Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ιρλανδία: Το κυβερνών κόμμα διέγραψε βουλευτή του, που καταψήφισε το νομοσχέδιο περικοπής δαπανών των νοσοκομείων


Το κυβερνών κόμμα Φάιν Γκέιλ, στην Ιρλανδία, απέπεμψε, έναν βουλευτή του, από τότε που αυτός καταψήφισε κυβερνητικό νομοσχέδιο για περικοπές δαπανών στο νοσηλευτικό τομέα.
Ο πρωθυπουργός Εντα Κένι, που πιέζεται από ΔΝΤ και ΕΕ να πετύχει πολλές εξοικονομήσεις πόρων και να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι αντιμέτωπος "με την πρώτη πρόκληση της θητείας του".
Η κυβέρνηση του Κένι ήλθε στην εξουσία τον Μάρτιο.
Διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ρεκόρ, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι θα καταστεί δυνατόν να εγκριθούν πολλά κυβερνητικά νομοσχέδια στο κοινοβούλιο και, εν καιρώ, να ψηφιστεί και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός λιτότητας.
Το κυβερνητικό νομοσχέδιο, για τις περικοπές στο νοσηλευτικό τομέα, πέρασε τελικά με 96 ψήφους υπέρ, έναντι 47 κατά.
Μαζί με την αντιπολίτευση, ψήφισε ο τέως κυβερνητικός βουλευτής, Ντένις Νάουτεν, που είχε δηλώσει ότι "αν για οποιονδήποτε λόγο η κυβέρνηση υποβαθμίσει το επίπεδο νοσηλευτικών υπηρεσιών στην εκλογική περιφέρειά του", το Ροουζκόμον, "δεν θα διστάσει να την καταψηφίσει".
Την ώρα της ψηφοφορίας, περίπου χίλιοι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις είχαν περικυκλώσει το κοινοβούλιο, ζητώντας με συνθήματα να μην υιοθετηθεί αυτό το νομοσχέδιο.
0 έτερος βουλευτής της συμπολίτευσης στο Ροουζκόμον, Φρανκ Φέιγκαν, χαρακτηρίστηκε "προδότης" από τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις την ώρα που απομακρυνόταν από το κοινοβούλιο.
Ο Νάουτεν μετά τη διαγραφή του, με απόφαση του πειθαρχικού οργάνου του Φάιν Γκέιλ, δήλωσε στα μμε ότι τα κυβερνητικά νομοσχέδια στο μέλλον θα τα υπερψηφίζει.
"Καταψήφισα τώρα το νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία για λόγους συνείδησης, υπακούοντας στις προσωπικές αρχές μου.
Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να φέρει προς ψήφιση ρηξικέλευθα νομοσχέδια, δεν έχω πρόβλημα να λαμβάνω δύσκολες αποφάσεις", επισήμανε συγχρόνως.
Η κυβέρνηση Κένι θέλει να συρρικνώσει το δημόσιο έλλειμμα από το 12% του ΑΕΠ, πρόσφατα, στο (σύννομο με το Σύμφωνο Σταθερότητας κι Ανάπτυξης) 3% στη διάρκεια του 2015, λειτουργώντας μέσω αισθητών περικοπών δημοσίων δαπανών και ταυτόχρονης αύξησης των φόρων.
Μ.Ι. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Από τη Γόρτυνα ... στην Ιρλανδία




Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους, ο Παντελής Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά και τον Δήμο Γόρτυνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 9 Ιουλίου 2011, στην πόλη Κονεμάρα της Ιρλανδίας.
Ο Δήμος Γόρτυνας έχει αναλάβει χορηγός του καταξιωμένου αθλητή, ο οποίος θα μεταβεί στην δυτική ακτή της Ιρλανδίας, όπου βρίσκεται το Κοναμάρα, προκειμένου να προσθέσει μια ακόμη σημαντική εμπειρία στην ήδη πλούσια καριέρα του, καθώς στον συγκεκριμένο αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος μερικοί από τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους εν ενεργεία μαραθωνοδρόμους.
Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα Run Connamara 2011, θα κληθούν να καλύψουν συνολική απόσταση 70 χιλιομέτρων σε μια πορεία που θα περιλαμβάνει βουνά, λιβάδια, μονοπάτια, βάλτους κτλ.. Το αγώνισμα είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα σκληρό κι αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης ευχήθηκε από την μεριά του καλή επιτυχία στον Παντελή Καμπαξή, θεωρώντας εκ προοιμίου βέβαιο πως ο Κρητικός αθλητής θα τιμήσει στο έπακρον με την παρουσία του στον διεθνή αυτόν αγώνα, τόσο τον Δήμο Γόρτυνας, όσο και την χώρα μας.
Πηγή: http://cretalive.gr

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ιρλανδία: Θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2012


Η Ιρλανδία θα επιστρέψει στις αγορές στα τέλη του 2012 διαβεβαίωσε κυβερνητικό στέλεχος του Δουβλίνου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«¨Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στις αγορές στα τέλη του επόμενου έτους» δήλωσε ο Brendan Howl, υπουργός Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας, ενώ οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων κινούνται και πάλι ανοδικά μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.
Πηγή: http://www.euro2day.gr

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Αλλάξτε έδρα να την γεμίσουμε»


Η αναμέτρηση της Ανδόρας με την Ιρλανδία είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί στην Βαρκελώνη, μετά από αίτηση των τελευταίων. Την συμπαράσταση των οπαδών της θέλει η Ιρλανδία για την αναμέτρηση με την Ανδόρα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Το γεγονός ότι τα γήπεδα της Ανδόρας είναι πολύ μικρής χωρητικότητας δεν δίνει το δικαίωμα στους φίλους της ομάδας να δώσουν το «παρών» στην αναμέτρηση. Για αυτόν τον λόγο έκανε επίσημη αίτηση στην UEFA για να διεξαχθεί το παιχνίδι στην Βαρκελώνη και να μπορέσουν οι φίλοι της ομάδας να ταξιδέψουν για να συμπαρασταθούν.

Irish Pubs στην Αθήνα






Silly Wizards
Όπως λένε και οι ιδιοκτήτες της pub, «όσοι έχουν επισκεφτεί την Ιρλανδία, έχουν περασμένα στον σκληρό τους δίσκο τρία πράγματα: την μπύρα, την μπύρα, την μπύρα». Όσοι έχουν επισκεφτεί το Silly Wizzards στην Αγία Παρασκευή έχουν γίνει θαμώνες για παραπάνω από τρεις λόγους! Εξυπηρέτηση, όμορφο περιβάλλον, καλή μουσική, χορταστικά πιάτα και πάνω από όλα οι ιδιοκτήτες που θα κάνουν τα πάντα για να περάσεις τέλεια. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εδώ και 3 χρόνια για να βρεις να κάτσεις πρέπει να έχεις κάνει κράτηση. Ναι, ακόμη κι αν είναι Δευτέρα βράδυ. Μην χάσεις κάθε μέρα από τις 5 έως τις 9 το happy hour!
Silly Wizards
Πελλοπονήσου 79
Αγ. Παρασκευή
Τηλ. 210 6543908
http://www.sillywizards.gr
Molly Malone’s
Μία αυθεντικά ιρλανδική pub μιας και όλο της το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες είναι από την Ιρλανδία, σερβίρει εδώ και 8 χρόνια τα καλύτερα ουίσκι, και τις πιο ψαγμένες ιρλανδικές μπίρες. Στην Molly Malone’s θα μπορέσετε να δείτε όλα τα αγαπημένα σας αθλητικά, με συνοδεία χορταστικά πιάτα όπως το Irish Stew. Κατά καιρούς, όπως σίγουρα κατά τη διάρκεια του St. Patrick’s weekend, θα δεις live μουσικές.
Molly Malone's
Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα,
Τηλ. 210 8944247
http://www.mollymalones.gr
James Joyce
H James Joyce άνοιξε το φθινόπωρο του 2007 και από τότε έχει γίνει ένα από τα πιο hot μέρη στην περιοχή τριγύρω από το Μοναστηράκι και το Θησείο. Πρόκειται βεβαίως για μία ιρλανδική Pub, η οποία – σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της- προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον παντρεύοντας το παλιό με το μοντέρνο. Ιδανικό για κρύες νύχτες πίνοντας ουίσκι ή για ζεστές μέρες να δροσιστείς με μία από τις μπίρες που διαθέτει η Pub, συνοδεία κλασικού μενού που βρίσκεις σε κάθε ιρλανδική pub!
James Joyce
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι
Tηλ. 210 32 35 055
http://www.jjoyceirishpubathens.com/
Ploughman’s
Για 25 ολόκληρα χρόνια, η pub Ploughman βρισκόταν στα Ιλίσια, στην οδό Ηριδανού. Εδώ και 3 χρόνια, η αγαπημένη Pub στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό στο Μεταξουργείο και συνεχίζει την ροκ παράδοσή της. Ιδανικό για όσους αγαπούν την ροκ μουσική, τις μπίρες, και φυσικά το αυθεντικό περιβάλλο μίας ιρλανδικής Pub.
Ploughman’s
Αλικαρνασσού 7 & Λένορμαν 60 (πλησίον στάσης μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ.: 2105157947

Mike’s Irish Bar

Ένα από τα πιο παλιά ιρλανδέζικα στέκια της πόλης, το Mike’s Irish Bar είναι γνωστό για τις θρυλικές karaoke nights που γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή. Εκτός από τις βραδιές karaoke όμως, από Πέμπτη έως και Σάββατο, στου Mike's θα δείτε live πολλές μπάντες διαφορετικών στυλ και επιρροών από παραδοσιακή Ιρλανδική μουσική μέχρι Rock n Roll και απο Funk-Soul και Disco μέχρι Reggae-Latin-Blues-Rock και hip hop.
Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι, Τηλ: 210 7776797
http://www.mikesirishbar.gr/

Συμφωνία 1.000 MW στην Ιρλανδία για τους κινέζους της ΔΕΗ


Συμφωνία για την προμήθεια ανεμογεννητριών για αιολικά έργα ισχύος 1.000 MW που θα κατασκευάζει η εταιρία Mainstream Renewable Power στην Ιρλανδία υπέγραψε ο κινεζικός όμιλος κατασκευής ανεμογεννητριών Sinovel, ο οποίος τον Απρίλιο υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200 – 300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα καθώς και στην από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου.
Πρόκειτα για έργα που θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ κινεζικός όμιλος στον τομέα της ενέργειας.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στην Ιρλανδία υπάρχουν 1.400MW εγκατεστημένης αιολικής ισχύος, δηλαδή 400MW περισσότερα από την ισχύ που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν Mainstram και Sinovel.
H Mainstream αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την ανάπτυξη περίπου 16.000 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων ενώ πρόσφατα άνοιξε καινούριο γραφείο στο Πεκίνο προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία της εταιρίας με κινεζικούς ομίλους οι οποίοι σχεδιάζουν επέκταση του χαρτοφυλακίου των έργων τους στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική.
Από την πλευρά της Sinovel, ο Lecheng Li δήλωσε ότι ο όμιλος σχεδιάζει την επέκταση του σε πολλές χώρες του κόσμου, με την Ευρώπη να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του ομίλου.
Όπως δήλωσε ο Lecheng Li, η κατασκευή του πρώτου έργου στην Ιρλανδία θα ξεκινήσει από φέτος κιόλας ενώ από το 2014 κι έπειτα ευελπιστεί να αναπτύξει ένα σταθερό ρυθμό κατασκευής 250 MW ετησίως.
http://www.energypress.gr

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

13χρονος παραδίδει το Xbox του ως εγγύηση!


Ένας 13 χρόνος στο Belfast της Β. Ιρλανδίας κατηγορήθηκε για πέντε κλοπές και μια απόπειρα κλοπής. Ο δικαστής έκρινε ότι ο ανήλικος θα έπρεπε να καταλάβει πώς είναι να χάνει κάποιος κάτι που μπορεί να έχει αξία και, έτσι, αποφάσισε ότι πρέπει να παραδώσει το Xbox 360 του στην δικαιοσύνη, ως «εγγύηση» για την αποφυλάκισή του. Ορισμένοι από τους στόχους του 13χρονου ήταν ένα σχολείο, ένα σπίτι και ένα κατάστημα, ενώ λέγεται ότι μέσα στα κλοπιμαία βρέθηκαν δύο ηλεκτρικά τρυπάνια και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο δικαστής προχώρησε σε αυτήν την περίεργη -όμως δίκαιη πιστεύουμε- απόφαση όταν ζήτησε από τον 13χρονο να κατονομάσει τι είναι αυτό που έχει μεγάλη αξία γι αυτόν, με τον ανήλικο να απαντάει: "το Xbox 360".
Ο δικαστής ανέφερε: «Πρέπει να παραδώσει το Xbox 360 του στις αρχές μέσα σε δύο μέρες μετά την αποφυλάκισή του. Αυτό (το xbox) θα επιστρέψει στην κατοχή του όταν του αποσυρθούν οι κατηγορίες».
Ελπίζουμε να μην έχει βγει το Xbox 720 μέχρι τότε…
http://www.gameover.gr

Η Ιρλανδία εισάγει καθεστώς χωρίς βίζες κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας 2012


Κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησης στο Λονδίνο της Ολυμπιάδας 2012 η Ιρλανδία καταργεί την υποχρέωση θεώρησης εισόδου για τους πολίτες μιας σειράς χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.
Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η είσοδος χωρίς βίζα από τη Μ. Βρετανία στην Ιρλανδία ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2011 ως τις 31 Οκτωβρίου του 2012 για διάρκεια έως 90 μέρες.
Υποχρεωτικό όρο γι΄αυτή την είσοδο αποτελεί για τους Ρώσους πολίτες η ύπαρξη ισχύουσας εξάμηνης βρετανικής βίζας, καθώς και το επιτυχές πέρασμα από μέρους του – πριν την είσοδο στην Ιρλανδία – κανονικού μεταναστευτικού ελέγχου στο έδαφος της Μ. Βρετανίας.
Πηγή: http://greek.ruvr.ru

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

CELTIC - Thessaloniki Fan Club


Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Celtic καθώς και πολλοί ιρλανδόφιλοι. Δεκάδες μαγαζιά με ιρλανδική μουσική και happenings. Είμαστε η μοναδική πόλη του "ορθόδοξου κόσμου" που γιορτάζει το St. Patrick's Day τόσο έντονα! Αφού λοιπόν είμαστε τόσοι..., γιατί δεν συσπειρωνόμαστε; Η ιδέα συνελήφθη αλλά παραμένει μόνο στα λόγια! Γιατί να συμβαίνει αυτό; Το παρόν group έγινε προκειμένου να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι και να συμβάλουμε, όσο και όπως μπορεί ο καθένας, ώστε να δημιουργήσουμε επιτέλους έναν σύνδεσμο στην πόλη μας....