Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κέλτες σε κρίση


Μεγάλα είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σέλτικ μετά την έκθεση των οικονομικών στοιχείων που παρουσίασε η διοίκηση του συλλόγου. Αιτία για την δραματική μείωση των εσόδων και την ταυτόχρονη αύξηση των χρεών της ομάδας αποτέλεσε η αποτυχία της να συμμετάσχει στους «χρυσοφόρους» ομίλους του φετινού Champions League.
Ο αποκλεισμός από την Άρσεναλ, ο οποίος δεν της επέτρεψε να προχωρήσει στην κορυφαία (και πιο επικερδή) διασυλλογική διοργάνωση, έχει αποδειχτεί καταστροφική για την Σέλτικ, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, για το δεύτερο εξάμηνο του 2009, τα κέρδη προ φόρων του συλλόγου έχουν μειωθεί κατά 85% σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2008, την ίδια ώρα που το τραπεζικό χρέος υπερτριπλασιάστηκε.
Η οικονομική καθίζηση του συλλόγου, φαίνεται να έχει επηρεάσει και το αγωνιστικό κομμάτι καθώς η ομάδα των «Καθολικών» αποκλείστηκε και από το EUROPA League, ενώ στο πρωτάθλημα Σκωτίας βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τη μισητή Ρέιντζερς. «Το ποδόσφαιρο συμβαδίζει με την εμπορική επιτυχία», η τοποθέτηση του προέδρου Τζον Ράιντ, που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Πηγή: www.sportfm.gr
Υ.Γ. Βαστάτε γερά παλικάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: