Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Η Ατλαντίδα στην Ιρλανδία;


Η Ατλαντίδα , το θρυλικό έθνος νησιών πέρα από την του οποίου ύπαρξη η διαμάχη έχει οργιστεί για χιλιάδες έτη, ήταν πραγματικά η Ιρλανδία, σύμφωνα με μια νέα θεωρία από έναν σουηδό επιστήμονα.
Για την Ατλαντίδα, ο έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας έγραψε το 360 Π.Χ., ήταν ένα νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό όπου ένας προηγμένος πολιτισμός αναπτύχθηκε περίπου 11.500 έτη πριν έως ότου χτυπήθηκε από μια κατακλυσμική φυσική καταστροφή και βύθισε κάτω από τα κύματα. Ο γεωγράφος Ulf Erlingsson, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο που εξηγεί τη θεωρία του, λέει τις μετρήσεις, τη γεωγραφία, και το τοπίο της Ατλαντίδας όπως περιγράφεται από την αντιστοιχία Ιρλανδία Πλάτωνα σχεδόν ακριβώς. "Είμαι κατάπληκτος από αυτό που έχω βρεί, είναι απίστευτο. "
" Ακριβώς όπως η Ατλαντίδα , η Ιρλανδία είναι 300 μίλια μακριά, 200 μίλια ευρεία, και η ευρύτερη πέρα από τη μέση. Και οι δύο περιβάλλουν μια κεντρική πεδιάδα από τα βουνά.
" Έχω εξετάσει τα γεωγραφικά στοιχεία από τον υπόλοιπο κόσμο και των 50 μεγαλύτερων νησιών υπάρχει μόνο ένα που έχει μια πεδιάδα στη μέση , η Ιρλανδία."
" Υποψιάζομαι ότι ο μύθος προήλθε από την Ιρλανδία και προέρχεται από την τράπεζα Dogger. Σκέφτομαι ότι η μνήμη της τράπεζας Dogger συντηρήθηκε πιθανώς στην Ιρλανδία για περίπου 3.000 έτη και έγινε μικτή επάνω με την ιστορία της Ατλαντίδας , "είπε.
Ο Erlingsson συνδέει τα όρια της ατλαντικής αυτοκρατορίας, όπως περιγράφονται από Πλάτωνα, με τη γεωγραφική διανομή των μεγαλυθικών μνημείων στην Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική, που ταιριάζει με τους ναούς της Ατλαντίδας τις γνωστές περιοχές ενταφιασμών στο Newgrange και στο Knowth, βόρεια του Δουβλίνου, οι οποίες προηγούνται χρονικώς τις πυραμίδες.
Το βιβλίο του, " Η Ατλαντίδα από την προοπτική ενός γεωγράφου: Η χαρτογράφηση του εδάφους νεράιδων, "υπολογίζει ότι η πιθανότητα του Πλάτωνα θα είχε πρόσβαση στα γεωγραφικά στοιχεία για την Ιρλανδία ως 99,98 τοις εκατό.
Οι προηγούμενες θεωρίες για την Ατλαντίδα έχουν προτείνει ότι μπορεί να ήταν γύρω από τα νησιά των Αζορών 900 μίλια δυτικά της πορτογαλικής ακτής, ή στην αιγαία θάλασσα. Άλλοι το εντοπίζουν απλώς στο μακρύς-αποσυντεθειμένο εγκέφαλο Πλάτωνα. (Πηγή: http://www.mysteries.b2w.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια: