Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Και στο Σάλτσμπουργκ


Το έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν αλλά για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι είμαστε… παντού!!! Η τελευταία φορά που συναντήσαμε irish pub ήταν στη Πράγα και πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Εκεί όπου περπατούσαμε στον κεντρικό δρόμο της πόλης και… τσουπ ξεπρόβαλε το «δικό» μας μπαρ, που ονομάζεται Shamrock. Ιδού η φωτογραφία…

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Αρχές Οκτωβρίου το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία


Η Ιρλανδία θα πραγματοποιήσει το δεύτερο δημοψήφισμα για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας στις 2 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπράιν Κόουεν. Η χώρα είχε ψηφίσει «όχι» στο πρώτο δημοψήφισμα.
Τον Ιούνιο οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να δοθούν εγγυήσεις στο Δουβλίνο, προκειμένου οι Ιρλανδοί να υπερψηφίσουν τη Συνθήκη.
Οι νομικές αυτές εγγυήσεις αφορούν τη διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας πάνω σε θέματα όπως οι αμβλώσεις, η ουδετερότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και η φορολογική πολιτική.
Ο Κόουεν δήλωσε ότι πιστεύει πως οι ανησυχίες των Ιρλανδών ψηφοφόρων αντιμετωπίστηκαν με τη μορφή νομικών εγγυήσεων.
«Σε αυτήν τη βάση, εισηγούμαι στην κυβέρνηση να στραφούμε στο λαό και να ζητήσουμε την έγκρισή του για να επικυρώσει η Ιρλανδία τη συνθήκη και αυτό το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου», κατέληξε.
Η ΕΕ ελπίζει τώρα ότι το Δουβλίνο θα υπερψηφίσει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Η Ιρλανδία είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν έχει εγκρίνει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.
Το «όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2008 στέρησε από την ΕΕ την ομόφωνη στήριξη στη συνθήκη.
Πηγή: www.ethnos.gr

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Τιμωρήθηκε ο Κένι


Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την τιμωρία του τερματοφύλακά της, Πάντι Κένι, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.
Η διοίκηση των «λεπίδων» αρκέστηκε στη γνωστοποίηση της τιμωρίας του διεθνύς Ιρλανδού, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο, από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Κένι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε πριν από έναν αγώνα με την Πρέστον, για τα πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ ντιβίζιον. Ο 31χρονος τερματοφύλακας αγωνίζεται για πολλά χρόνια στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την εστία της οποίας έχει υπερασπιστεί σε περισσότερα από 250 παιχνίδια.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Επανέρχεται ο Steven Reid


Οι ελπίδες να ξεπεράσει όσο πιο σύντομα γίνεται τον τραυματισμό του αυξάνονται για τον Steven Reid. Ο διεθνής Ιρλανδός της Blackburn συμμετείχε στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ αλλά ένα πρόβλημα στο γόνατο του τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον όμως η αισιοδοξία είναι μεγάλη για το ότι θα επιστρέψει στη ενεργό δράση από τις 15 Αυγούστου και μετά. Κάτι που σημαίνει πως θα μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική Ιρλανδίας στα κρίσιμα παιχνίδια της με την Κύπρο εκτός έδρας (5 Σεπτεμβρίου) και τις Ιταλία και Μαυροβούνιο στο Croke Park (10 και 14 Οκτωβρίου).

Ευρωπαϊκό «χαστούκι» για την Sligo Rovers


Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Europa League η Sligo Rovers. Οι Ιρλανδοί ηττήθηκαν στην έδρας τους από την Αλβανική Vllaznia με 1-2 και πλέον καλούνται να ανατρέψουν την εις βάρους κατάσταση στον επαναληπτικό. Μοιραίος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Alan Keane, ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ και έχασε πέναλτι. Το γκολ των Ιρλανδών σημείωσε ο Raffaele Cretaro. Αναλυτικά οι συνθέσεις του αγώνα:
Sligo Rovers: Richard Brush, Alan Keane, Danny Ventre, Steve Feeney (Jason Noctor 64), Shaun Holmes, Brian Cash (Sean Doherty 73), Conor O'Grady (captain), Richie Ryan, Owen Morrison, Raffaele Cretaro, Romuald Boco.
Δεν αγωνίστηκαν οι: Ciaran Kelly, Christopher Kelly, Danny Keohane, Jason Noctor, Eoin Torpey.
Vllaznia: Armir Grimaj, Dritan Smajlaj, Zeljko Mrvaljevic, Safet Osja, Ndricim Shtubina, Amarildo Belisha, Vioresin Sinani (captain) (Bekim Balaj 85), Fetim Kasapi (Olti Bishani 87), Rqaman Hallagi, Elvin Beqiri, Ilir Nallbani.
Δεν αγωνίστηκαν οι: Marko Basic, Edon Hasani, Armando Vajushi, Ansi Nika, Alis Baci.
Referee: Christof Virant (Belgium).

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ένα μεγάλο ευχαριστώ


Πριν λίγες μέρες (27 Ιουνίου) το www.irelandfans.blogspot.com έκλεισε ένα χρόνο ύπαρξης. 2760 φίλοι έχουν ήδη επισκεφτεί τη σελίδα μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή. Όλοι εμείς που γουστάρουμε την Ιρλανδία χαιρόμαστε που δεν είμαστε… μόνοι μας. Είμαστε πολλοί και αυτό μας κάνει να συνεχίζουμε με περισσότερο ζήλο αυτό που ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο περίπου. Χρόνια μας πολλά, Ιρλανδικά και όπως γράφει στην τούρτα της φωτογραφίας «Still Fighting…».

Διογκώνεται η ανεργία στην Ιρλανδία


Σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ 13 ετών, στο 11,9%, έφτασε τον Ιούνιο η ανεργία στην Ιρλανδία, καθώς η βαθαίνουσα ύφεση διογκώνει τις ουρές των γραφείων κοινωνικής πρόνοιας, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία. Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο στα 418.592 άτομα, αριθμός πρωτοφανής από την εποχή της ίδρυσης του ιρλανδικού κράτους το 1922. Τον Μάιο, το ποσοστό της ανεργίας ήταν 11,8%. Πρόκειται για το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στη 16μελή ζώνη του ευρώ. Την πρωτιά κατέχει η Ισπανία, η οποία επίσης στηρίχθηκε υπερβολικά στον κλάδο των ακινήτων και των κατασκευών για την ανάπτυξή της, και τώρα βλέπει την αγορά εργασίας να επιδεινώνεται αλματωδώς. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου η ανεργία στην Ισπανία είχε ξεπεράσει το 17%.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP.

«Λύκος» ο Doyle


Στην Premier League θα αγωνίζεται την νέα σεζόν ο Kevin Doyle, ο οποίος άφησε την Reading για να συνεχίσει την καριέρα του στη Wolves. Ο 25χρονος διεθνής Ιρλανδός επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «λύκους» και δήλωσε μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη: «Είναι υπέροχο που επιστρέφω στην Premier League και ατυτό αποτελεί για μένα μία νέα αρχή».