Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Τσίτα τα γκάζια στην Ιρλανδία


Το Ράλι Ιρλανδίας έκλεψε πριν δύο χρόνια τις εντυπώσεις και η FIA αποφάσισε να επιβραβεύσει την εξαιρετική προσπάθεια των διοργανωτών.
Το ντεμπούτο παρακολούθησαν τηλεοπτικά 180 χώρες ανά τον κόσμο και αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας, αφού 200.000 θεατές το παρακολούθησαν από κοντά και περισσότεροι από 3.000 προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Το οικονομικό κέρδος της διοργάνωσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς 50 εκατ. ευρώ κέρδισαν οι διοργανωτές.
Η FIA αποφάσισε, λοιπόν, ότι το πρωτάθλημα του 2009 θα ξεκινήσει από την Ιρλανδία.
Την απόφαση της FIA υποδέχθηκαν με σαφή ικανοποίηση οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος, Sean O’ Connor και Ronan Morgan, οι οποίοι δήλωσαν: «Μας τιμά το γεγονός ότι η Ιρλανδία επιβραβεύθηκε με την εκδήλωση του πιο αναγνωρίσιμου γεγονότος του WRC, της εκκίνησης δηλαδή του πρωταθλήματος. Αυτή η επιβράβευση είναι άμεση απόρροια του γεγονότος ότι χιλιάδες άνθρωποι δούλεψαν σκληρά, χιλιάδες θεατές δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα και η πολιτική ηγεσία στάθηκε στο πλευρό μας. Επιπλέον, η συνεργασία των κατοίκων ήταν άψογη».
Το ράλι Ιρλανδίας θα διεξαχθεί από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και θα αποτελείται από 350 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε 19 διαδρομές μέσα από τις περιοχές Κάβαν, Λέιτριμ, Φέρμαναγκ, Τάιρον, Σλίγκο, Ντόνεγκαλ και Ρόσκομον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: