Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Συμφωνία 1.000 MW στην Ιρλανδία για τους κινέζους της ΔΕΗ


Συμφωνία για την προμήθεια ανεμογεννητριών για αιολικά έργα ισχύος 1.000 MW που θα κατασκευάζει η εταιρία Mainstream Renewable Power στην Ιρλανδία υπέγραψε ο κινεζικός όμιλος κατασκευής ανεμογεννητριών Sinovel, ο οποίος τον Απρίλιο υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200 – 300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα καθώς και στην από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου.
Πρόκειτα για έργα που θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ κινεζικός όμιλος στον τομέα της ενέργειας.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στην Ιρλανδία υπάρχουν 1.400MW εγκατεστημένης αιολικής ισχύος, δηλαδή 400MW περισσότερα από την ισχύ που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν Mainstram και Sinovel.
H Mainstream αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την ανάπτυξη περίπου 16.000 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων ενώ πρόσφατα άνοιξε καινούριο γραφείο στο Πεκίνο προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία της εταιρίας με κινεζικούς ομίλους οι οποίοι σχεδιάζουν επέκταση του χαρτοφυλακίου των έργων τους στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική.
Από την πλευρά της Sinovel, ο Lecheng Li δήλωσε ότι ο όμιλος σχεδιάζει την επέκταση του σε πολλές χώρες του κόσμου, με την Ευρώπη να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του ομίλου.
Όπως δήλωσε ο Lecheng Li, η κατασκευή του πρώτου έργου στην Ιρλανδία θα ξεκινήσει από φέτος κιόλας ενώ από το 2014 κι έπειτα ευελπιστεί να αναπτύξει ένα σταθερό ρυθμό κατασκευής 250 MW ετησίως.
http://www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: