Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η Niamh Kavanagh στη Eurovision



To 1993 είχε αναδειχθεί νικήτρια της Eurovision με το τραγούδι «In Your Eyes». 17 χρόνια μετά η Niahm Kavanagh επιστρέφει στον διαγωνισμό με μία ακόμα μπαλάντα, το «It’ s For You» και θα προσπαθήσει να βρεθεί αρχικά στον τελικό. Φωνάρα έχει, το τραγούδι θυμίζει (επιτέλους) Ιρλανδία, κοκόρια δεν υπάρχουν πλέον και ας ευχηθούμε καλή επιτυχία. Είπαμε, έτσι όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η Eurovision δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά να μην ξεχνάμε το ποια χώρα έχει τις περισσότερες νίκες. Πάμε γερά λοιπόν...
2ος Ημιτελικός
Τίτλος: It’s For You (Είναι για σένα)
Γλώσσα ερμηνείας: Αγγλικά
Ερμηνεία: Niamh Kavanagh
Μουσική, Στίχοι: Niall Mooney, Marten Eriksson, Jonas Gladnikoff & Lina Eriksson
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Γεννημένη στις 13 Φεβρουαρίου 1968 στο Δουβλίνο, η Niamh Kavanagh έκανε το πρώτο μεγάλο της βήμα ως τραγουδίστρια συμμετέχοντας στο soundtrack της ταινίας του Alan Parker, The Commitments το 1991 τραγουδώντας σε δύο τραγούδια της ταινίας. Ωστόσο σημείο κλειδί για την διεθνή αναγνωρισιμότητά της, ήταν η νίκη της το 1993 για την Ιρλανδία (η 2η συνεχόμενη) στον διαγωνισμό της Eurovision στο Milstreet με το τραγούδι “In Your Eyes”.
Το τραγούδι είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα εκείνη τη χρονιά και είχε αρκετή επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη συνέχεια η Niamh ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ Flying Blind το 1995 στο Nashville του Tennessee. Τα επόμενα εννέα χρόνια, ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλούς δίσκους άλλων συνθετών και καλλιτεχνών καθώς και αρκετά νέα άλμπουμ της όπως τα Together Alone (συνεργασία με τον Gerry Carney), Wonder drug και The Meeting Place. Μετά το 2004 αφοσιώθηκε στην οικογένεια της, ωστόσο επανήλθε το 2006 οπότε και εμφανίστηκε στο Late Late Show (από όπου φέτος κέρδισε τον τελικό) για να ερμηνεύσει το In Your Eyes με την νικήτρια της Eurovision 1992, Linda Martin. Το 2008 ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Ιρλανδίας στη Eurovision.

Δεν υπάρχουν σχόλια: