Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης»


Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κρατικοποιημένη τράπεζα «Anglo Irish» δεν θα οδηγήσουν σε πτώχευση την Ιρλανδία, διαβεβαίωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν.
«Σε όλα τα επίπεδα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας και εγώ ο ίδιος, έχουμε αποδείξει με σαφήνεια ότι τα κόστη (για την διάσωση της τράπεζας) είναι διαχειρίσιμα», δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία της Ιρλανδίας ο υπουργός Οικονομικών.
Η τράπεζα «Anglo Irish» ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι στο εξάμηνο κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει υποστεί ποτέ μία ιρλανδική εταιρία, κάτι που προκάλεσε φόβους για την πορεία της οικονομίας της χώρας, που ήδη αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.
Οι απώλειες, που ανέρχονται σε 8,2 δισεκατομμύρια Ευρώ, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα επισφαλή δάνεια που είχαν συσσωρευτεί στην τράπεζα ήδη πριν ξεσπάσει η πιστωτική κρίση. Για να εξασφαλιστεί η ρευστότητα της τράπεζας η κυβέρνηση έχει διοχετεύσει βοήθεια ύψους 23 δισεκατομμυρίων Ευρώ μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τη φημολογία ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να απορρίψουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: