Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τη... γλίτωσε ο Ανρί


Την απόφαση να μην τιμωρήσει τον Τιερί Ανρί για το χέρι που έκανε στον αγώνα της Γαλλίας με την Ιρλανδία στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 πήρε τη Δευτέρα η FIFA, μετά την απολογία του παίκτη.
Ο Γάλλος επιθετικός κλήθηκε να απολογηθεί για την πράξη αυτή, ωστόσο η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θεωρεί ότι πρόκειται για σοβαρή παράβαση, σύμφωνα με τον πειθαρχικό της κώδικα.
Να θυμίσουμε ότι ο Ανρί έκανε διπλό κοντρόλ με το χέρι, προκειμένου να μη βγει η μπάλα εκτός γηπέδου, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκαλάς να σκοράρει και να στείλει τους «τρικολόρ» στην τελική φάση της διοργάνωσης.
«Στις 2 Δεκεμβρίου του 2009, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ζήτησε από το πειθαρχικό σώμα της ομοσπονδίας να αναλύσει το χέρι που έκανε ο Τιερί Ανρί στη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιρλανδία στις 18 Νοεμβρίου 2009 και να κρίνει αν υπάρχουν πιθανές πειθαρχικές συνέπειες.
Στο συμβούλιο που έγινε στις 18 Ιανουαρίου του 2010, η πειθαρχική επιτροπή κατέληξε ότι δεν υπάρχει νομική βάση για να εξετάσει την περίπτωση, καθώς το χέρι δεν θεωρείται ως σοβαρή παράβαση, όπως ορίζεται από το άρθρο 77α του πειθαρχικού κώδικα της FIFA.
Δεν υπάρχει κανένα άλλο νομικό κείμενο που θα επιτρέψει στην επιτροπή να επιβάλλει κυρώσεις για κάθε περιστατικό που έχασε από ανάλογους αγώνες», αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.
Πηγή: www. tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: