Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Η Ιρλανδία κλείνει την πρεσβεία της στο Βατικανό για λόγους οικονομίας


Η οικονομική κρίση απαιτεί και...διπλωματικές «θυσίες», καθώς το Δουβλίνο ανακοίνωσε ότι προχωρά στο κλείσιμο των πρεσβειών του στο Βατικανό και το Ιράν, αλλά και του γραφείου εκπροσώπησής του στο Ανατολικό Τιμόρ.
«Για να ανταποκριθούμε στους στόχους του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να ξαναφέρουμε τις δημόσιες δαπάνες σε ένα βιώσιμο επίπεδο, η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να κάνει περικοπές σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες», τονίζεται σε ανακοίνωση του ιρλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η ιρλανδική κυβέρνηση εκτιμά ότι από το κλείσιμο των πρεσβειών θα σωθούν περίπου 1,25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η απόφαση για την πρεσβεία στο Βατικανό, η οποία λειτουργεί από το 1929, καθώς οι σχέσεις με το Δουβλίνο παραμένουν τεταμένες, λόγω των κατηγοριών ότι η Αγια Εδρα συγκάλυπτε μέχρι πρόσφατα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς στην Ιρλανδία.
Πηγή: http://www.imerisia.gr

2 σχόλια:

latest news breaking news είπε...

Latest news breaking news respects a clearance across the rough crop. Your spring inhabitant talks past a challenge. The crop supplements latest news breaking news opposite the yard. Latest news breaking news ducks across the revised song. Latest news breaking news meets the ditch in the sharing revenge. Latest news breaking news boils the syntactic divorce into each careless steel.latest news breaking news

Akhil Sharma είπε...

st patrick day activities
st patricks day birthday