Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

"Έδεσε" Ireland η Manchester City


Κάτοικος Manchester θα παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια ο Stephen Ireland, καθώς ανανέωσε τη συνεργασία του με τη City μέχρι το 2015.
«Δεν με απασχολεί πλέον το μέλλον. Έχω ένα πολύ καλό συμβόλαιο, που μου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου φορώντας την φανέλα της Manchester», δήλωσε λίγο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο 22χρονος Ιρλανδός άσος.

Η Μέριλιν Μονρό στην Ιρλανδία!


Μια μεγάλη έκθεση με παραπάνω από 150 προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρό θα ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην Ιρλανδία. Το μουσείο Newbridge Silverware of Style Icons στο Κίλντεϊρ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο τη συλλογή με τα πιο προσωπικά αντικείμενα του «συμβόλου του σεξ», η οποία θα είναι προάγγελος μιας μεγάλης δημοπρασίας που θα στηθεί στο Λας Βέγκας στις 26 και 27 Ιουνίου. Ανάμεσα στα είδη που θα εκτεθούν θα είναι και η λευκή ρόμπα που φορούσε τη στιγμή του θανάτου της. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την 1η Ιουνίου, ημέρα που θα γιόρταζε τα 83α γενέθλιά της εάν ζούσε η ξανθιά καλλονή.
Πηγή: www.citypress.gr

Αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης το 2010


Η Ιρλανδία μπορεί να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη το 2010, ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι προβλεπόταν μέχρι τώρα, δήλωσε πρωθυπουργός της χώρας Μπράιαν Κάουεν (φωτό).
Τον περασμένο μήνα, ο Κάουεν είχε δηλώσει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ιρλανδία θα ξαναρχίσει το 2011, όμως τώρα αναθεώρησε αυτήν την άποψη επικαλούμενος την πρόβλεψη του Οικονομικού και Κοινωνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου (ESRI).
«Το ESRI και άλλοι προβλέπουν τώρα ότι οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση σημαίνουν ότι είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, ακόμη και στην ταχεία ανάπτυξη, ακόμη και στις αρχές του επόμενου έτους», είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι το ESRI στις αρχές του μήνα είχε αναφέρει ότι η ιρλανδική οικονομία θα επιστρέψει στην ισχυρή ανάπτυξη το 2011 εφόσον αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Φιλικό τεστ με Νιγηρία


Την ευκαιρία να τσεκάρει την κατάσταση των παικτών της Εθνικής Ιρλανδίας θα έχει την Παρασκευή ο Giovanni Trapattoni, στο φιλικό παιχνίδι με την Νιγηρία στο Craven Cottage. Δε θα αγωνιστεί ο Shay Given που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και θα τον αντικαταστήσει ο τερματοφύλακας της Coventry, Keiren Westwood (φωτό). Επίσης δε θα δώσει το «παρών» στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Kevin Doyle, ενώ μάχη με το χρόνο θα δώσει ο Caleb Folan της Hull City.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Πρωταθλήτρια η Leinster


Κυριακή 22 Μαρτίου 2009. Η ομάδα ράγκμπι της Εθνικής Ιρλανδίας κατέκτησε το τουρνουά έξι εθνών, μετά από το 1948.
Σάββατο 24 Μαίου 2009. Η ιρλανδική Leinster κατάκτησε στον τελικό του Εδιμβούργου το Heineken Cup στο ράγκμπι, νικώντας με 19-16 την αγγλική Leicester. Οι «μπλε» ήταν οι καλύτεροι και το απέδειξαν πανηγυρίζοντας τον συγκεκριμένο τίτλο που τους ανέβασε στην κορυφή. Είναι οι πρωταθλητές και μπράβο τους. Οι Ιρλανδοί στο ράγκμπι πλέον έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και ευχόμαστε να τους ακολουθήσουν και οι συμπατριώτες τους στο ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά οι συνθέσεις του τελικού:
LEINSTER: I Nacewa, S Horgan, B O'Driscoll, G D'Arcy, L Fitzgerald (R Kearney 71), J Sexton, C Whitaker, C Healy (R McCormack 60-64), B Jackman (J Fogarty 55), S Wright, L Cullen, M O'Kelly, R Elsom, S Jennings (R McCormack 32-42), J Heaslip.
LEICESTER: G Murphy (M Smith 47), S Hamilton, U Erinle, D Hipkiss, A Tuilagi, S Vesty, J Dupuy (H Ellis 75), M Ayerza, G Chuter (B Kayser 55), M Castrogiovanni (J White 52), T Croft, B Kay, C Newby, B Woods (L Moody 60), J Crane (L Deacon 29).

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

«Έφυγε» ο Άλαν Κέλι


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο Άλαν Κέλι. Ο εκλιπών αγωνίστηκε 47 φορές με την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας από το 1958 έως το 1973, ενώ πραγματοποίησε περισσότερες από 500 εμφανίσεις με την Πρέστον Νορθ Εντ, χωρίς να κατακτήσει κάποιον τίτλο, πέρα από το μετάλλιο του χαμένου στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Γουέστ Χαμ το 1964. Ο γιος του, Άλαν Κέλι τζούνιορ, υπήρξε επίσης διεθνής (34 φορές) και πλέον εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στην εθνική ομάδα της χώρας.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Το ξέρατε ότι είναι «δικές» μας;


Το ΜΕΝ 24 παρουσίασε πριν ένα μήνα περίπου τις πέντε πιο καυτές "προσφορές" της Ιρλανδίας στο κινηματογραφικό πανί του Χόλιγουντ. Ακόμα κι αυτές είναι «δικές» μας!!!
5. Μάντι Μουρ
Mπορεί η ταλαντούχα σταρ της Αμερικής να μεγάλωσε στην Φλόριντα, αλλά οι γονείς της κατάγονται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Η μητέρα της έχει ρίζες στην Αγγλία, ενώ ο πατέρας της από την Ιρλανδία και τους Ινδιάνους Τσερόκι! Μπορεί αυτός ο γονιδιακός συνδυασμός να έκανε τη διαφορά στην πολυτάλαντη προσωπικότητά της αφού είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, συνθέτης και σχεδιάστρια μόδας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε για τον εσωτερικό της κόσμο, αλλά τα γονίδια σίγουρα έβαλαν το "χεράκι" τους στον... εξωτερικό της κόσμο.
4. Τζένιφερ Κόνελι (φωτό)
H αλήθεια είναι ότι η μοναδική ομορφιά της τιμημένης με Όσκαρ, Τζένιφερ Κόνελι, δεν είναι μόνο δείγμα της ιρλανδικής καταγωγής της. Η Τζένιφερ χρωστάει την εμφάνισή της σε έναν "πικάντικό" συνδυασμό εθνικοτήτων. Ενώ η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, οι παππούδες της από την πλευρά του μπαμπά της είχαν ρίζες στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία, ενώ οι γονείς της μητέρας της είχαν ρίζες στην Πολωνία και τη Ρωσία. Ε, με τέτοια "μείξη" πως να μην συμπεριλαμβάνεται στις πιο εντυπωσιακά όμορφες γυναίκες του πλανήτη;
3. Μπρίτζεν Μόιναχαν
Με καταγωγή από το Δουβλίνο, το πρώην μοντέλο Μπρίτζετ Μοίναχαν έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο κοινό από την τηλεοπτική σειρά Sex & The City, ως η "αντίζηλη" της πρωταγωνίστριας, Κάρι Μπράντσοου. Παρόλο που η ομορφιά της είναι αντικειμενική, η Μπρίτζετ μάλλον δεν ήταν... αρκετή για τον Τομ Μπρέιντι, αφού ενώ εκείνη ήταν έγκυος, εκείνος την παράτησε για μια πιο... "αντικειμενικά όμορφη", το supermodel Ζιζέλ Μπούντχεν. Όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο τόσο σέξι γυναίκες, σίγουρα η επιλογή είναι δύσκολη...
2. Μισέλ Λομπάρντο
H 25χρονη πληθωρική μελαχρινή κατάγεται από την Ιρλανδία και την Ιταλία και το σέξι βλέμμα της σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές καμπύλες της δεν άφησαν αδιάφορους τους παραγωγούς του Χόλιγουντ και το περιοδικό Sports Illustrated, για το οποίο έχει ποζάρει αρκετές φορές. Βέβαια, η guest εμφάνισή της στο σίριαλ Californication με τον Ντέηβιντ Ντουκόβνι, είναι αυτή που ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τις μετοχές της.
1. Ροζάριο Ντόσον
Άλλο ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ανάμειξης διαφορετικών γονιδίων. Η καυτή Ροζάριο Ντόσον, που μας χάρισε αξέχαστες στιγμές στο Sin City, χρωστάει μέρος της σεξουαλικότητας της στην καταγωγή των γονιών της. Η μητέρα της είναι από το Πουέρτο Ρίκο και την Κούβα, ενώ ο πατέρας της έχει ρίζες στους Ινδιάνους και την Ιρλανδία. Αναμένουμε με αγωνία των δεύτερο μέρος της ταινίας, για να την ξαναδούμε με σέξι δερμάτινες στολές...

«Δεν συντρέχει λόγος για πρόωρες εκλογές»


«Δεν υπάρχουν τριβές μεταξύ των εταίρων της κυβέρνησης συνασπισμού και δεν συντρέχει λόγος για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ιρλανδίας. «Δεν υπάρχει διχόνοια ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και με αυτή την έννοια δεν βλέπω το λόγο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», συμπλήρωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Μπράιαν Λένιχαν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Για να μην ξεχνιόμαστε...


Για ακόμα μία χρονιά οι διάφοροι και καλά γνώστες της μουσικής αποφάσισαν πως η Ιρλανδία δε μπορεί να συμμετάσχει στον τελικό της Eurovision. Είπαμε, δεν τρελαινόμαστε αλλά μας ενοχλεί όταν ορισμένοι δε σέβονται τη μουσική της χώρας αυτής και το τι έχει πετύχει σε αυτό το... θεσμό. Γιατί όταν η μουσική κυριαρχούσε και όχι τα... μπούτια (πάλι καλά που νίκησε ο Νορβηγός γιατί το άξιζε), η Ιρλανδία ήταν πρώτη και με διαφορά. Και για να μην ξεχνιόμαστε, παραμένει η πρώτη χώρα, με τις περισσότερες νίκες στην Eurovision! Έχει κερδίσει τον διαγωνισμό επτά φορές, με πρώτη νίκη το 1970 και τελευταία το 1996. Από το 1965 που συμμετέχει στον διαγωνισμό έχει χάσει μόνο δύο διοργανώσεις, το 1983 στο Μόναχο - λόγω απεργίας στην κρατική τηλεόραση- και το 2002 στο Ταλίν, λόγω κακής βαθμολογίας την προηγούμενη χρονιά. Είναι η μοναδική χώρα που έχει κερδίσει τρεις διαγωνισμούς διαδοχικά, το 1992, 1993 και το 1994! Το Δουβλίνο έχει φιλοξενήσει την Eurovision έξι φορές, ενώ το 1993, η διοργάνωση έγινε στο Millstreet, μια πόλη 1.500 κατοίκων. Η πρώτη νίκη ήταν το 1970 με την Dana και το "All kinds of everything". Η Dana τραγουδάει ακόμα και τώρα, ενώ πριν μερικά χρόνια είχε εκλεγεί Ευρωβουλευτής. Το 1980 ήταν η χρονιά του Johnny Logan, που με το "What's another year" έφερε τη νίκη στην Ιρλανδία για δεύτερη φορά. Ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια στην ιστορία της Eurovision, το "Hold me now" έδωσε την τρίτη νίκη στην χώρα το 1987, πάλι με τον Johnny Logan (φωτό), o oποίος έγινε ο μοναδικός καλλιτέχνης που κερδίζει δύο φορές τον διαγωνισμό. Πέντε χρόνια αργότερα, συνέβη κάτι επίσης μοναδικό, ένα απίστευτο σερί νικών της Ιρλανδίας που για τρία χρόνια πήρε την Eurovision...σπίτι της ! Το 1992 η Linda Martin με το "Why me?",το 1993 η Niamh Kavanagh με το "In your eyes", ενώ το 1994 ήρθε η τρίτη σερί νίκη με τους Paul Harrington& Charlie McGettigan και το "Rock nRoll Kids". Η Ιρλανδία έκανε ένα πολύ σύντομο...διάλειμμα την επόμενη χρονιά, με την 14η θέση το 1995 και επανήλθε στις νίκες το 1996! Η Eimear Quinn και το "The voice" έφεραν για 7η φορά τη νίκη στην Ιρλανδία, που λίγο έλειψε να κερδίσει και το 1997, μιας και κατετάγη 2η!
Αυτή είναι η Ιρλανδία κύριοι που ξεχνάτε...

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Στην κορυφή η Cork


Την πρώτη ήττα της Bohemians (2-1 εκτός έδρας από τη Shamrock Rovers) εκμεταλλεύτηκε η Cork, η οποία νίκησε στο «σπίτι» της την Derry με 1-0 χάρη στο πέναλτι του αρχηγού Dan Murray (φωτό) και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του Ιρλανδικού πρωταθλήματος. Έτσι μετά την Cork που έχει 26 βαθμούς, ακολουθεί η Bohemians με 23, ενώ από 21 βαθμούς έχουν Derry και Shamrok Rovers. Πέμπτη είναι η Galway United που επικράτησε της Bray με 3-0 , ενώ τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Συγκεκριμένα, η Dundalk δεν πέρασε με διπλό από την Drogheda (1-1) και η St. Particks με τη Sligo μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις (2-2). Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Galway United-Bray Wanderers 3-0
Cork City-Derry City 1-0
Drogheda United-Dundalk 1-1
St. Patricks Ath-Sligo Rovers 2-2
Shamrock Rovers-Bohemians 2-1

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ανανέωσε με Ίπσουιτς ο Bruce


Νέο συμβόλαιο με την Ίπσουιτς υπέγραψε ο Ιρλανδός διεθνής αμυντικός Alex Bruce. Ο 24χρονος που έχει δύο συμμετοχές με την εθνική της χώρας του ανανέωσε την συνεργασία του για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλώνοντας σχετικά: «Ποτέ δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα μου. Ήλπιζα να ανανεώσω και χαίρομαι που έγινε. Πλέον είμαι ακόμα αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, καθώς θα έχουμε προπονητή του
Roy Keane. Θέλουμε όλοι μαζί την Ίπσουιτς ξανά στην Premier League».

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Οι Ιρλανδοί «The Answer» καλωσορίζουν τους AC/DC


H τετραμελής ιρλανδέζικη μπάντα μετά από μια πορεία εννέα χρόνων στα μουσικά δρώμενα και έχοντας παίξει σε μεγάλα headlining tours σε Μ. Βρετανία, Ιαπωνία και Αυστραλία μαζί με γκρουπ όπως οι Rolling Stones, The Who και Aerosmith, κερδίζουν δίκαια τη θέση του opening act πριν την πολύ-αναμενόμενη εμφάνιση των AC/DC, στις 28 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ήδη περιοδεύουν μαζί τους σε όλη την Black Ice Tour.
Με δύο πολύ καλά άλμπουμ, οι The Answer έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις! O frontman, Cormac Neeson είναι ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο με «βαριά», εκφραστική φωνή και μοναδική ερμηνεία. Ο Paul Mahon παίζει κιθάρα με εντυπωσιακό τρόπο, έχοντας επηρεαστεί από το blues και την rhythm'n'blues.
Μαζί με το υπόλοιπο team, οι The Answer, οι τέσσερις αυτοί Ιρλανδοί απλά ροκάρουν και μας προετοιμάζουν κατάλληλα για το υπερθέαμα των AC/DC.

Καλή επιτυχία κορίτσια


Αν και δε συμφωνούμε πολύ με τον θεσμό (τουλάχιστον με το πως κατάντησε τα τελευταία χρόνια), ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ιρλανδική συμμετοχή της Eurovision. Το συγκρότημα Sinéad Mulvey & Black Daisy θα προσπαθήσει την Πέμπτη με το τραγούδι «Et Cetera» να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου.
Για να μην ξεχνιόμαστε ποια η είναι η χώρα με τις περισσότερες νίκες...

Οι LONDON IRISH στον τελικό του GUINESS PREMIERSHIP


H ομάδα των Ιrish exiles απέκλεισε στον ημιτελικό του πρωταθλήματος rugby τους Harlequins (ομάδα του Λονδίνου), με την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη 17 - 0 και θα αντιμετωπίσει την Leicester Tigers στον τελικό του πρωταθλήματος της premiership που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/5/2009 και ώρα 17.30 (Αγγλίας) στο Twickenham.
Oι London Irish που δημιουργήθηκαν το 1898 από μία ομάδα νεαρών Ιρλανδών του Λονδίνου, χρησιμοποιούν ως έδρα το Madejski Stadium της Reading F.C. Mασκότ της ομάδας είναι ο digger, σκύλος ράτσας irish wolfhound φυσικά!
H συμμετοχή τους στον τελικό του Guiness Premiership έχει ενθουσιάσει την πολυάριθμη ιρλανδική κοινότητα του Λονδίνου και πιθανή κατάκτηση του πρωταθλήματος θα συνοδευτεί από την κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων Guiness στις pubs.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Φουλ για τον στόχο


Διακοπές δεν… έχει φέτος για τους παίκτες της Εθνικής Ιρλανδίας, καθώς έχουν μπροστά τους ένα γεμάτο πρόγραμμα που αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Ένας μεγάλος στόχος για ολόκληρη τη χώρα, που ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της Εθνικής. Τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται αλλά οι διεθνείς παίκτες της ομάδας έχουν το μυαλό τους στις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις και το πως διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, αφού το καλοκαίρι αναμένεται «καυτό» αγωνιστικά για αυτούς.
Αρχικά στις 29 Μαΐου θα αντιμετωπίσουν την Νιγηρία σε φιλικό παιχνίδι στο Craven Cottage, ενώ ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι για τα προκριματικά με την Βουλγαρία στη Σόφια. Σε περίπτωσης νίκης οι Ιρλανδοί θα μπορέσουν να κυνηγήσουν με αξιώσεις την πρώτη θέση του ομίλου και να ξεπεράσουν την Ιταλία, που θα υποδεχτούν αργότερα στο νησί. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο δρόμο για την Νότιο Αφρική:
29/05/’09: Friendly - Ireland v Nigeria, Craven Cottage, 8.00 pm.
06/06/’09: World Cup Qualifiers: Bulgaria v Ireland (Sofia), Cyprus v Montenegro
12/08/’09: Friendly – Ireland v Australia, Thomond Park
05/09/’09: World Cup Qualifiers: Cyprus v Ireland, Bulgaria v Montenegro, Georgia v Italy
09/09/’09: World Cup Qualifiers: Italy v Bulgaria, Montenegro v Cyprus
08/09/’09: Friendly - Ireland v South Africa, Thomond Park
10/10/’9: World Cup Qualifiers: Ireland v Italy (Croke Park), Montenegro v Georgia, Cyprus v Bulgaria
14/10/’09: World Cup Qualifiers: Ireland v Montenegro (Croke Park), Italy v Cyprus, Bulgaria v Georgia.

FIFA WORLD CUP 2010 - Group 8, Europe
Team P W D L GF GA Pts
Italy 6 4 2 0 9 3 14
Ireland 6 3 3 0 7 4 12
Bulgaria 5 1 4 0 5 3 7
Cyprus 5 1 1 3 4 7 4
Montenegro 5 0 3 2 3 6 3
Georgia 7 0 3 4 4 9 3

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Άτυχος ο Doyle


Με την τύχη του τα έχει ο Kevin Doyle, ο οποίος τραυματίστηκε και θα χάσει τα πλέι-οφ για την άνοδο στην Premier League. Ο επιθετικός της Ρέντινγκ προς το παρόν θα ακολουθήσει θεραπεία και παραμένει άγνωστο το αν θα μπορέσει να βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής Ιρλανδίας, για το παιχνίδι στη Σόφια με την Βουλγαρία στις 6 Σεπτεμβρίου, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Περαστικά Kevin…

Μαζί Bohemian-Cork


Την ήττα της Bohemians στο Derry με 3-2 εκμεταλλεύτηκε η Cork (φωτό), που με την εκτός έδρας νίκη της ανέβηκε στην κορυφή όπου συγκατοικεί με την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας. Η Shamrock παρέμεινε στην τέταρτη θέση, πίσω από την Derry, με το διπλό επί της Sligo (0-3), ενώ σημαντική νίκη πέτυχε η Dundalk κόντρα στην Galway με 1-0. Βαθιά ανάσα πήρε και η ουραγός Drogheda με τη νίκη της στο «σπίτι» της Bray (0-1). Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Derry City-Bohemians 3-2
Bray Wanderers-Drogheda United 0-1
Dundalk-Galway United 1-0
St. Patricks Ath -Cork City 0-3
Sligo Rovers-Shamrock Rovers 0-3.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επόμενη αγωνιστική, καθώς η Cork θα υποδεχτεί την Derry και η Bohemian θα δοκιμαστεί στην έδρα της Shamrock.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αμετάβλητη η κορυφή


Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Ιρλανδικό πρωτάθλημα οι τρεις πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα. Η Bohemian (φωτό) νίκησε εύκολα εντός έδρας την Dundalk με 5-0 φτάνοντας στους 23 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Cork City με 20 που επικράτησε της Sligo με 1-0. Η Derry City παρέμεινε στην τρίτη θέση με 18 βαθμούς μετά το διπλό με 0-3 επί τις Drogheda United. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Cork City-Sligo Rovers 1-0
Galway United -St. Patricks Ath 2-1
Bohemians -Dundalk 5-0
Drogheda United -Derry City 0-3
Shamrock Rovers-Bray Wanderers 0-1

Πρώτοι και... ταχύτεροι


Ακόμα και στα αυτοκίνητα είναι οι καλύτεροι. Ο Ιρλανδός οδηγός Άνταμ Κάρολ έσπασε τα κοντέρ και εξασφάλισε το πρωτάθλημα του A1GP, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα του τελευταίου γύρου στο Μπραντς Χατς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
1. Κάρολ (Ιρλανδία) 22'32''704, 2. Καρθικεγιάν (Ινδία) + 7''230, 3. Ντουράν (Μεξικό) + 12''340, 4. Χίλντεμπραντ (ΗΠΑ) + 12''689, 5. Αλμπουκέρκε (Πορτογαλία) + 13''018, 6. Μπλίκεμολεν (Ολλανδία) + 13''783, 7. Μάρτιν (Αυστραλία) + 15''208, 8. Γιάνι (Ελβετία) + 22''220, 9. Προστ (Γαλλία) + 22''945, 10. Λιούτσι (Ιταλία) + 27''062, 11. Αμερμίλερ (Γερμανία) + 31''947, 12. Χερμάντο (Ινδονησία) + 33''159, 13. Κλαρκ (Βρετανία) + 33''541, 14. Κονγκ Φου (Κίνα) + 34''963, 15. Φαν Ντερ Μέρβε (Ν. Αφρική) + 40''488, 16. Λιμ (Μαλαισία) + 41''528.
Εγκατέλειψαν οι: Μοράντ (Λίβανος), Μπάμπερ (Ν. Ζηλανδία), Πικιονέ (Μονακό) και Γκιμαράες (Βραζιλία).
Βαθμολογία: 1. Ιρλανδία 97, 2. Ελβετία 89, 3. Πορτογαλία 86, 4. Ολλανδία 69, 5. Γαλλία 46, 6. Μαλαισία 43, 7. Ν. Ζηλανδία 36, 8. Αυστραλία 32, 9. Μονακό 27, 10. Βρετανία 24, 11. ΗΠΑ 24, 12. Ινδία 19, 13. Ν. Αφρική 19, 14. Βραζιλία 18, 15. Ιταλία 15, 16. Μεξικό 14, 17. Λίβανος 8, 18. Κίνα 7, 19. Κορέα 4, 20. Ινδονησία 3, 21. Γερμανία 2.

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

H Loreena McKennitt για εμφανίσεις στην Ελλάδα


H αιθέρια ερμηνεύτρια των κέλτικης παράδοσης και η τραγουδίστρια των πιο σαγηνευτικών new age μουσικών ιστοριών έρχεται στην χώρα μας για 3 μοναδικές συναυλίες σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 9, 10 και 11 Ιουνίου αντίστοιχα για να μας παρασύρει στους μουσικούς της ονειρότοπους.
Γεννημένη στον Καναδά, αλλά με Ιρλανδικές και Σκωτσέζικες ρίζες, η Loreena Mc Kennitt από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τις μουσικές όλου του κόσμου και απορροφήθηκε από τις folk μυθικές ιστορίες από κάθε μακρινή γωνιά του πλανήτη. Σε όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και πετυχημένης καριέρας της, η Loreena McKennitt έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από την αγάπη της για την κέλτικη μουσική και το πάθος της για τις μουσικές παραδοσιακές μυθολογίες.
Εδώ και δυο δεκαετίες, χάρη στην παραμυθένια μουσική της, τις ονειρικές συνθέσεις της και τις κρυστάλλινες ενορχηστρώσεις της, έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να είναι προτεινόμενη για βραβεία Grammy καθώς και να αποσπάσει το βραβείο Billboard International Achievement.
Tο ιδιαίτερο μουσικό της μείγμα από στοιχεία pop, folk και ethnic απλώνεται σε 8 studio album που έχουν καταφέρει να μιλήσουν στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων ενώ η ίδια έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση κινηματογραφικών ταινιών.
Η Καναδή new age ιέρεια έχει σαγηνευτεί από την Ελληνική παράδοση και την Ελληνική ιστορία και γι’ αυτό στη νέα της περιοδεία κάνει τρεις στάσεις στη χώρα μας, στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας στις 9 Ιουνίου, στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα στις 10 Ιουνίου και στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου.
Η Loreena McKennitt από τις 6 έως τις 24 Ιουνίου, συνοδευόμενη από μια εκπληκτική ομάδα μουσικών θα εμφανιστεί τόσο σε υπαίθριους χώρους όσο και σε κλειστές αίθουσες συναυλιών στο Μαρόκο, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Ουγγαρία και την Ιταλία.
Προπώληση Εισητηρίων:
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Δευτέρα 4 Μαίου
• 9 Ιουνίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας (στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας)
• 10 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα
Τιμή εισιτηρίου :45 Ευρώ
• 11 Ιουνίου στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη
Τιμή εισιτηρίου :40 Ευρώ