Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Της άλλαξε το… όνομα


Το Μάιντζ βάφτηκε πράσινο και πορτοκαλί με την αρμάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι να ξεκινά, θέλουμε να πιστεύουμε, μία ξέφρενη πορεία. Η Ιρλανδία λοιπόν επικράτησε της Γεωργίας με 1-2, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Η νίκη για τους φιλοξενούμενους που είχαν και πάνω από 5.000 οπαδούς στο πλευρό τους ήρθε σχετικά εύκολα, καθώς προηγήθηκαν με τον Ντόιλ στο 13΄, ενώ το 0-2 πέτυχε ο Γουίλαν στο 70΄. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι είναι να μειώσουν στο 90΄ με τον Κένια και έτσι οι Ιρλανδοί πανηγύρισαν τους πρώτους τρεις πολύτιμους βαθμούς και βρίσκονται πλέον στην κορυφή του 8ου ομίλου μαζί με την Ιταλία, η οποία γλίτωσε τα χειρότερα και με τη βοήθεια της τύχης νίκησε στο 92΄ την Κύπρο στη Λευκωσία με 1-2. Θετική χαρακτηρίζεται η ισοπαλία της Βουλγαρίας στο Μαυροβούνιο, εκεί όπου η Ιρλανδία καλείται την Τετάρτη να βγάλει διπλό. «Ήταν δύσκολο γιατί παίξαμε το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και η νίκη που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντική. Αξίζαμε να φύγουμε με το διπλό. Ήταν κρίμα που δεχθήκαμε γκολ στο τέλος, αλλά γενικότερα είμαι χαρούμενος γιατί είδα μία ομάδα με σωστό τρόπο σκέψης. Όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν σκληρά για το θετικό αποτέλεσμα. Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το μεγάλο στόχο μας, αλλά έχουμε τη νοοτροπία νικητή και πιστεύουμε στην ομάδα μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι.
Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Georgia: Loria, Lobjanidze, Kaladze, Shashiashvili, Kenia, Aleksidze (Siradze 62), Iashvili (Mchedlidze 77), Kobiashvili, Khizanishvili (Asatiani 83), Odikadze, Menteshashvili.
Republic of Ireland: Given, Finnan (McShane 80), O'Shea, Dunne, Kilbane, McGeady, S Reid, Whelan, Hunt, Keane, Doyle (Miller 77).

Δεν υπάρχουν σχόλια: