγκεντρώσαμε στους πρώτους δύο αγώνες τέσσερις βαθμούς και με αυτούς προχωράμε», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός των Ιρλανδών. Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
MONTENEGRO: Vakasin Rodomir Poleksic, Savo Pavicevic, Radoslav Batak, Jovan Tanasijevic, Milan Jovanovic, Nikola Drincic, Milorad Pekovic, Elsad Zverotic, Stevan Jovetic, Vladamir Bozovic (Simon Vukcevic 54), Mirko Vucinic.
REP OF IRELAND: Shay Given (Newcastle United), Steve Finnan (Espanyol), John O’Shea (Manchester United), Richard Dunne (Manchester City), Kevin Kilbane (Wigan Athletic), Aiden McGeady (Celtic), Steven Reid (Blackburn Rovers), Glenn Whelan (Stoke City), Stephen Hunt (Reading), Robbie Keane (Liverpool), Kevin Doyle (Reading).

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

"Έκλεψαν" τον αρχηγό


«Ποντικοί» τρύπωσαν στο σπίτι του επιθετικού της Λίβερπουλ, Ρόμπι Κιν, ενώ αυτός βρισκόταν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιρλανδίας για τον προκριματικό αγώνα του Μουντιάλ με την Γεωργία. Έτσι, γίνεται ο έβδομος παίκτης, τα τελευταία δύο χρόνια, που έχει φορέσει την κόκκινη φανέλα και έχει δεχτεί την ανεπιθύμητη επίσκεψη διαρρηκτών! Tο Οι παλαιότεροι Ντούντεκ και Κράουτς, αλλά και οι Ρέινα, Τζέραρντ, Κάουτ και Χίπια, που ανήκουν ακόμα στην ομάδα έχουν μπει όλοι στο εν λόγω γκρουπ, στο οποίο προστέθηκε και ο νεοαποκτηθείς Κιν. Για την ιστορία, από το σπίτι του Ιρλανδού επιθετικού λείπουν αρκετά κοσμήματα της συζύγου του και ένα ακριβό ρολόι του ίδιου.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Για το δεύτερο διπλό


Μετά τη σημαντική νίκη επί της Γεωργίας στο Μάιντζ με 1-2, η Εθνική Ιρλανδίας θα προσπαθήσει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου (20.00 ώρα Ελλάδας) να κάνει το δύο στα δύο στη δύσκολη έδρα του Μαυροβουνίου, στην προσπάθεια της να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ 2010 στη Νότιος Αφρική. «Είναι πολύ καλό το νέο σύστημα που εφαρμόζει ο προπονητής μας. Παίζουμε περισσότερο συγκεντρωμένοι με αυτό στην άμυνα. Μας βοηθά πολύ ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ελπίζουμε στο Μαυροβούνιο να έχουμε εξίσου μία καλή απόδοση με αυτή του Μάιντζ και να νικήσουμε», δήλωσε ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτυ, Ρίτσαρντ Ντιουν. Από την πλευρά του ο προπονητής των Ιρλανδών, Τζιοβάνι Τραπατόνι ανέφερε: «Το Μαυροβούνιο διαθέτει μία αξιόλογη ομάδα με καλούς παίκτες. Η Ιταλία νίκησε στο τέλος, η Γαλλία έχασε από την Αυστρία και αυτό που λέω καθημερινά στους παίκτες μου είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι επικίνδυνο. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, να παίξουμε με καρδιά, καλή τεχνική αλλά και αυτοπεποίθηση».

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Της άλλαξε το… όνομα


Το Μάιντζ βάφτηκε πράσινο και πορτοκαλί με την αρμάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι να ξεκινά, θέλουμε να πιστεύουμε, μία ξέφρενη πορεία. Η Ιρλανδία λοιπόν επικράτησε της Γεωργίας με 1-2, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Η νίκη για τους φιλοξενούμενους που είχαν και πάνω από 5.000 οπαδούς στο πλευρό τους ήρθε σχετικά εύκολα, καθώς προηγήθηκαν με τον Ντόιλ στο 13΄, ενώ το 0-2 πέτυχε ο Γουίλαν στο 70΄. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι είναι να μειώσουν στο 90΄ με τον Κένια και έτσι οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν τους πρώτους τρεις πολύτιμους βαθμούς και βρίσκονται πλέον στην κορυφή του 8ου ομίλου μαζί με την Ιταλία, η οποία γλίτωσε τα χειρότερα και με τη βοήθεια της τύχης νίκησε στο 92΄ την Κύπρο στη Λευκωσία με 1-2. Θετική χαρακτηρίζεται η ισοπαλία της Βουλγαρίας στο Μαυροβούνιο, εκεί όπου η Ιρλανδία καλείται την Τετάρτη να βγάλει διπλό. «Ήταν δύσκολο γιατί παίξαμε το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και η νίκη που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντική. Αξίζαμε να φύγουμε με το διπλό. Ήταν κρίμα που δεχθήκαμε γκολ στο τέλος, αλλά γενικότερα είμαι χαρούμενος γιατί είδα μία ομάδα με σωστό τρόπο σκέψης. Όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν σκληρά για το θετικό αποτέλεσμα. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το μεγάλο στόχο μας, αλλά έχουμε τη νοοτροπία νικητή και πιστεύουμε στην ομάδα μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι.
Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Georgia: Loria, Lobjanidze, Kaladze, Shashiashvili, Kenia, Aleksidze (Siradze 62), Iashvili (Mchedlidze 77), Kobiashvili, Khizanishvili (Asatiani 83), Odikadze, Menteshashvili.
Republic of Ireland: Given, Finnan (McShane 80), O'Shea, Dunne, Kilbane, McGeady, S Reid, Whelan, Hunt, Keane, Doyle (Miller 77).

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Άντε και καλή αρχή


Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου (19.00 ώρα Ελλάδας) η Εθνική Ιρλανδίας ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ 2010. Τα παλικάρια του Τζιοβάνι Τραπατόνι θα αντιμετωπίσουν στην ουδέτερη έδρα του Μάιντζ τη Γεωργία, σε ένα παιχνίδι όπου αποτελεί μονόδρομος η νίκη. «Θα κατέβουμε στον αγώνα με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών. Μπορεί να φαντάζει θετικό το ότι η Γεωργία δε θα παίξει στην έδρα της, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφασισμένοι», δήλωσε ο μέσος της Στόουκ Σίτι, Γκλεν Γουίλαν (φωτό).
Ο Ιταλός τεχνικός των Ιρλανδών δε θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Ντάμιεν Νταφ, τον οποίο και θα αντικαταστήσει ο Χαντ της Ρέντινγκ.
Η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους:
Given (Newcastle United), Finnan (Espanyol), O’Shea (Manchester United), Dunne (Manchester City), Kilbane (Wigan Athletic), McGeady (Celtic), S. Reid (Blackburn Rovers), Whelan (Stoke City), Hunt (Reading), Keane (Liverpool), Doyle (Reading).
Καλή επιτυχία...

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Μπορεί και με Χέρτα


Μετά τη σπουδαία και ιστορική πρόκριση επί της Έλφσμποργκ, η Σεντ Πάτρικς μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και τους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Οι Ιρλανδοί κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Χέρτα Βερολίνου, με το πρώτο παιχνίδι να πραγματοποιείται στις 18 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία και το δεύτερο στις 2 Οκτωβρίου στην έδρας τους. «Πάντα είχαμε τέτοιες κληρώσεις. Η Χέρτα είναι μία μεγάλη ομάδα με 44.000 φιλάθλους της σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο για μας. Όπως και να έχει πάντως είναι μία καλή πρόκληση», δήλωσε ο προπονητής των «Αγίων», Τζον Μακντόνελ.