Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Ρόμπι, ο ανατροπέας


Ακόμα μία σημαντική νίκη στο δρόμο της πρόκρισης στο Μουντιάλ 2010 έκανε την χθες το βράδυ η Εθνική Ιρλανδίας στο Croke Park. Η πρασινοπορτοκαλί αρμάδα δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση της Γεωργίας με 2-1, χάρη στα δύο γκολ του Ρόμπι Κιν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το... καλημέρα στο πρώτο λεπτό με τον Iashvili και το άγχος αυξήθηκε καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν οι γηπεδούχοι να απαντήσουν. Στο δεύτερο μέρος όμως ο αρχηγός πήρε το όπλο του και στο 72 ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 78΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
«Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση για τα επόμενα παιχνίδια με Βουλγαρία και Ιταλία. Ήταν σημαντικό το ότι αντιδράσαμε, καθώς πιεστήκαμε πολύ μετά το γρήγορο γκολ της Γεωργίας», δήλωσε ο Κέβιν Ντόιλ.
Αναλυτικά οι συνθέσεις του αγώνα:
Republic of Ireland: Shay Given; Stephen Kelly, Richard Dunne, John O’Shea, Kevin Kilbane; Aiden McGeady, Glenn Whelan, Keith Andrews, Damien Duff (Stephen Hunt 80); Kevin Doyle, Robbie Keane.
Georgia: Lomaia; Lobjanidze, Khizanishvili, Kaladze, Kvirkvelia; Razmadze, Menteshashvili (Khmaladze 70), Kobiashvili; Gotsiridze (Merebashvili 68), Siradze (Aleksidze 77), Iashvili (Karlsruhe).
Referee: Mr. J. Hyytia (Finland).

Δεν υπάρχουν σχόλια: