Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Συν Πλατινί και χείρα κίνει!!!


Ένα ευχαριστώ στη στήλη "Κουρκούτι" του www.sport24.gr για την ευρηματικότητα και το μήνυμα που περνά μέσα από το συγκεκριμένο φωτομοντάζ.
Μισέλ το βλέπεις;

Attali: «Είμαστε όλοι Ιρλανδοί»


«Είμαστε όλοι Ιρλανδοί!», αναφωνεί ο Jacques Attali, με αφορμή την πρόκριση της Γαλλίας εις βάρος της Ιρλανδίας στο Μουντιάλ. Ο πρώην σύμβουλος του Fransoua Miteran, που έχει μείνει στην ιστορία μεταξύ άλλων επειδή ζητούσε πριν από 20 χρόνια από τον Γκορμπατσόφ να εμποδίσει την επανένωση της Γερμανίας, θεωρεί ότι μετά το επεισόδιο με την κεφαλιά του Zidane, το 2006, το ποδόσφαιρο δυσφημίστηκε ακόμη μια φορά.
Πηγή: www. abao.gr

Πορεία διαμαρτυρίας στη γαλλική πρεσβεία του Δουβλίνου


Περίπου 200 Ιρλανδοί πραγματοποίησαν το Σάββατο (21/11) πορεία διαμαρτυρίας έξω από την γαλλική πρεσβεία στο Δουβλίνο, ζητώντας επανάληψη του αγώνα μπαράζ με τους «τρικολόρ». Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της ιρλανδικής ομοσπονδίας, Τζον Ντιλέινι, η γαλλική ομοσπονδία δεν συναίνεσε στην επανάληψη του ματς και η FIFA δεν είχε άλλη επιλογή, από το να απορρίψει το ιρλανδικό αίτημα. Στο μεταξύ, ο Zinedine Zidane στήριξε χτες τον Henry, λέγοντας πως «δεν είναι υποκριτής». «Θα το ξεπεράσει με τον καιρό. Έκανε ένα λάθος, όπως είχα κάνει κι εγώ, αν και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση των δύο περιπτώσεων. Το παραδέχτηκε και αυτό σημαίνει πως ζήτησε συγγνώμη», είπε ο «Ζιζού».
Πηγή: www.agelioforos.gr

Οι πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις του... χεριού


Πέρα από τους κανονισμούς και τις αρχές της FIFA πολλοί είναι αυτοί που υπογραμμίζουν τα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με μία πρόκριση στο Μουντιάλ.
Για παράδειγμα το γαλλικό κανάλι TF1 έχει ήδη δεσμεύσει 120 εκατ ευρώ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αναμεταδόσεων. Η μη συμμετοχή της Γαλλίας στο Μουντιάλ σημαίνει ότι οι διαφημίσεις θα είναι δύο φορές φθηνότερες.
Η Adidas προβλέπει σε εισπράξεις ανάλογες με αυτές από το Μουντιάλ 2006 διαθέτοντας 500.000 αθλητικές μπλούζες με τα χρώματα της Εθνικής Γαλλίας.
Επίσης ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων όπως η Carrefour ή η τηλεπικοινωνιών SFR έχουν ήδη δεσμεύσει από 2,5 εκατ ευρώ για την διαφημιστική χρήση των επιτυχιών της Εθνικής.
«Το ποδόσφαιρο μπορεί να συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση μιας δυναμικής ατμόσφαιρας, έχει αναμφισβήτητα μία χρησιμότητα στον οικονομικά τομέα αλλά και στην κοινωνία. Η μη-πρόκριση, αποτελεί σίγουρα ένα σκληρό κτύπημα για την Ιρλανδία», αναγνωρίζουν οι Γάλλοι αναλυτές.
Πράγματι η Ιρλανδία, ο πρώην «Κέλτικος Τίγρης» περνάει δύσκολους καιρούς, λόγω ύφεσης εδώ και δύο χρόνια, με την ανεργία που έχει φτάσει στο 13%.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το Δουβλίνο που φθάνουν στο Παρίσι, οι Ιρλανδοί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι ίδιοι ψήφισαν για δεύτερη φορά τη Συνθήκη της Λισαβόνας και οι Γάλλοι δεν μπορούν να ξαναπαίξουν για την πρόκριση.
Έτσι, Ιρλανδός ευρωβουλευτής σκοπεύει να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά την Σύνοδο στο Στρασβούργο.
Πηγή: www.in.gr

«Κατηγορώ» και από τον Γαλλικό Τύπο


«Το χέρι του Τιερί Ανρί - εθνικός προβληματισμός», «Ανήθικη πρόκριση», «Δυσφορία», «Με σκυμμένο το κεφάλι», είναι μερικοί από τους τίτλους άρθρων και αναλύσεων στον τύπο, που συνεχίζουν να κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα της πρόκρισης της Γαλλίας στο Μουντιάλ.
Ο πρωτοσέλιδος μάλιστα τίτλος της φιλοκυβερνητικής Φιγκαρό εκτιμά ότι στο ματς Γαλλία - Ιρλανδία για την πρόκριση «Το λάθος του Ανρί έγινε κρατική υπόθεση» και αναφέρεται στη συζήτηση που είχε για το θέμα ο Γάλλος πρόεδρος με τον Ιρλανδό ομόλογό του στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Για τους Γάλλους είναι πλέον θέμα «ηθικό» και θέμα «εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας».
«Ας το αναγνωρίσουμε» λέει ο αναλυτής της Φιγκαρό, «εδώ στη Γαλλία κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την νίκη της ομάδας. Αυτή η κλοπή, αυτή η πρόκριση μέσω διαρρήξεως, αυτή η παραβίαση του πνεύματος του αθλητισμού, μας κάνει να σκύβουμε το κεφάλι, σχεδόν να ντρεπόμαστε».
Το «Όχι» της ΦΙΦΑ δικαιολογείται με το ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον κανονισμό της.
«Οι κανονισμοί είναι για να αλλάζουν και να προσαρμόζονται με τις σύγχρονες ανάγκες», δήλωσε για το θέμα η υπουργός οικονομίας κα Λαγκράντ και οι πλειοψηφία των Γάλλων συμφωνεί μαζί της.
Με σφυγομέτρηση της Sofres -Europe1 το 79% των Γάλλων πιστεύει ότι το βίντεο θα πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον για τις αποφάσεις της διαιτησίας.
Στο Ίντερνετ τα αμέτρητα πυρά είναι εναντίον του Τιερί Ανρί, με φωτομοντάζ, ύβρεις, και προτάσεις για σαμποτάζ στα προϊόντα που διαφημίζει με τους σπόνσορές του, πράγμα που έκανε τον παίχτη να σπάσει τη σιωπή του και να δηλώσει στο κανάλι Sky News ότι αναγνωρίζει ότι «θα ήταν δίκαιο να ξαναπαιχθεί το ματς, δεν εξαρτάται όμως από τον ίδιο».
Πηγή: www.in.gr

Στον ψυχίατρο μετά τη «σφαγή»


Τι άλλο θα διαβάσουμε για όσα έχουν συμβεί στο περιθώριο της «σφαγής» στο Παρίσι από τον Σουηδό φαλακρό και τους Γάλλους. Δείτε τι βρήκαμε στο www.exedrasports.gr:
«Σε περίπτωση κατάρρευσης της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ερχόμενου καλοκαιριού, οι Ιρλανδοί δεν θα διστάσουν να βγουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Άλλωστε, ο Thierry Henry και το handball-gate δεν πρόκειται να διαγραφούν ποτέ από τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου. Δεν είναι δα και εύκολη υπόθεση. Το αίσθημα της αδικίας έχει πλέον... ποτίσει τα κύτταρά τους και θα ενεργοποιείται κάθε φορά που θα εμφανίζεται ο συνδυασμός του μπλε, του κόκκινου και του άσπρου. Η υπόθεση σηκώνει μέχρι και ψυχανάλυση…
Με αυτή τη λογική, ο τεχνικός της Hull, Phil Brown, σκοπεύει να στείλει άμεσα τους τρεις Ιρλανδούς, που διαθέτει στο ρόστερ του (McShane (φωτό), Hunt και Kilbane), σε ψυχίατρο. Σε καμία περίπτωση ο Άγγλος τεχνικός δεν θέλει στην ομάδα του ποδοσφαιριστές με τραυματικές εμπειρίες, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους.
Βέβαια, ο Brown διατρέχει ένα μεγάλο κίνδυνο. Κοιτάει το δέντρο και τελικά μπορεί να χάσει το... δάσος. Ο Τίγρεις έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να λύσουν, όπως την τεράστια οικονομική τρύπα, που δύσκολα θα κλείσει ακόμη και με μια πιθανή παραμονή του συλλόγου στην Premier League. Τότε είναι που θα χρειαστεί σίγουρα ο ψυχίατρος».

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ανρί: «Δίκαιο να επαναληφθεί ο αγώνας»


Μπορεί η FIFA να ανακοίνωσε σήμερα (20/11) ότι απέρριψε το αίτημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιρλανδίας για επανάληψη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Γαλλία, ωστόσο ο Τιερί Ανρί, που ήταν η… πέτρα του σκανδάλου, εξέφρασε την άποψη ότι η εκ νέου διεξαγωγή της αναμέτρησης θα ήταν «η πιο δίκαια λύση». Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έκανε χέρι στη φάση, από την οποία προήλθε το γκολ του Γουίλιαμ Γκαλάς, με το οποίο οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν σε 1-1, σκορ που τους έδωσε τελικά το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Δεν είμαι απατεώνας και δεν υπήρξα ποτέ» αναφέρει ο Γάλλος στράικερ σε σημερινή δήλωσή του και συμπληρώνει: «Ήταν μία ενστικτώδης αντίδραση σε μία μπαλιά, η οποία ερχόταν εξαιρετικά γρήγορα σε μία περιοχή με συνωστισμό από παίκτες. Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το κοντρόλ της μπάλας έγινε με το χέρι μου. Το είπα στους παίκτες της Ιρλανδίας, τον διαιτητή και τα ΜΜΕ μετά τον αγώνα. Φυσικά αισθάνομαι αμήχανα με τον τρόπο που νικήσαμε και λυπάμαι πάρα πολύ για τους Ιρλανδούς, οι οποίοι σίγουρα αξίζουν να είναι στη Νότια Αφρική. Φυσικά, η πιο δίκαιη λύση θα ήταν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορώ να κάνω, εκτός από το να παραδεχθώ ότι η μπάλα είχε επαφή με το χέρι μου πριν από το γκολ, με το οποίο ισοφαρίσαμε, και λυπάμαι πολύ για τους Ιρλανδούς».
Στο μεταξύ, δημοσιογράφος από την Ιρλανδία ανάρτησε μπροστά από το προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα ένα τεράστιο πανό, το οποίο ζητά από τον Ανρί να ζητήσει συγγνώμη για το χέρι στον αγώνα της εθνικής. Η Τζεραλντίν Κομίσκεϊ τοποθέτησε το πανό μπροστά στην έξοδο του πάρκινγκ του συλλόγου, όπου ο Γάλλος διεθνής προπονήθηκε σήμερα κανονικά με τους υπόλοιπους παίκτες της «Μπάρτσα». «Λυπάμαι. Εγώ ο Τιερί Ανρί, ζητώ συγγνώμη από τον ιρλανδικό λαό που χρησιμοποίησα το χέρι μου για να αποκλείσω την εθνική από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου» ανέφερε το πανό.

Και οι Σουηδοί σε κράζουν φαλακρέ


Δεν είναι όμως μόνοι οι Ιρλανδοί που τάσσονται κατά του διαιτητή της αναμέτρησης, Μάρτιν Χάνσον, αλλά και οι συμπατριώτες του στη Σουηδία. Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, η Aftonbladet, εξέφρασε την ελπίδα να μην διευθύνει ξανά αγώνα: «Ξέρουμε πως όλοι οι Ιρλανδοί αισθάνονται άσχημα.
Ομως ειλικρινά πιστεύω πως τρεις Σουηδοί θα πρέπει να αισθάνονται ακόμα χειρότερα. Ο Μάρτιν Χάνσον και οι Στέφαν Βίτμπεργκ και Φρφέντικ Νίλσον. Η Ιρλανδία δεν θα πάει στο Μουντιάλ και ελπίζω πως ο Χάνσον και οι συνεργάτες τους να μην ξανασφυρίξουν σε διεθνή αγώνα», αναφέρει ένα άρθρο.

«Ανρί είσαι απατεώνας»


Κίνημα εναντίον του Τιερί Ανρί βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διαδίκτυο με αφορμή την ενέργειά του να χρησιμοποιήσει το χέρι του δύο φορές στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ με το οποίο ισοφάρισαν οι Μπλε τους Ιρλανδούς στην παράταση (1-1) και πήραν το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τα forum και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα κατά του Τιερί Ανρί ακόμα και από συμπατριώτες του, όπως και το προφίλ του στο Facebook και στη Wikipedia.
Έχουν δημιουργηθεί επίσης γκρουπ στο Facebook με τίτλους όπως «Εμείς οι Ιρλανδοί μισούμε τον Τιερί Ανρί, τον απατεώνα» και «Ο Τιερί Ανρί είναι ένας απατεώνας».
Οι Ιρλανδοί απειλούν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της Gillette τα οποία διαφημίζει ο Ανρί στην «καμπάνια των πρωταθλητών» από το 2007 μαζί με τον Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ και τον Αμερικανό πρωταθλητή του γκολφ Τάιγκερ Γουντς. Η αμερικάνικη εταιρεία μάλιστα είχε επιλέξει τον Ανρί γιατί ενσωματώνει «αληθινές αθλητικές αξίες», γεγονός που πλέον δεν υφίσταται μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σεν Ντενί..
Εκπρόσωπος της Gillette δήλωσε πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι σχέσεις της εταιρείας με τον Ανρί ο οποίος λαμβάνει 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σε δημοσκόπηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Los Αngeles Τimes» για το πώς πρέπει να αντιδράσει η FΙFΑ στο θέμα του Ανρί, το 28% είχαν απαντήσει μέχρι χθες πως πρέπει να αποκλείσει τη Γαλλία από το Παγκόσμιο Κύπελλο και να την αντικαταστήσει με την Ιρλανδία. Το 24% απάντησε να επαναληφθεί ο αγώνας.
Η κυβέρνηση και η ομοσπονδία των Ιρλανδών ενώνουν τις δυνάμεις τους και πιέζουν τη FΙFΑ για την επανάληψη του αγώνα καταθέτοντας επίσημα το αίτημά τους, στηριζόμενοι στο προηγούμενο της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας να επαναληφθεί ο αγώνας του Ουζμπεκιστάν με το Μπαχρέιν στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 όταν ο διαιτητής από λάθος καταλόγισε πέναλτι.
Η FΙFΑ ωστόσο χαρακτήρισε εκείνη την περίπτωση «τεχνικό λάθος».
Οι Ιρλανδοί όμως επιμένουν πως ο Ανρί ψεύδεται γιατί την μπάλα δεν την χτύπησε μία αλλά δύο φορές με το χέρι.
Ο σουηδικός Τύπος είναι καταπέλτης για το λάθος του Χάνσον στον οποίον προτείνει να μην επισκεφτεί ποτέ την Ιρλανδία για ευνόητους λόγους, ενώ ο προπονητής των Ιρλανδών Τζιοβάνι Τραπατόνι καλεί τη FΙFΑ να εξηγήσει με ποια κριτήρια επέλεξε τον συγκεκριμένο ρέφερι να διευθύνει ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την επίμαχη φάση τον Χάνσον και όχι τον Ανρί γιατί δεν ρώτησε τον παίκτη και τον βοηθό του για να πληροφορηθεί τι συνέβη στη φάση πριν κατακυρώσει το γκολ! «Είμαι βέβαιος πως ο Ανρί θα του έλεγε πως έκανε χέρι».
Η FΙFΑ έχει επιλέξει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» αφού ακόμα και στην περιγραφή του αγώνα από την ιστοσελίδα της στην επίμαχη φάση αναφέρεται πως «η Γαλλία είχε τύχη» στη φάση του γκολ.
Πηγή: www.tanea.gr

Μία συγγνώμη δε φτάνει


Απολογητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μπράιαν Κόουεν για την αμφιλεγόμενη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας στον αγώνα με την Ιρλανδία για την εξασφάλιση μίας θέσης στο Μουντιάλ, αλλά εξέφρασε την αντίρρησή του στο ενδεχόμενο επανάληψης του αγώνα.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της επανάληψης του αγώνα, στη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής Τιερί Ανρί παραδέχτηκε πως ήλεγξε τη μπάλα με το χέρι πριν κάνει πάσα στον Ουίλιαμ Γκαλάς, ο οποίος έβαλε το γκολ που έστειλε την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής.
Ο Σαρκοζί εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση της Ιρλανδίας, αλλά επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού για επανάληψη του αγώνα.
«Είπα στον Μπράιαν Κόουεν πόσο λυπάμαι. Όμως μην μου ζητάτε να υποκαταστήσω τον διαιτητή, ούτε τις γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές, ή τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές. Αφήστε με ακριβώς εδώ που βρίσκομαι», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί.
Νωρίτερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός υποστήριξε το αίτημα της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της χώρας του προς τη FIFA για επανάληψη του αγώνα.
«Ναι, υποστηρίζω την Ποδοσφαιρική Ένωση. Ο υπουργός Αθλητισμού θα στείλει επιστολή στη FIFA υποστηρίζοντας το αίτημα και θα επιδιώξει επανάληψη του αγώνα», δήλωσε ο Κόουεν. Ο Σαρκοζί «θα αντιληφθεί το αίσθημα απογοήτευσης που έχει ο ιρλανδικός λαός μετά την καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας και νομίζω ότι το τίμιο παιχνίδι είναι θεμελιώδες κομμάτι αυτού του αθλήματος», δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Αξιωματούχοι της FIFA δήλωσαν στο Ρόιτερ ότι για πιθανή επανάληψη του αγώνα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη και των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών πριν τεθεί το θέμα προς συζήτηση στη FIFA.
Πηγή: www.naftemporiki.gr

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

William Hill: Σεβάστηκε όσους πόνταραν Ιρλανδία


Την απόφαση να επιστρέψει όλα τα πονταρίσματα που έγιναν υπέρ της πρόκρισης των Ιρλανδών πήρε η William Hill. H στοιχηματική εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε, όταν στη φάση του γκολ της ισοφάρισης των Γάλλων , ο Τιερί Ανρί έκανε κοντρόλ με το χέρι πριν δώσει την ασιστ στον Γκαλάς που με κεφαλιά έκανε το 1-1. Το γκολ αυτό χάρισε τελικά την πρόκριση στους «τρικολόρ», προκαλώντας την οργή όχι μόνο των Ιρλανδών, αλλά και των ουδέτερων φιλάθλων.
«Πέρα από οποιαδήποτε ηθική αναστολή και το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη αν το γκολ δεν είχε μετρήσει, η William Hill αισθάνεται πως κρατά μια δίκαιη στάση επιστρέφοντας τα χρήματα σε όσους στοιχημάτισαν υπέρ της πρόκρισης των Ιρλανδών» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος τόνισε πως η κίνηση αυτή θα στοιχήσει στη William Hill αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Το 1986, η William Hill έγινε η πρώτη στοιχηματική εταιρεία που προχώρησε σε μια αντίστοιχη κίνηση, όταν μετά το τέρμα που σημείωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το «χέρι του θεού» εναντίον της Αγγλίας, αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που είχαν πονταριστεί υπέρ της πρόκρισης των «λιονταριών».

«Να επαναληφθεί ο αγώνας στο Παρίσι»


Επανάληψη του αγώνα με την Γαλλία, για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, ζητά, με δηλώσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας. Η φάση του γκολ της ισοφάρισης των Γάλλων, με το χέρι του Henry, εξόργισε τον Dermot Ahern (φωτό). Επανάληψη ζήτησε και η Ιρλανδικό Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
«Πιθανότατα, δεν θα αποδεχτούν το αίτημα μας, γιατί είμαστε μια ποδοσφαιρικά μικρή χώρα, αλλά ας τους βάλουμε στην δύσκολη θέση να αποφασίσουν. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους οπαδούς μας. Αν δεν δικαιωθούμε, το συμπέρασμα είναι πως αν κλέψεις, θα νικήσεις», τόνισε αρχικά ο υπουργός και συνέχισε: «Ο Henry παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το χέρι του και είπε πως το δήλωσε και στον διαιτητή. Εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν το διπλό χέρι και το διπλό οφσάιντ, γι’ αυτό θα βάλουμε την FIFA στην διαδικασία να αποφασίσει αν πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας».
Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Kevin Kilbane, ο οποίος δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα τη χθεσινή «σφαγή»: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα έπρεπε να επαναληφθεί. Και νομίζω πως όλοι στην ομάδα θα ήθελαν το ίδιο. Θα δείτε ότι ο Henry βρήκε την μπάλα με τον χέρι μια φορά και στη συνέχεια είδε πως αυτή θα έφευγε άουτ, οπότε την ξαναβρήκε με το χέρι για να την κρατήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τον ρώτησα αν όντως έκανε χέρι και μου είπε πως "ναι, αλλά δεν το ήθελα". Εγώ όμως είδα το χέρι ξεκάθαρα. Είναι μεγάλη η απογοήτευση για όλους μας. Στη συνέχεια, ο Kilbane αναφέρθηκε και στον διάλογο που είχε με τον διαιτητή Martin Hansson μετά το τέλος του αγώνα: «Πήγα στον διαιτητή και τον ρώτησα αν είδε την παράβαση. Είπε ότι ήταν 100% σίγουρος πως δεν ήταν χέρι. Όταν μου το είπε, ήξερα σίγουρα πως έλεγε ψέματα. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα», κατέληξε ο αμυντικός της Hull.
Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας, Giovanni Trappatoni, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο το παιχνίδι εναντίον της Γαλλίας να επαναληφθεί. Όλοι οι οπαδοί είδαν τι συνέβη στο γήπεδο. Θα ήθελα μόνο να μάθω πώς η FIFA επέλεξε τον διαιτητή. Θα πάω στη FIFA και να τους συμβουλεύσω ότι πρέπει να προβούν σε κυρώσεις. Είναι καλύτερο για το ποδόσφαιρο».
Σημείωση blog: Μία συμβουλή σε όλους στο νησί που αγαπάμε. Μην παρασύρεστε. Ζητήστε να διεξαχθούν μόνο τα 17 λεπτά που απομένουν μέχρι τη λήξη του αγώνα και ενώ η Ιρλανδία ήταν μπροστά με 0-1. Γιατί να ξεκινήσει το παιχνίδι με 0-0 και να ακυρωθεί το γκολ του Robbie Keane;

«Βολές» Robbie Keane κατά Πλατινί-Μπλάτερ


O τρόπος με τον οποίο έχασε η Ιρλανδία την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, προκάλεσε οργή στο στρατόπεδο της ομάδας.
Ο Robbie Keane επιτέθηκε όσο κατά του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ όσο και της UEFA, Μισέλ Πλατινί.
«Πιθανότατα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, ο Πλατινί με τον Μπλάτερ στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον όντας χαρούμενοι με το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Tottenham ενώ στάθηκε στο γεγονός πως στην διαδικασία υπήρχαν παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία και ενώ θα μπορούσε να είναι και η Γερμανία:
«Θα μπορούσε να είναι και η Γερμανία στα πλέι οφ. Με δύο μεγάλες χώρες εκεί δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση».
Όσο για τη φάση του Henry, ανέφερε: «Βλέπεις τέτοιες αντιδράσεις από τους παίκτες όπως του Given ειδικά, είναι πολύ κοντά στην φάση. Δεν έχεις τέτοια αντίδραση αν δεν είναι σίγουρος ότι είναι χέρι. Παραλίγο να πιάσει την μπάλα και να μπει στα δίχτυα με αυτήν».

Domenech: «Μετανιώνω που δεν προκρίθηκε η Ιρλανδία»


O Τhierry Henry παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα...θρίλερ με την Ιρλανδία ότι έκανε κοντρόλ με το χέρι στη φάση όπου η Γαλλία ισοφάρισε την Ιρλανδία και πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ.
«Ναι, έκανα χέρι αλλά δεν είμαι ο διαιτητής», δήλωσε ο επιθετικός της Barcelona και συμπλήρωσε:"Δεν το έκανα ηθελημένα αλλά ήταν χέρι. Ήμουν μέσα στην περιοχή, υπήρχαν δύο αμυντικοί μπροστά μου. Η μπάλα πήγε στο χέρι μου, ο διαιτητής δεν το είδε και συνεχίστηκε το παιχνίδι. Δεν αλλάζει κάτι σχετικά με το ότι είμαι χαρούμενος που προκριθήκαμε".
Ο τεχνικός των "τρικολόρ", Raymond Domenech από την πλευρά του είπε ότι δεν είδε το χέρι του Henry στην συγκεκριμένη φάση. "Δεν είδα το χέρι. Εσείς μου μιλάτε γι αυτό. Ορισμένες φορές αισθανόμαστε άτυχοι όπως στο παιχνίδι με τη Σερβία και κάποιες άλλες τυχεροί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιρλανδίας. Κατά κάποιο τρόπο μετανιώνω που δεν προκρίθηκε. Είμαι όμως χαρούμενος για τα μέλη της ομάδας και τους φιλάθλους μας. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε χαρούμενοι με την πρόκριση».
Σημείωση blog: Άσε μας ρε Domenech, μας συγκίνησες. Αν το μετάνιωσες να ζητήσεις επανάληψη του αγώνα και συγκεκριμένα των 17 λεπτών που απέμεναν μέχρι να λήξει ο αγώνας. Δε ντρέπεστε, κάνετε και δηλώσεις.
Υ.Γ Επειδή δε γουστάρουμε να βλέπουμε τα μούτρα σου, προτιμούμε να βλέπουμε αυτή την κοιλιά.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η Γαλλία στο Μουντο… χάντμπολ


Σας έχουμε σιχαθεί, σας βαρεθήκαμε, δε θέλουμε να σας βλέπουμε μπροστά μας. Κύριε Πλατινί, δυστυχώς δικαιωθήκαμε, καθώς όταν έγινε η κλήρωση είχαμε πει μέσω του blog πως αυτό που φοβόμασταν ήσασταν εσείς! Τόσο πια; Δε ντρέπεστε; Έλεος.
Δεν αντέχατε να δείτε τη χώρα σας εκτός Μουντιάλ και να παραδεχτείτε την ανωτερότητα της Ιρλανδίας; Εσύ φαλακρέ διαιτητή (Martin Hansson) και επόπτη που ήρθες από άλλον πλανήτη δε ντρέπεστε; Όλοι είδαμε το χέρι του Henry στο γκολ της ισοφάρισης των Γάλλων στο Παρίσι, στην παράταση του αγώνα των προκριματικών. Νομίζαμε ότι κάναμε ζάπινγκ και ξαφνικά είδαμε αγώνα προκριματικών στο βόλεϊ. Κι εσύ ρε αρνί δε ντρέπεσαι να πανηγυρίσεις; Θα κοιμηθείτε ήρεμα απόψε;

Για ακόμα μία φορά είμαστε περήφανοι γιατί είδαμε έντεκα Ιρλανδούς στον αγωνιστικό χώρο και 20.000 στις εξέδρες να κερδίζουν όλες τις «μάχες» και να δείχνουν ότι με πίστη και ψυχή όλα μπορείς να τα κυνηγήσεις. Οι Ιρλανδοί πίστεψαν στην πρόκριση, όλοι. Παρά το 0-1 του Δουβλίνου έδειξαν τα δόντια τους και έκαναν τους Γάλλους να τρέμουν. Έτρεμαν τόσο πολύ που μόνο ένα χέρι τους έσωζε.
Αυτή τη διαιτητική «σφαγή» δε θα την ξεχάσουμε, ούτε εσείς. Θα την κουβαλάτε πάντα για το πώς αποκλείσατε τους… πολεμιστές.

Αυτή η εθνική Ιρλανδίας θα μείνει στην ιστορία γιατί ταπείνωσε τους Γάλλους μέσα στο Παρίσι. Και η ταπείνωση πολλές φορές δεν έρχεται μόνο με ήττες, αλλά με την κλεψιά. Όταν κλέβεις για να νικήσεις, ταπεινώνεσαι…
Για την ιστορία, ο Robbie Keane είχε ανοίξει το σκορ στο 33΄ μετά την πάσα του Damien Duff, ενώ το γκολ φάντασμα του Gallas από την πάσα με το χέρι του Henry σημειώθηκε στο 103΄.
Υ.Γ 1 Παλικάρια για μας προκριθήκατε!!!
Υ.Γ 2 Μπράβο στην Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση της.

Με αεροπλάνα και... τρένα στο Παρίσι


«Δεν είναι λογικό να υπάρχουν 25.000 Ιρλανδοί στο Stade de France», δήλωσε ο αμυντικός της Εθνικής Γαλλίας, Patrice Evra. Κι όμως, Πατρίκιε, να σε ενημερώσουμε πως τα καραβάνια ξεκίνησαν και αυτό που θα δεις το βράδυ της Τετάρτης (18/11) δε θα έχει προηγούμενο.

Παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα των μπαράζ στο Δουβλίνο, χιλιάδες Ιρλανδοί ξεκίνησαν με αεροπλάνα και τρένα για να βρεθούν στο Παρίσι, με σκοπό να βοηθήσουν το συγκρότημα του Giovanni Trapattoni να πετύχει το... θαύμα και να προκριθεί στο Μουντιάλ 2010.
Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά ορισμένες φωτογραφίες από τους Ιρλανδούς που έφτασαν στη Γαλλία.

Άντε γερά παλικάρια!!!

Πρόστιμο στους U2 από τον Δήμο Δουβλίνου


Μπορεί οι U2 να είναι Ιρλανδοί, ωστόσο οι συμπατριώτες τους δεν τους χαρίστηκαν και τους τιμώρησαν με πρόστιμο για ηχορύπανση.
Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο ο Bono και η παρέα του έδωσαν τρεις συναυλίες στο Croke Park του Δουβλίνου και ύστερα από καταγγελίες κατοίκων, η δημοτική Αρχή διαπίστωσε πως τουλάχιστον 12 φορές ο ήχος ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια (75 decibel).
Μην φανταστείτε βέβαια πως ήταν κάποιο εξοντωτικό πρόστιμο και πως θα το πληρώσει η μπάντα. 33.000 λίρες που θα κληθεί να καταβάλει η διοργανώτρια εταιρία των συναυλιών.
Μάλιστα το παραπάνω απογοήτευσε τους περιοίκους. Ένας απ΄ αυτούς τόνισε, «Είναι ένα ασήμαντο πρόστιμο και φυσικά δεν αποτελεί αντικίνητρο». Παράλληλα, προέτρεψε το Δήμο να επενδύσει το πρόστιμο στη περιοχή γύρω από το Croke Park.
Γενικά πάντως, οι τρεις συγκεκριμένες συναυλίες έφεραν μεγάλη αναστάτωση στη περιοχή. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι μέσα σε αστική περιοχή και οι κάτοικοι αναστατώθηκαν από τις περίπου 100 νταλίκες που περνούσαν μέσα από τους στενούς τους δρόμους. Μάλιστα, προέβησαν και σε κινητοποιήσεις και λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε αναβολή της επόμενης συναυλίας τους στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Θυμίζουμε πως η 360ο tour των U2 στις 3 Σεπτεμβρίου θα περάσει και από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Πηγή: www.cosmo.gr

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

«Θα τα δώσουμε όλα στο Παρίσι»


Δεν χάνει την πίστη του ο Giovanni Trapattoni. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιρλανδίας μπορεί να είδε την ομάδα του να γνωρίζει οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 0-1 κόντρα στη Γαλλία, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για τα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης, αλλά πιστεύει ότι οι παίκτες μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στον επαναληπτικό.
«Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι μπορούμε να σκοράρουμε στο Παρίσι. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Πρέπει να αγωνιστούμε στον επαναληπτικό με την αγωνιστική συμπεριφορά, αλλά θα πρέπει να τους πιέσουμε περισσότερο. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», υποστήριξε σχετικά ο Ιταλός τεχνικός και συμπλήρωσε:
«Δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να σκοράρουμε και θα πάμε στο Παρίσι με αυτή την ελπίδα. Θα τα δώσουμε όλα. Πρέπει να διατηρήσουμε τη θετική μας σκέψη. Δείξαμε σε όλη την πορεία μας στα προκριματικά ότι μπορούμε να σκοράρουμε και να αποδώσουμε εκεί που κανείς δεν περιμένει ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Νοκ άουτ Abidal και Toulalan


Χωρίς τους Eric Abidal (φωτό) και Jérémy Toulalan θα υποδεχτεί η εθνική Γαλλίας την Ιρλανδία την Τετάρτη (18/11), στον επαναληπτικό του Δουβλίνου, για τα μπαράζ που οδηγούν στο Μουντιάλ. Όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία, αμφότεροι επέστρεψαν σε Βαρκελώνη και Λιόν αντίστοιχα, λόγω τραυματισμών.
Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν αρέσει στον Raymond Domenech, μιας και παρά το υπέρ τους 1-0, θα ήθελε να τους έχει στη διάθεσή του σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Αν δε σε θέλει η μπάλα…


Έτρεξαν, πάλεψαν, μόχθησαν, προσπάθησαν, έχασαν ευκαιρίες αλλά… σουτ του Anelka, στο πόδι του Ledger, η μπάλα αλλάζει πορεία, στο δοκάρι και στα δίχτυα του Given. Η εθνική Ιρλανδίας ηττήθηκε με αυτόν τον τρόπο με 0-1 στο κατάμεστο Croke Park από τη Γαλλία και πλέον η υπόθεση-πρόκριση στο Μουντιάλ 2010 έγινε αρκετά δύσκολη. Οι Ιρλανδοί στάθηκαν άτυχοι στις κλασικές ευκαιρίες των Lawrence και Whelan και οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πέτυχαν ένα τυχερό γκολ στο 72΄. Τα πάντα θα κριθούν την Τετάρτη (18/11) στο Παρίσι, όπου η ομάδα του Giovanni Trapattoni καλείται να πετύχει ένα μικρό θαύμα.
Αναλυτικά οι συνθέσεις του αγώνα:
Republic of Ireland: Shay Given, John O'Shea, Richard Dunne, Sean St. Ledger, Kevin Kilbane, Liam Lawrence, Glenn Whelan, Keith Andrews, Damien Duff, Robbie Keane, Kevin Doyle.
Subs: Leon Best for Doyle 70, McGeady for Duff 76, Stephen Hunt for Lawrence 80,
France: Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Anelke, Lassana Diarra, Alou Diarra, Gourcuff, Henry, Gignac.
Sub: Malouda for Gignac 90.
Referee: Mr. F. Brych (Germany).
Υ.Γ Εμείς σας πιστεύουμε, δείξτε ότι μπορείτε. Κυνηγήστε την ελπίδα…

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Πατήστε τους!!!


Τα ψέματα τελείωσαν. Η Εθνική Ιρλανδίας θα υποδεχτεί αύριο (14/11, 22.00, Eurosport) στο «καυτό» Croke Park τη Γαλλία, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των μπαράζ για το Μουντιάλ 2010. Στόχος της αρμάδας του Giovanni Trapattoni είναι η νίκη και το να μη δεχτεί γκολ από τους «τρικολόρ», προκειμένου να αυξήσει τις ελπίδες της για να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική.

«Χρειάζεται δύναμη, πίστη και αποφασιστικότητα για να νικήσουμε μια ομάδα όπως η Γαλλία. Αυτή είναι το φαβορί και μακάρι να μας υποτιμήσουν», δήλωσε αρχικά ο αμυντικός της Aston Villa, Richard Dunne, για να συμπληρώσει:
«Αν πιστέψουν οι Γάλλοι πως θα περάσουν ένα εύκολο βράδυ θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θα πρέπει να παλέψουν για να τα καταφέρουν. Όλη η χώρα ασχολείται με αυτό το παιχνίδι και τρελαινόμαστε στην ιδέα πως όλοι αυτοί οι χιλιάδες Ιρλανδοί θα ουρλιάζουν για μας».
Άντε γερά παλικάρια, είμαστε μαζί σας!!!

Gourcuff: «Σεβασμός στην Ιρλανδία»


Μπορεί πολλοί να θεωρούν τη Γαλλία φαβορί για να προκριθεί στο Μουντιάλ 2010, όμως οι ίδιοι παίκτες των «τρικολόρ» δε δείχνουν να υποτιμούν τους Ιρλανδούς. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του επιθετικό της Bordeaux, Yoann Miguel Gourcuff: «Η Ιρλανδία είναι ποιοτική ομάδα. Δεν έχασε κανένα παιχνίδι στον όμιλο, ούτε καν από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ιταλούς. Πρέπει να τους σεβαστούμε. Παίζουν με ένα βρετανικό στυλ παιχνιδιού άρα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Σίγουρα η ατμόσφαιρα θα είναι φανταστική. Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αποβλήθηκε η Derry από το Πρωτάθλημα Ιρλανδίας


Από αλλού το φοβήθηκαν, από αλλού τους ήρθε. Και ήταν και αστροπελέκι. Τα οφειλόμενα στους παίκτες και η διαφορά στα ποσά κράδαιναν απειλητικά πάνω από το …κεφάλι της Derry City την καρμανιόλα. Εντέλει αποδείχτηκε πως ο λόγος για τον οποίο άλλα νούμερα παραδεχόταν πως χρωστάει η Derry και άλλα ποσά αξίωναν οι παίκτες, ήταν τα διπλά συμβόλαια που διατηρούσε με ορισμένους παίκτες ο σύλλογος! Κάτι που φυσικά είναι απαράβατος -επί ποινής αποβολής από τη λίγκα- κανονισμός στο καταστατικό της LOI (league of Ireland).
Η ομοσπονδία συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο για να προλάβει η όποια απόφασή της τα πλέι οφ μεταξύ Drogheda και Bray και αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της Derry, δηλαδή την αποβολή της από την LOI κάτι που σημαίνει πως η βαθμολογία κυρώνεται με εννιά ομάδες και την Derry εκτός κατηγοριών. Μάλιστα, όπως η ομοσπονδία σημείωσε, η Derry, βάσει της εκ μέρους της αποδοχής των όρων συμμετοχής της λίγκας προ της ενάρξεως της σεζόν, δεν έχει καν το δικαίωμα ένστασης! Επιπλέον, σημειώνεται πως η Derry δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην A division του χρόνου, θα πρέπει να υποβάλλει δικαιολογητικά εκ νέου για την αδειοδότησή της, ουσιαστικά είναι εκτός πρωταθλημάτων, αν και αναμένεται να αντιμετωπιστεί με επιείκεια και να πάρει τελικά θέση στην μικρή κατηγορία.
Έτσι τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής: Στην τελική βαθμολογία που κυρώνει η ομοσπονδία περιλαμβάνονται 9 ομάδες. Έτσι η ουραγός Bray κατατάσσεται 9η και δεν υποβιβάζεται άμεσα στην A division, θα παίξει μπαράζ με την Drogheda. Η νικήτρια θα μείνει στην premiership και η ηττημένη θα πρέπει να δώσει ένα μπαράζ ακόμα (με τη νικήτρια του άλλου μπαράζ, αυτού της A division μεταξύ Shelbourne και Sporting Fingal) για να αναδειχτεί η ομάδα που θα πάρει τη 10η θέση για την εκκίνηση της premiership του 2010 (η άλλη ομάδα που ανεβαίνει είναι η UCD). Επίσης η Cork κατατάσσεται τρίτη και παίρνει το εισιτήριο για το Europa League του 2010-11 (αν και στην Cork επίσης αναμένεται να υπάρξουν άμεσα εξίσου δραματικές εξελίξεις, με παρόμοια ποινή ή, στην καλύτερη περίπτωση αφαίρεση 10 τουλάχιστον βαθμών που ενδέχεται να διαφοροποιήσουν εκ νέου τη βαθμολογία!).
Πάντως, από την πλευρά της Derry υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις, κατηγόρησαν την ομοσπονδία για «κυνήγι μαγισσών» με θύμα την ομάδα τους και εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να προσπαθήσουν να αναβάλλουν τη διεξαγωγή του μπαράζ και να προσφύγουν στο μεταξύ σε πολιτικό δικαστήριο, κάτι μάλλον απίθανο αφού σε τέτοιο ενδεχόμενο η UEFA και η FIFA καραδοκούν και απαγορεύουν ρητά την προσφυγή οποιασδήποτε ομάδας στην πολιτική δικαιοσύνη επί ποινής αποκλεισμού από κάθε διασυλλογική διοργάνωση, εγχώρια ή, διεθνή.
Πηγή: Θ. Χαρόπουλος (www.kingbet.gr).

Ζidane: «Θέλει προσοχή η Ιρλανδία»


Την εκτίμηση του πως η Γαλλία θα δυσκολευτεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιρλανδίας στα μπαράζ για το Μουντιάλ, εξέφρασε ο Zinedine Zidane.
Ο πολυνίκης παλαίμαχος διεθνής δηλώνει αισιόδοξος, αλλά συνιστά προσοχή.
«Θα είναι σκληρή αναμέτρηση και στην έδρα της Ιρλανδίας θα δοθεί μάχη. Πρέπει να αντισταθούμε και μετά να τους υποδεχτούμε στη Γαλλία. Είμαι αισιόδοξος, όμως, γιατί διαθέτουμε καλή ομάδα. Πρέπει όλοι να παρουσιαστούμε ήρεμοι και προσεκτικοί».

Η αποστολή της Ιρλανδίας για τα μπαράζ


Η Εθνική Ιρλανδίας ανεβάζει στροφές για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Γαλλία το Σάββατο στο Croke Park του Δουβλίνου. Οι παίκτες του Giovanni Trapattoni δηλώνουν αποφασισμένοι να προκριθούν στο Μουντιάλ 2010 και γνωρίζουν ότι χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι των μπαράζ.
«Δε θα είναι εύκολος αγώνας και πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη. Το καλύτερο για μας θα είναι να πετύχουμε μία νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ, ώστε να έχουμε ελπίδες για την πρόκριση. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και να μην πανικοβληθούμε σε κανένα σημείο της», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός της Ιρλανδίας, ο οποίος κάλεσε τους εξής παίκτες για τα παιχνίδια με τη Γαλλία: Shay Given (Manchester City), Keiren Westwood (Coventry City), Brian Murphy (Bohemians), Joe Murphy (Scunthorpe United), John O'Shea (Manchester United), Richard Dunne (Aston Villa), Stephen Kelly (Fulham), Kevin Kilbane (Hull City), Eddie Nolan (Preston North End), Sean St Ledger (Middlesbrough), Paul McShane (Hull City), Darren O'Dea (Reading), Aiden McGeady (Celtic), Damien Duff (Fulham), Darron Gibson (Manchester United), Glenn Whelan (Stoke City), Keith Andrews (Blackburn Rovers), Liam Miller (Hibernian), Stephen Hunt (Hull City), Andy Keogh (Wolverhampton Wanderers), Liam Lawrence (Stoke City), Kevin Doyle (Wolverhampton Wanderers), Robbie Keane (Tottenham Hotspur), Shane Long (Reading), Leon Best (Coventry City), Anthony Stokes (Hibernian).
Άντε γερά παλικάρια!!!

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Cranberries are back!!!


Είναι αλήθεια. Οι Cranberries βρίσκονται και πάλι στο στούντιο ετοιμάζοντας νέο υλικό. Και αυτή τη φορά μαζί με τους Noel Hogan, Mike Hogan, Fergal Lawler βρίσκεται και η Dolores O'Riordan. Η τραγουδίστρια του γκρουπ, αποτέλεσε τη βασική αιτία για τη διάλυση της μπάντας πριν 7 χρόνια, ενώ τον προηγούμενο Αύγουστο κυκλοφόρησε τον σόλο δίσκο της με τίτλο «No Baggage». Όπως η ίδια ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της, ο κιθαρίστας Noel Hogan δεν σταμάτησε ποτέ να της στέλνει δείγματα μουσικής.
Η πρώτη εμφάνιση μετά την επανένωση θα γίνει στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, στις 12 Νοεμβρίου. Από εκεί θα ξεκινήσει μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική στην οποία το συγκρότημα θα παίξει τις παλιές μεγάλες επιτυχίες τους αλλά και υλικό από το «No Baggage» της, Dolores O' Riordan.
Επίσης ήδη προγραμματίζουν την πρώτη τους συναυλία στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Royal Albert Hall στις 31 Μαρτίου του 2010. Από την 1η Μαρτίου θα έχει ξεκινήσει και το Ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας τους. Μέχρι τότε οι φανατικοί φίλοι του συγκροτήματος περιμένουν κάποιο νέο υλικό από τη μπάντα που έχει πάνω από 40,000,000 πωλήσεις στο ενεργητικό της.

Και ο Φορντ ήταν Ιρλανδός


Το αγαπημένο σας πρασινοπορτοκαλί blog επαναφέρει σήμερα στη μνήμη όλων ότι ένας ακόμη διάσημος κατάγεται από την Ιρλανδία. Ο λόγος για τον Χένρι Φορντ, ιδρυτή της πασίγνωστης αυτοκινητοβιομηχανίας, με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο επί δεκαετίες. Ο Χένρι Φορντ καταγόταν από αγροτική οικογένεια Ιρλανδών μεταναστών, κατάφερε όμως να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα, στις 6 Οκτωβρίου 1913, ο Φορντ εγκαθιστά για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας την επαναστατική τεχνική της "αλυσίδας-γραμμής συναρμολόγησης".

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ανακάλυψη Ιρλανδών: Το κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!!


Μία χημική ουσία που υπάρχει στο μπαχαρικό κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ανακάλυψαν Ιρλανδοί επιστήμονες. Η ουσία λέγεται κουρκουμίνη και αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της – μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια.
Στη νέα μελέτη, που έγινε στο εργαστήριο, επιστήμονες από το Κέντρο Μελέτης του Καρκίνου Cork, με επικεφαλής την δρα Σάρον ΜακΚένα, διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του οισοφάγου.
Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου», εξέθεσαν τα καρκινικά κύτταρα στην κουρκουμίνη και αυτή ενεργοποίησε τους μηχανισμούς αυτοκαταστροφής τους, με επακόλουθο να πεθάνουν μέσα σε 24 ώρες.
«Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει εδώ και καιρό ότι ορισμένες φυσικές ουσίες έχουν την ικανότητα να θεραπεύουν ή να εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα, και υποπτευόμασταν ότι στην κατηγορία αυτή ανήκει και η κουρκουμίνη», δήλωσε η δρ ΜακΚένα.
«Απεδείχθη ότι είχαμε δίκιο και το εύρημά μας θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επινόηση νέων αντικαρκινικών θεραπειών».
«Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που εγείρει την πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν φυσικές χημικές ουσίες για την επινόηση νέων θεραπειών για τον καρκίνο του οισοφάγου», είπε η δρ Λέσλι Ουόκερ, από τον οργανισμό Cancer Research UK.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κρούσματα καρκίνου του οισοφάγου έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που πιστεύεται ότι σχετίζεται με την αύξηση της παχυσαρκίας, της κατανάλωσης αλκοόλ και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, κατά την οποία τα οξέα του στομάχου “καίνε” τον οισοφάγο.
Συνεπώς «έχει μεγάλη σημασία να βρεθούν τρόποι θεραπείας, αλλά και πρόληψης του καρκίνου αυτού», κατά την δρα Ουόκερ.
Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 200 άτομα χάνουν ετησίως τη ζωή τους στην χώρα μας από καρκίνο του οισοφάγου.
(www. ygeia.tanea.gr).

Στο Eurosport το Ιρλανδία-Γαλλία


Σάββατο βράδυ, πίτσα, μπύρα (Ιρλανδική εννοείται) και... Εθνική Ιρλανδίας. Ευχαριστούμε το Eurosport που θα μας κρατήσει στο σπίτι το Σάββατο (14/11, 22.00) για να παρακολουθήσουμε τη «μάχη» των Ιρλανδών με τη Γαλλία, για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2010.

«Ηλεκτροσόκ» για... λαθροουρητές στην Ιρλανδία


Σε «ανοιχτό μέτωπο» εξελίσσεται το χρόνιο πρόβλημα της δημόσιας ούρησης στους δρόμους του Κάουντι Κλερ της Ιρλανδίας. Ένας αγανακτισμένος από τη δυσοσμία καταστηματάρχης εγκατέστησε έξω από το μαγαζί του μια συσκευή που προκαλεί ένα μικρό... ηλεκτροσόκ σε όσους ουρούν στο πεζοδρόμιό «του». Κάποιος δημοτικός σύμβουλος πρότεινε να προσληφθούν φύλακες που θα περιπολούν στην πόλη και θα επιβάλλουν πρόστιμα στους μεθυσμένους διαβάτες που προτιμούν τις γωνίες των δρόμων. Ο δήμαρχος της πόλης Φράνκι Νέιλον προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους μιας τόσο «επικίνδυνης αποστολής». «Αν οι αστυφύλακες τσακώνονται την ημέρα με τους οδηγούς, φανταστείτε πόσο επικίνδυνο θα είναι να τα βάλει κανείς με κάποιον στις 3 τα ξημερώματα» δήλωσε στο ΒΒC.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Έτοιμος ο Duff, σκόραραν Keane και Best


Ευχάριστα ήταν τα νέα για την Εθνική Ιρλανδίας, καθώς ο Damien Duff ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ σκόραραν οι Robbie Keane και Leon Best. Ο μεσοεπιθετικός της Fulham αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι κόντρα στην Wigan (1-1) και υπολογίζεται κανονικά για την αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στη Γαλλία, για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2010.
Ο Keane πέτυχε το πρώτο από τα δύο γκολ της Tottenham στη νίκη επί της Sunderland ενώ ο Leon Best σκόραρε στην εκτός έδρας ήττα της Coventry City από την Derby County με 2-1.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η αποστολή της Γαλλίας για τα μπαράζ


Δύο νέα πρόσωπα κάλεσε ο Ραϊμόν Ντομενέκ στην εθνική Γαλλίας, ενόψει των δύο αγώνων μπαράζ με την Ιρλανδία για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ο εκλέκτορας των «τρικολόρ» συμπεριέλαβε στους 24 ποδοσφαιριστές που κάλεσε τον τερματοφύλακα της Μπορντό, Σεντρίκ Καρασό και τον αμυντικό της Λιόν, Αλί Σισόκο. Αντίθετα, εκτός πλάνων παραμένει ο Πατρίκ Βιεϊρά, που δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παίζει σπάνια στην Ιντερ, όπως φυσικά και ο τραυματίας Φρανκ Ριμπερί.
Αναλυτικά οι κλήσεις του Ντομενέκ για τα ματς με την Ιρλανδία (14/11 στο Δουβλίνο και 18/11 στο "Σταντ Ντε Φρανς"):
Τερματοφύλακες: Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό), Ούγκο Γιορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ)
Αμυντικοί: Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Αλί Σισόκο (Λιόν), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γ.), Ζουλιάν Εσκουντέ (Σεβίλη), Ροντ Φανί (Ρεν), Γουίλιαμ Γκαλάς (Αρσεναλ), Μπακαρί Σανιά (Αρσεναλ), Σεμπαστιάν Σκιλασί (Σεβίλη)
Μέσοι: Αμπού Ντιαμπί (Αρσεναλ), Αλού Ντιαρά (Μπορντό), Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρ.), Γιοάν Γκουρκούφ (Μπορντό), Μούσα Σισόκο (Τουλούζ), Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν)
Επιθετικοί: Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρ.), Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ (Τουλούζ), Σίντνεϊ Γκοβού (Λιόν), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Λουά Ρεμί (Νις).