Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

«Έλαμψαν» οι Cranberries






Το κακό είναι ότι δεν μπορέσαμε να δώσουμε το «παρών». Το καλό είναι ότι οι Cranberries εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους στην Αθήνα στις 14 Ιουλίου, πόσο μάλλον η αγαπημένη μας Dolores O’ Riordan. Η Ιρλανδή τραγουδίστρια μάλιστα σε κάποιο από τα τραγούδια κράτησε και μία σημαία που δημιούργησε η φίλη μας η Νάγια. Αυτό δεν ήταν σημαία, αυτό ήταν ποίημα. Μισή ελληνική, μισή ιρλανδική. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν φωτογραφίες που μας έστειλε η Νάγια, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Δείτε και το σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=hTG4DMX0gmI

Πλουσιότεροι κατά 130 εκατ. οι U2!


Μπορεί τον τελευταίο καιρό οι U2 να ακύρωσαν κάποιες συναυλίες τους γιατί ο Bono αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, όμως το διάστημα από πέρσι τον Ιούλιο μέχρι φέτος τον Ιούνιο, κατάφεραν να δουλέψουν αρκετά και βάλουν πολλά εκατομμύρια στην τσέπη τους.
Για την περιοδεία τους 360 έχουν πουληθεί περισσότερα από 1,3 εκατ εισιτήρια και μπορεί να μην κατάφεραν να ενθουσιάσουν πολλούς με την τελευταία τους δουλειά, όμως κέρδισαν αυτή τη χρονιά 130 εκατομμύρια δολάρια, μπαίνοντας έτσι στην 1η θέση της λίστας των Top Earning Musicians του 2010, του περιοδικού Forbes.
Η λίστα των Top Earning Musicians του 2010 είναι:
1. U2 ' $130 million
2. AC/DC $114 million
3. Beyonce Knowles $87 million
4. Bruce Springsteen $70 million
5. Britney Spears $64 million
6. Jay-Z $63 million
7. Lady Gaga $62 million
8. Madonna $58 million
9. Kenny Chesney $50 million
10 = Black Eyed Peas $48 million
10= Coldplay $48 million
10= Toby Keith $48 million

Περισσότερες περικοπές αποφασίζει η Ιρλανδία


Υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπάιαν Κόουεν για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τον τρόπο που θα μειωθεί κατά ακόμη 3 δισ. ευρώ το δημόσιο έλλειμμα της χώρας, το μεγαλύτερο μεταξύ των 16 χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Συμφωνήθηκαν αυξήσεις φόρων για το 2011 και περικοπές δαπανών, μετά από 3 συμπληρωματικούς (έκτακτους) προϋπολογισμούς με τους οποίους μειώθηκαν οι κρατικές δαπάνες κατά 7,5 δισ. ευρώ.
Το δημόσιο έλλειμμα της Ιρλανδίας διογκώθηκε από το 2008, όταν οι τράπεζες και ο κλάδος των ακινήτων εισήλθαν σε βαθειά ύφεση. Η ανεργία τριπλασιάστηκε στο 13,4% και τα έσοδα από φόρους μειώθηκαν σημαντικά.
Λόγου του μεγάλου πακέτου διάσωσης των τραπεζών, ο δημόσιο έλλειμμα της χώρας ίσως να αγγίξει φέτος το 20% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να το μειώσει στο 3% έως το 2014.
Πηγή: www.kathimerini.gr

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ήρθε κι έφυγε ο Ντόχερτι


Τζάμπα χαρήκαμε. Ο Γκάρι Ντόχερτι βρέθηκε για δύο μέρες στην Θεσσαλονίκη, αλλά τελικά η μεταγραφή του στον Ηρακλή δεν πραγματοποιήθηκε. Ο 30χρονος Ιρλανδός αμυντικός «κόπηκε» μετά τον έλεγχο που υποβλήθηκε μέσω εργομετρικών εξετάσεων κι έτσι μας αποχαιρέτησε. Κρίμα για το μπλουζάκι που ετοιμάσαμε και του δώσαμε. Τουλάχιστον θα θυμάται κάτι «τρελούς» που του εξέφρασαν την αγάπη τους για την χώρα του.