Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Φέρτε μας την Γαλλία!!!



Γαλλιδούλες ετοιμαστείτε. Ο λαός της Ιρλανδίας δεν ξεχνά και σας θέλουμε αντιπάλους στον όμιλο του EURO 2012, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Η Εθνική Ιρλανδίας έκανε απόψε το καθήκον της και νίκησε στο Ταλίν την Εσθονία με 0-4 και πλέον περιμένει την επισφράγιση της πρόκρισης στον επαναληπτικό αγώνα του Δουβλίνου.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η αγαπημένη μας χώρα επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 2002 και δεν ξεχνάμε το πώς έμεινε εκτός στην προηγούμενη, με το χέρι του Ανρί.
Φέρτε μας την Γαλλία και θα περάσουμε… καλά.
Τα γκολ των Ιρλανδών πέτυχαν οι Keith Andrews 13΄, Jonathan Walters 67΄ και Robbie Keane 71΄, 86΄ (pen).
Η σύνθεση της Ιρλανδίας:
Republic of Ireland: Given (Aston Villa); Kelly (Fulham), Dunne (Aston Villa), St. Ledger (Leicester City), Ward (Wolves); Duff (Fulham), Whelan (Stoke City), Andrews (Ipswich Town), McGeady (Spartak Moscow); Keane (LA Galaxy), Walters (Stoke City).
Substitutions: Hunt (Wolves) for Duff (73 mins), Fahey (Birmingham City) for Whelan (78 mins), Cox (West Brom) for Walters (83 mins).

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ιρλανδία: «Ανησυχία» για δημοψήφισμα σχετικό με αλλαγή της ευρωσυνθήκης


Η Ιρλανδία θα έχει «μεγάλη δυσκολία» στην πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος που θα απαιτείτο αν η συνθήκη της ΕΕ αλλάξει, αλλά μπορεί να περάσουν έως και πέντε χρόνια πριν συμβεί αυτό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.
Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή στη συνθήκη της ΕΕ, έχουν απορρίψει δύο φορές αλλαγές της συνθήκης σε δημοψηφίσματα, αν και τις δύο φορές τροποποιημένες εκδοχές πέρασαν αργότερα.
«Δεν νομίζω ότι θα το περάσουμε προς το παρόν», δήλωσε ο Νούναν όταν ρωτήθηκε για ένα πιθανό δημοψήφισμα που θα προκύψει από τις προτεινόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν νομίζω ότι από ότι ακούμε ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση για την αλλαγή της Συνθήκης για τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Η Ιρλανδία κλείνει την πρεσβεία της στο Βατικανό για λόγους οικονομίας


Η οικονομική κρίση απαιτεί και...διπλωματικές «θυσίες», καθώς το Δουβλίνο ανακοίνωσε ότι προχωρά στο κλείσιμο των πρεσβειών του στο Βατικανό και το Ιράν, αλλά και του γραφείου εκπροσώπησής του στο Ανατολικό Τιμόρ.
«Για να ανταποκριθούμε στους στόχους του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να ξαναφέρουμε τις δημόσιες δαπάνες σε ένα βιώσιμο επίπεδο, η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να κάνει περικοπές σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες», τονίζεται σε ανακοίνωση του ιρλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η ιρλανδική κυβέρνηση εκτιμά ότι από το κλείσιμο των πρεσβειών θα σωθούν περίπου 1,25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η απόφαση για την πρεσβεία στο Βατικανό, η οποία λειτουργεί από το 1929, καθώς οι σχέσεις με το Δουβλίνο παραμένουν τεταμένες, λόγω των κατηγοριών ότι η Αγια Εδρα συγκάλυπτε μέχρι πρόσφατα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς στην Ιρλανδία.
Πηγή: http://www.imerisia.gr