Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Γεμίζει το σακούλι


Μία ακόμα πολύ σημαντική πέτυχε η Εθνική Ιρλανδίας, στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Μουντιάλ 2010 της Νοτίου Αφρικής. Η αρμάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι ξεπέρασε το εμπόδιο της μαχητικής Κύπρου με 1-0 στο Κρόουκ Παρκ, χάρη στο γκολ του αρχηγού. Ο Ρόμπι Κιν άνοιξε το σκορ στο 5΄ με κεφαλιά μπροστά σε 70.000 φιλάθλους του ΕΙΡΕ, οι οποίοι είδαν τον επιθετικό της Λίβερπουλ να κάνει και πάλι... τούμπες. Πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα ήταν ο Ιταλός τεχνικός των Ιρλανδών, ο οποίος δήλωσε: «Η νίκη μας ήταν πολύ σημαντική. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι σε μια ομάδα που μας κέρδισε στο παρελθόν 5-2. Η κατάσταση ήταν λίγο επικίνδυνη, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την βαθμολογία. Είμαι ικανοποιημένος επειδή ήταν πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα. Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο. Είχαμε πολλά κενά διαστήματα και πρέπει να παίζουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δυσκολευτήκαμε για 10 λεπτά όμως είχαμε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. ωστόσο μας πήρε χρόνο για να μπούμε στον ρυθμό του αγώνα».
Ερωτηθείς για τις πιθανότητες της Ιρλανδίας να προκριθεί απάντησε: «Η Ιταλία είναι πάντα Ιταλία, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι άλλες ομάδες, Βουλγαρία, Κύπρος και Γεωργία είναι πολύ καλές ομάδες. Πρέπει να τις ανταγωνιστούμε».
Από την πλευρά του, περήφανος για τους παίκτες του παρά την ήττα παρουσιάστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε πέντε ξεκάθαρες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Είχαμε πολλές απουσίες καθώς δεν είχαμε στην αποστολή 5-6 βασικούς παίκτες. Πιστεύω ότι όχι μόνο έχουμε βάθος, αλλά έχουμε κερδίσει τον σεβασμό από τους αντιπάλους μας. Όταν βλέπεις μια ομάδα όπως η Ιρλανδία που αγωνίζεται στην έδρα της μπροστά από 70 χιλιάδες κόσμο, να κάνει καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά, αυτό τα λέει όλα. Καταλήγοντας ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως «ο Θεός είναι αυτός που καθορίζει κάθε αποτέλεσμα».
Αναλυτικά οι συνθέσεις:
Republic of Ireland: Given, McShane, O’Shea, Dunne, Kilbane, McGeady, Gibson, Whelan, Duff, Keane, Doyle (Folan 90).
Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Ηλία, Λάμπρου (46' Παπαθανασίου), Γαρπόζης, Χαραλάμπους, Α. Κωνσταντίνου, Μαραγκός (52' Παναγή), Μακρίδης, Χριστοφή, Οκκάς, Μ. Κωνσταντίνου (79' Γιασεμάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: