Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Να ζήσεις Γιώργαρε! Είσαι πραγματικός «Κέλτης»!




Σε προσωπικό σόου του Γιώργου Σαμαρά εξελίχθηκε το ντέρμπι μεταξύ της Ρέιντζερς και της Σέλτικ.
Στο προηγούμενο φετινό "Old Firm", η Ρέιντζερς ταπείνωσε τη Σέλτικ κερδίζοντας με 3-1 μέσα στο Σέλτικ Παρκ. Οι "Κέλτες" όμως φρόντισαν να πάρουν την εκδίκησή τους πληρώνοντας την αντίπαλό τους με το ίδιο νόμισμα. Με τον Γιώργο Σαμαρά σε μεγάλη μέρα, η Σέλτικ νίκησε με 2-0 την Ρέιντζερς μέσα στο Άϊμπροξ!
Στο 62' ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στη Σέλτικ, περνώντας και τον τερματοφύλακα ΜακΓκρέγκορ και κάνοντας με πλασέ το 1-0. Στο 69' ο "Sam" ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων και κέρδισε πέναλτι απο τον Μπουγκέρα. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Στο 92' μάλιστα, ο Σαμαράς βρέθηκε μια ανάσα από το χατ-τρικ αλλά ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε. Πλέον η Σέλτικ ξέφυγε με 4 βαθμούς από την Ρέιντζερς, η οποία πάντως έχει παίξει δύο ματς λιγότερα.
Το ντέρμπι διεξήχθη στη σκιά της τραγικής επετείου του Άϊμπροξ. Στις 2 Ιανουαρίου του 1971, στον αγώνα Ρέιντζερς-Σέλτικ, 66 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν υποχώρησαν τα κιγκλιδώματα του γηπέδου...
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΡEΙΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Γουάιρ, Πάπατς, Φόστερ (68' Λάφερτι), Γουιτάκερ, Μπουγκέρα, ΜακΚούλοκ, Ντέιβις, Βάις, Νες (84' Χάτον), Μίλερ.
ΣΕΛΤΙΚ: Φόρστερ, Ιζαγκίρε, Μαϊστόροβιτς, Γουίλσον, Μάλγκριου, Ρόνι, Λέντλεϊ, ΜακΚορτ, Μπεράμ Καγιάλ, Σαμαράς, Φόρεστ (89' ΜακΓκιν).
Για να δείτε τα γκολ του Σαμαρά, κάνετε κλικ στα παρακάτω λινκς
http://www.myspace.com/video/vid/107296067#pm_cmp=vid_OEV_P_P
http://www.myspace.com/video/vid/107296085#pm_cmp=vid_OEV_P_P

Δεν υπάρχουν σχόλια: