Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εκλογική συντριβή για τον Μπρίαν Κόουεν, θρίαμβος για το Fine Gael




Οι Ιρλανδοί τιμώρησαν την κυβέρνηση για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την υπαγωγή της στο Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής του δανείου των 85 δισ. Ευρώ.
Του Γιώργου Παυλόπουλου
Συντριπτική ήττα υπέστη το μέχρι χθες κυβερνών κόμμα στην Ιρλανδία, πληρώνοντας έτσι βαρύ τίμημα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την υπαγωγή της στο Μηχανισμό Στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το Fianna Fail του πρωθυπουργού Μπρίαν Κόουεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό μόλις και μετά βίας πάνω από 17%, όταν στις προηγούμενες είχε θριαμβεύσει με 42%. Αλλά και σε επίπεδο εδρών, όλα έδειχναν ότι δεν θα κατάφερνε να φτάσει τις 20, όταν στην απερχόμενη Βουλή κατείχε 78.
Αυτή, λοιπόν, είναι η πιο εντυπωσιακή εκλογική κατάρρευση που έχει σημειώσει οποιοδήποτε κόμμα στην Ιρλανδία, μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Βρετανία, το 1921! Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη συντριβή γνώρισαν και οι μέχρι πρότινος εταίροι του Κόουεν στην κυβέρνηση, οι Πράσινοι, που παίρνουν μόλις 1,8% και, κατά τα φαινόμενα, δεν θα έχουν καμία έδρα στη νέα Βουλή.
Κερδισμένοι
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι το κεντροδεξιό Fine Gael, που φαίνεται πως θα διασφαλίσει γύρω στις 70 έδρες έναντι 51 που είχε ως χθες, καθώς και το αριστερό Σιν Φέιν, που θεωρούνταν η πολιτική «ομπρέλα» του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού και αυξάνει τη δύναμή του στο 10%, διασφαλίζοντας 15 έδρες στη νέα Βουλή (έναντι 6,5% και 4 εδρών το 2007).
Πλέον, αδιαμφισβήτητος νέος πρωθυπουργός θεωρείται ήδη ο ηγέτης του Fine Gael, Έντα Κένι (φωτό), ο οποίος ωστόσο θα αναγκαστεί να ζητήσει την κοινοβουλευτική στήριξη ενός άλλου κόμματος -πιθανότατα, των Εργατικών, οι οποίοι επίσης αύξησαν τη δύναμή τους, καταλαμβάνοντας περίπου 50% περισσότερες έδρες. «Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια καμπή μετασχηματισμού στην ιστορία της Ιρλανδίας (...). Αυτή η μικρή χώρα θα γίνει η καλύτερη στον κόσμο ως το 2016, για να κάνει κάποιος μια επιχείρηση, να δημιουργήσει οικογένεια και να γεράσει με αξιοπρέπεια και σεβασμό», δήλωσε ο Κένι σε συνέντευξή του. Ο ίδιος, επίσης, έχει δεσμευτεί ότι βασική του προτεραιότητα ως πρωθυπουργού θα είναι να επαναδιαπραγματευτεί την αποπληρωμή του δανείου των 85 δισ. ευρώ που έχει λάβει από τον Μηχανισμό Στήριξης, με στόχο να πετύχει πιο ευνοϊκούς όρους.
Το Fine Gael όπως και το Fianna Fail, είναι ένα κόμμα φιλικό προς τις αγορές και τις επιχειρήσεις, ενώ υπεραμύνεται φανατικά των χαμηλών φορολογικών συντελεστών. Η διατήρησή τους, όμως, αμφισβητείται έντονα από Βερολίνο και Παρίσι - έτσι, όπως λένε οι αναλυτές, μια από τις πρώτες ενέργειες του Κένι θα είναι να επισκεφθεί την Αγκελα Μέρκελ, για να διερευνήσει τις «ανοχές» της...
Πηγή: www.imerisia.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο «Ιρλανδός» Lebron James!!!






Για όσους λένε πως η Ιρλανδία δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ, καθίστε αναπαυτικά για να ενημερωθείτε. Πέραν των Boston Celtics (Κέλτες), μία ακόμα ομάδα συνδέεται με την Ιρλανδία και δεν είναι άλλη από αυτή των Fighting Irish!!!
Ναι, καλά διαβάσετε και το καλύτερο είναι ότι από αυτή την ομάδα ξεκίνησε την καριέρα του ο σπουδαίος Lebron James, στο Οχάιο.
Όσοι δεν μας πιστεύετε ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες αλλά και στα δύο βιντεάκια που ακολουθούν:
http://www.youtube.com/watch?v=yTPGXqwY-SA
http://www.youtube.com/watch?v=mVndnukjNTw&feature=fvw

Με ιρλανδικές ρίζες και η πανέμορφη Ρόνα


Πολλοί αμφισβητούν την ομορφιά των γυναικών της Ιρλανδίας, αλλά κατά καιρούς μέσα από τούτο εδώ το blog έχουν πάρει τις απαντήσεις τους. Μία ακόμη απάντηση έρχεται από τη γοητευτικότατη Ρόνα Νατάσα Μίτρα (Rhona Natasha Mitra), τη γνωστή ηθοποιό, που μέχρι και γυναίκες έχει… κολάσει με το στιλ της. Η πανέμορφη καλλιτέχνιδα είναι μεν αγγλίδα, αλλά η μητέρας της, Νόρα Ντόουνι, είναι Ιρλανδή! Μόνο τυχαία δεν είναι, λοιπόν, η σπάνια ομορφιά της Ρόνα…

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ιρλανδία


Άνοιξαν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία που αναμένεται να σηματοδοτήσουν το τέλος της απερχόμενης κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν και τον καταποντισμό του κυβερνώντος κόμματος Φιάνα Φέιλ.
Από τις 7 το πρωί (09:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 3,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι άρχισαν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να τιμωρήσουν όπως προμηνύεται και από τα πρωτοσέλιδα του ιρλανδικού Τύπου, το Φιάνα Φέιλ.
Υπό τον τίτλο «Η ημέρα της εκδίκησης», γραμμένο με κόκκινα γράμματα, η ταμπλόιντ εφημερίδα Irish Daily Star, επισημαίνει πως «είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε σε αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς, που κατέστρεψαν τη χώρα, μια κλωτσιά στα οπίσθια».
«Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε τους απατεώνες που οδήγησαν την χώρα στη χρεοκοπία», γράφει στο ίδιο ύφος η Irish Sun.
Οι σημερινές βουλευτικές εκλογές παίρνουν τη μορφή δημοψηφίσματος για το σχέδιο διασωσης της χώρας που υπεγράφη το Νοέμβριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αποδέχτηκε απρόθυμα το πρόγραμμα στήριξης, υποχωρώντας στο βάρος του τεράστιου δημόσιου ελλείμματος (32% του ΑΕΠ το 2010).
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης Φίνε Γκάελ συγκεντρώνει 38%-40% της πρόθεσης ψήφου, αλλά το ποσοστό αυτό δεν θα του δώσει αυτοδυναμία και αναμένεται ότι θα συμμαχήσει με το Εργατικό Κόμμα, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 18%.
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 22:00 τοπική ώρα, η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει το πρωί του Σαββάτου και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ.
Πηγή: www.naftemporiki.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καλή επιτυχία Ντέρβαλ!



Οι εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της EAA έχουν προθεσμία μέχρι την Κυριακή (27/2) να αποστείλουν τις ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει το διάστημα 4-6 Μαρτίου στο Παρίσι, αλλά ήδη αρκετές χώρες γνωστοποίησαν στους διοργανωτές τις ομάδες τους, όπως οι Ιρλανδία, Πολωνία και Σλοβακία.
Η Ιρλανδία, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, στηρίζει πολλές ελπίδες για διάκριση στην πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων, Ντέρβαλ Ο΄Ρούρκ, η οποία κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο τον περασμένο Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης στα 100μ εμπόδια (12.65).
Στο ευρωπαϊκό κλειστού πριν από δύο χρόνια (2009) στο Τορίνο είχε πάρει την 3η θέση.
Συνολικά στην αποστολή της Ιρλανδίας συμπεριλήφθηκαν 7 αθλητές/τριες.

Σήκωσε το Ντένις!!!


Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές το γιατί υποστηρίζουμε την Σέλτικ. Προσθέτουμε ακόμα ένα λόγο: Γνωρίζατε ότι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες της... κατά τα άλλα Σκωτσέζικης ομάδας είναι Ιρλανδός;
Ο λόγος για τον Ντένις Ο’ Μπράιαν, ο οποίος ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες. Κατοικεί στη Μάλτα, σε φορολογική εξορία, μετά από μια περίοδο όπου έμενε στην Πορτογαλία.
Γερός να είναι και να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα που έρχεται, μετά και το 3-0 επί της Ρέιντζερς!!!

Χάνει την σεζόν ο Γκίβεν


Εκτός αγωνιστικών χώρων για τους επόμενους τρεις μήνες θα παραμείνει ο Σέι Γκίβεν. Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι θα χρειαστεί χειρουργείο για να αποκαταστήσει τον τραυματισμό που υπέστη στον ώμο.
Ο 34χρονος πορτιέρο τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει και την προηγούμενη σεζόν και θα μείνει έξω μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Ο Ιρλανδός γκολκίπερ είχε γνωστοποιήσει στον προπονητή του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ότι επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από τους «πολίτες» μια φέτος έχει κάνει μόλις τέσσερις εμφανίσεις, καθώς έχασε την θέση του από τον Τζόε Χάρτ που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Περαστικά Σέι...
Πηγή: www.sday.gr

Ο πολυπράγμων Τζόνι Κάρει


Σαν σήμερα το 1919 γεννιέται στο Δουβλίνο, ο Ιρλανδός σέντερ μπακ Τζόνι Κάρεϊ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Σεντ Τζέιμς Γκέιτ και το 1946 έγινε επαγγελματίας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν αρχηγός της όταν κέρδισε το Κύπελλο Αγγλίας το 1948 και το πρωτάθλημα το 1952. Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και με τις δύο εθνικές ομάδες της Ιρλανδίας.
Εδώ θα δείτε το βιογραφικό του: http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Carey

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το Fine Gael προηγείται


Το κεντροδεξιό κόμμα της Ιρλανδίας, Fine Gael, διεύρυνε το προβάδισμά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης Παρασκευής, αλλά εξακολουθεί να μην εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Sunday Business Post και της Red C, το Fine Gael εξασφαλίζει μία ακόμα ποσοστιαία μονάδα και φθάνει στο 39%, ενώ ακολουθεί το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα με 17%, τρεις ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από την τελευταία δημοσκόπηση.
Αν το Fine Gael δεν εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Εργατικούς.
Πηγή: www.greeknewsonline.com

Όσο-όσο δίνουν τα κατασχεθέντα ακίνητα οι τράπεζες


Σε «Γη της Ευκαιρίας» για όσους φυσικά διαθέτουν χρήματα, μετατρέπεται η Ιρλανδία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της «σωτηρίας» από το ΔΝΤ. Έτσι, ένα διαμέρισμα στο κεντρικό Δουβλίνο το οποίο στη Χρυσή Εποχή του Κέλτικου Τίγρη θα πωλείτο προς 150.000 Ευρώ, τώρα μπορεί να αποκτηθεί με περίπου 40-50.000 Ευρώ σε μαζική δημόσια δημοπρασία αν και η τιμή εκκίνησης είναι μόλις 25.000 Ευρώ!
Πολλά από τα ακίνητα έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες επειδή οι δανειολήπτες αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους ενώ μερικά ανήκουν σε εργολάβους που δεν βρήκαν αγοραστές και τώρα τα πωλούν εσπευσμένα για να αποφύγουν τις ζημιές. Είναι δε τέτοια η «βουτιά» στην άλλοτε ανθούσα οικοδομική βιομηχανία της Ιρλανδίας ώστε ανάλογες ευκαιρίες υπάρχουν και για… εργολάβους αφού π.χ. στις 26 Μαρτίου στο Δουβλίνο θα γίνει δημοπρασία 15 γερανών αξίας 500.000 Ευρώ. Αυτά όμως είναι μία μόλις πλευρά της κρίσης στην...
Ιρλανδία επειδή πολύ σημαντικότερη είναι η μαζική φυγή των νέων της ακριβώς εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οικονομικού και Κοινωνικού Ινστιτούτου της χώρας, τουλάχιστον 50.000 νεαροί Ιρλανδοί θα φύγουν το 2011 για τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και αλλού αναζητώντας εργασία ενώ ταυτόχρονα άλλες 25.000 θέσεις εργασίας –κυρίως στον κατασκευαστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα- θα χαθούν.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως η μετανάστευση νέων από τη σύγχρονη Δημοκρατία της Ιρλανδίας του «ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης» προσεγγίζει και θα ξεπεράσει τα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του ’80 όταν η μικρή χώρα διήνυε ξανά περίοδο ύφεσης.
Πηγή: www.elzoni.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Την επανεξέταση του ιρλανδικού μνημονίου ζήτησε ο Κένι


Να επανεξεταστεί επί το ηπιότερο το ιρλανδικό μνημόνιο, ιδίως να απαλλαγεί από τις διατάξεις έκτακτης φορολόγησης των επιχειρήσεων, που ήταν ένα αίτημα της τρόικας, η οποία συνέταξε το μνημόνιο, ζήτησε το «φαβορί» των προσεχών βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία, Έντα Κένι. Πάντως, η σχετική φορολογία είναι σήμερα με συντελεστή 12,5% από τις χαμηλότερες όλης της ΕΕ.
«Θέλει η Ιρλανδία να καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί, εκτιμώ όμως ότι χρειαζόμαστε μία βοήθεια, σε ό,τι αφορά το τίμημα για την ενίσχυση των τραπεζών μας και το επιτόκιο» του μνημονίου, υπογράμμισε ο Κένι (ο πολιτικός αναφερόταν στο επιτόκιο 5,83%, για τα πρώτα 45 δισ. ευρώ της βοήθειας του μνημονίου). Ευθέως μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τους κατόχους ιρλανδικών ομολόγων να «μοιραστούν τα βάρη της αναδιάρθρωσης» του τραπεζικού τομέα στην Ιρλανδία.
Το Δουβλίνο θα ενισχυθεί συνολικά με 85 δισ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ, την Επιτροπή των Βρυξελλών και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα τέλη του Νοεμβρίου του 2010. Η κυβερνητική βοήθεια προς τις τράπεζες της Ιρλανδίας, που έχουν οξύ πρόβλημα ρευστότητας μετά τη διεθνή οικονομική κρίση κι ιδίως την κρίση στην αγορά ακινήτων στην Ιρλανδία, εκτίναξε στο 32% του (ιρλανδικού) ΑΕΠ το δημόσιο ιρλανδικό έλλειμμα. Τη βοήθεια του μνημονίου, οι Ιρλανδοί την βιώνουν ως οδυνηρή εθνική ταπείνωση, διαπιστώνουν πολιτικοί παρατηρητές.
Εκτιμάται από τους ίδιους ότι αυτό το συναίσθημα θα αντανακλαστεί - με την ευκαιρία των πρόωρων γενικών εκλογών - σε μία οδυνηρή ήττα για το ως σήμερα κυβερνών κόμμα, Φιάνα Φέιλ.
Πηγή: www.agelioforos.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η Ιρλανδία στο «Σεφάρω» των Ιωαννίνων!!!


Τελικά είμαστε παντού. Ακόμα και σε οινομαγειρείο των Ιωαννίνων η Ιρλανδία κάνει την εμφάνιση της. Διαβάστε και θα καταλάβετε:
«Όλο το Φλεβάρη φοράμε τα Iρλανδικά μας κάθε Πέμπτη & Παρασκευή βράδυ!
Δοκιμάστε σε πολύ *οικονομικές* τιμές...
...Skin chips με σπιτική μαγιονέζα & σάλτσα barbeque
...Mιλφέι από λουκάνικο, μανιτάρια & σάλτσα Guinness
...Σούπα λαχανικών με ρέβα, πράσο & καρότο
...Mοσχάρι ψητό με μπρόκολο, πουρέ, καρότα γλασσέ,
gravy σως & σάλτσα blueberry
με συνοδεία από μπύρες Guinness, Murphy's & Rebel Red,
γλυκό cramble με λιωμένη σοκολάτα παγωτό
και ιρλανδικές μελωδίες!».
Πηγή: n-ioanninon.gr

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο Bryan Kearney στο Ammos beach club


Το Destination Sunshine παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον εκρηκτικό Ιρλανδό Bryan Kearney, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Ammos beach club.
Ο νεαρός Ιρλανδός DJ-παραγωγός έκανε τα πρώτα του βήματα το 2002. Έκτοτε, ο ταλαντούχος Bryan Kearney έχει καταξιωθεί στη Βρετανική και Παγκόσμια μουσική βιομηχανία με ανεπανάληπτες εμφανίσεις στα Sensation White events στην Αυστραλία, στο Sunrise Festival στη Πολωνία, στο Apokalypsa Festival στη Τσεχία, στο Eurofest White 2010 στο Μεξικό και στο Monday Bar Black & White Cruise στη Σουηδία. Και με δισκογραφικές δουλειές που κόβουν την ανάσα στην Armada αλλά και στη Subculture.
Ο Bryan Kearney θεωρείται πλέον άλλο ένα Ιρλανδικό φαινόμενο, με τους John O’callaghan και Simon Patterson να τον θεωρούν ως το επόμενο μεγάλο αστέρι στο μουσικό στερέωμα. Με δυνατές και καινοτόμες παραγωγές, και DJ sets που περιλαμβάνουν ότι καλύτερο σε Trance και Techno, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια και πάντα με κάποια live re-edits γνωστών κομματιών, υπόσχεται να ανταμείψει όσους βρεθούν στο Ammos beach club.
Μαζί του οι residents Chris Oblivion Stavropoulos, Alex Icon Coollook και Panagiotis Armeg Volis.
Είσοδος: 15 € (με ποτό)
Πηγή: clubber.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Άνετα η Ιρλανδία με Ουαλία


Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο διεθνές τουρνουά Nations Cup η Ιρλανδία, που επικράτησε με 3-0 της Ουαλίας στο Δουβλίνο. Τα γκολ της αναμέτρησης επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τους Γκίμπσον (60’), Νταφ (67’) και Φαχεϊ (82’).
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρόμπι Κιν, ενώ στην αντίπερα όχθη τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, με το απουσιολόγιο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα των Άαρον Ράμσεϊ, Κρεγκ Μπέλαμι και Γκάρεθ Μπέιλ.
Οι Ιρλανδοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ήταν απειλητικοί από τα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να καταφέρουν να βάλουν ουσία στο παιχνίδι τους. Οι Ουαλοί αναχαίτισαν έστω και με δυσκολία την πίεση και έφτασαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα στείρο 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξαν όταν ο Γκίμπσον βρήκε δίχτυα στο 60’ και ξεκλείδωσε την άμυνα των Ουαλών κάνοντας 1-0. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε το 1-2 με τον Γουέλαν και ελευθερώθηκε για να σουτάρει με δύναμη από μακριά και να σκοράρει για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.
Μόλις εφτά λεπτά αργότερα ο Νταφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του όταν εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και σούταρε εύστοχα στο κέντρο της εστίας. Το 2-0 στο 67’ ανάγκασε τους Ουαλούς να ανοιχτούν για να προσπαθήσουν να σώσουν ότι μπορούν από το ματς, όμως το «πλήρωσαν».
Στο 82΄ ο Φάχεϊ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 3-0 με τον Χένεσεϊ να μην μπορεί να αντιδράσει. Το γκολ αυτό σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της Ιρλανδίας που ξεκίνησε με το δεξί στο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Σκωτία και Βόρειος Ιρλανδία.
Συνθέσεις Ομάδων:
Ιρλανδία (4-4-2) : Γκίβεν, Νταν, Κλαρκ, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Κόλεμαν (58’ Φάχεϊ), Γουέλαν, Γκίμπσον, Νταφ (71’ Κίογκ), Ουόλτερς, Ντόιλ (46’ Λονγκ).
Ουαλία (4-3-3) : Χένεσεϊ, Τ. Κόλινς, Ν. Κόλινς, Έρντλεϊ (46’ Γκάντερ), Ρίκετς, Κινγκ, Κροφτς, Βόγκαν (61’ Λέντλεϊ), Ρόμπσον-Κανού (68’ Ίστγουντ), Έρνσοου, Τσερτς.
Πηγή: www.supermpala.com

Καλό ταξίδι Γκάρι...



Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Γκάρι Μουρ, «έφυγε» σε ηλικία 58 ετών. Ο διάσημος ροκ κιθαρίστας, που δώρισε στη μουσική αρκετά ξεχωριστά κιθαριστικά σόλο, ήταν από τους πλέον ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του, καλλιτέχνης απρόβλεπτος και ανατρεπτικός. Γεννήθηκε στο Μπέλφαστ. Ξεκίνησε την καριέρα του στη δεκαετία του '60 με το συγκρότημα «Thin Lizzy». Ξεχωριστή στιγμή με το συγκρότημα ήταν η σόλο εκτέλεση, το 1974, στο υπέροχο «Still in Love With You». Ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες και σόλο καριέρα, με μεγάλες επιτυχίες. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές του έχει καταγραφεί το «Still Got the Blues» (1990), ένα από τα καλύτερα μπλουζ των τελευταίων δεκαετιών. Συνολικά κυκλοφόρησε 20 άλμπουμ. Ανάμεσα στις επιτυχίες του, τα κομμάτια «Οut Ιn Τhe Fields», «Ρarissien Walkaways», «Εmpty Rooms», «Cold Day Ιn Ηell».

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Έλαμψε ο Doyle


Σε καλή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Kevin Doyle. Ο Ιρλανδός διεθνής επιθετικός των Wolves πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 2-1 της ομάδας του επί της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και χάρισε σε αυτήν τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κι όμως πήγαμε Ιρλανδία!!!


Μη ρωτάτε γιατί πέρασε τόσος καιρός και δεν ανεβάσαμε ακόμα τις εμπειρίες μας από αυτό το μαγευτικό ταξίδι!!! Κάλλιο αργά παρά ποτέ και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε πως ένα από τα δύο ιδρυτικά μέλη του blog έκανε αυτό το μεγάλο ταξίδι-ζωής στην αγαπημένη μας χώρα, στα τέλη Νοεμβρίου.
Ευχαριστώ την Naya με την οποία μοιράστηκα αυτή την εμπειρία (αν δεν ήταν η Νaya δεν θα κανα τίποτα) και πραγματικά αν μία φορά ήμουν «Ιρλανδός» τώρα είμαι εκατομμύρια φορές!!!
Ένα αξέχαστο εφταήμερο ταξίδι σε Dublin, Cork, Limerick και Galway, όπου τα πάντα ήταν ονειρικά.
Για αρχή θα δείτε δύο βιντεάκια από την πρώτη μας μέρα στο Δουβλίνο αλλά και την μαγική ξενάγηση στα Cliffs Of Moher που βρίσκονται κοντά στο Galway!
Όσο για τους Ιρλανδούς που γνωρίσαμε εκεί, πραγματικά μου λείπουν. Ένα είναι σίγουρο, γεροί να είμαστε, θα ξαναπάμε!!!
Καθίστε αναπαυτικά και δείτε τα δύο πρώτα βιντεάκια…
http://www.youtube.com/watch?v=V35zxqs4xMw
http://www.youtube.com/watch?v=1Iac9aWf0nI