Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πεντάρα στη Β. Ιρλανδία!


Μόνο ντέρμπι δεν ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο …Ιρλανδίες, καθώς η Ιρλανδία διέλυσε 5-0 τη Βόρειο Ιρλανδία.
Οι πολλές απουσίες κόστισαν στο συγκρότημα του Nigel Worthington, με τη νεανική ενδεκάδα που ξεκίνησε να αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των προσδοκιών.
Απουσίες υπήρχαν και για την Ιρλανδία του Giovanni Trapattoni, όμως η διαφορά κλάσης αποδείχθηκε χαώδης με το Robbie Keane μπροστά να δείχνει ασταμάτητος.
Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων μετά το 1999 όταν η Βόρειος Ιρλανδία είχε επικρατήσει 1-0. Η κατάληξη του αποψινού ματς ήταν πολύ διαφορετική.
Οι Ιρλανδοί ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και προηγήθηκαν στο 24’ με το Stephen Ward να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την εθνική. Στο 37’ ο Hodson γύρισε τη μπάλα στον goalkeeper Blayney -χωρίς δύναμη όμως- και ο Robbie πετάχθηκε για να τη στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.
Στο 45' ο Coleman (που έδειχνε να είναι offside) έβγαλε τη σέντρα, όμως η απόκρουση του Blayney έστρωσε τη μπάλα στον Cathcart, που έκανε εύκολα το 3-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.
Τα τραγικά λάθη στην άμυνα των Βορειοϊρλανδών συνεχίστηκαν και στο 53' ο Thompson σταμάτησε από πίσω τον Keane ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει.
Ο Σκωτσέζος διαιτητής, Craig Thomson, έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Ο Keane εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0, απέναντι σε μια ομάδα που θα συνέχιζε με 10 παίκτες το ματς.
Στο 57' ο Keane παραλίγο να κάνει hat-trick, όμως ο Blayney αντέδρασε εντυπωσιακά.
Δεν τα κατάφερε όμως στο 80’ όταν ο Simon Cox έκανε με σουτ το 5-0. Γκολ στο ντεμπούτο του με την εθνική και για τον επιθετικό της West Brom.
To σκορ δεν άλλαξε με την Ιρλανδία να είναι το μεγάλο φαβορί ντουμπλάροντας τις νίκες της, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Αύριο η Σκωτία αντιμετωπίζει στο ίδιο γήπεδο την Ουαλία και στο φινάλε την πρωτοπόρο Ιρλανδία, στο ματς που θα κρίνει το νικητή της διοργάνωσης.
Εκτός από τη Βόρειο Ιρλανδία, απογοητευτική ήταν και η προσέλευση του κόσμου, καθώς μόλις 12.083 βρέθηκαν στο Aviva Stadium.
Βόρειος Ιρλανδία : Blayney, Thompson, Cathcart, McAuley, Hodson, Carson (McGinn 73’), Clingan, Davis (Garrett 77’), Gorman (Coates 56’), Feeney (Boyce 73’), McQuoid (Norwood 56’).
Ιρλανδία : Given (Forde 72’), McShane, Ward, Kelly, Delaney, Coleman (56’), Andrews, Foley (Hunt 70’), Treacy, Keane (Keogh 63’), Cox.

Δεν υπάρχουν σχόλια: