Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Διέψευσε το εγκεφαλικό ο Τραπατόνι


Η φήμη πως ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιρλανδίας, Τζιοβάνι Τραπατόνι, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο έκανε τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, ωστόσο διαψεύστηκε από τον... ίδιο. Όπως εξήγησε ο πολύπειρος τεχνικός, υποβλήθηκε απλώς σε μία προγραμματισμένη εγχείριση στην καρωτίδα και αυτές τις μέρες βρίσκεται σπίτι του και αναρρώνει.
«Θέλω να διαψεύσω τις φήμες ότι είχα εγκεφαλικό επεισόδιο. Έκανα μία επέμβαση στην καρωτίδα στο Μιλάνο στις 28 Δεκεμβρίου, όλα πήγαν καλά, συνεχίζω την ανάρρωση μου και σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψω στην δουλεία μου. Στις 28 Ιανουαρίου θα είμαι στο Δουβλίνο και θα ανακοινώσω την αποστολή για το Carling Nation Cup και τον πρώτο αγώνα εναντίον της Ουαλίας στις 8 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Να ζήσεις Γιώργαρε! Είσαι πραγματικός «Κέλτης»!




Σε προσωπικό σόου του Γιώργου Σαμαρά εξελίχθηκε το ντέρμπι μεταξύ της Ρέιντζερς και της Σέλτικ.
Στο προηγούμενο φετινό "Old Firm", η Ρέιντζερς ταπείνωσε τη Σέλτικ κερδίζοντας με 3-1 μέσα στο Σέλτικ Παρκ. Οι "Κέλτες" όμως φρόντισαν να πάρουν την εκδίκησή τους πληρώνοντας την αντίπαλό τους με το ίδιο νόμισμα. Με τον Γιώργο Σαμαρά σε μεγάλη μέρα, η Σέλτικ νίκησε με 2-0 την Ρέιντζερς μέσα στο Άϊμπροξ!
Στο 62' ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στη Σέλτικ, περνώντας και τον τερματοφύλακα ΜακΓκρέγκορ και κάνοντας με πλασέ το 1-0. Στο 69' ο "Sam" ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων και κέρδισε πέναλτι απο τον Μπουγκέρα. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Στο 92' μάλιστα, ο Σαμαράς βρέθηκε μια ανάσα από το χατ-τρικ αλλά ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε. Πλέον η Σέλτικ ξέφυγε με 4 βαθμούς από την Ρέιντζερς, η οποία πάντως έχει παίξει δύο ματς λιγότερα.
Το ντέρμπι διεξήχθη στη σκιά της τραγικής επετείου του Άϊμπροξ. Στις 2 Ιανουαρίου του 1971, στον αγώνα Ρέιντζερς-Σέλτικ, 66 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν υποχώρησαν τα κιγκλιδώματα του γηπέδου...
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΡEΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Γουάιρ, Πάπατς, Φόστερ (68' Λάφερτι), Γουιτάκερ, Μπουγκέρα, ΜακΚούλοκ, Ντέιβις, Βάις, Νες (84' Χάτον), Μίλερ.
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Ιζαγκίρε, Μαϊστόροβιτς, Γουίλσον, Μάλγκριου, Ρόνι, Λέντλεϊ, ΜακΚορτ, Μπεράμ Καγιάλ, Σαμαράς, Φόρεστ (89' ΜακΓκιν).
Για να δείτε τα γκολ του Σαμαρά, κάνετε κλικ στα παρακάτω λινκς
http://www.myspace.com/video/vid/107296067#pm_cmp=vid_OEV_P_P
http://www.myspace.com/video/vid/107296085#pm_cmp=vid_OEV_P_P