Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Στη Θεσσαλονίκη οι Therapy


Η πιο ενδεδειγμένη και απόλυτα αποτελεσματική θεραπεία έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα από τον μουσικό σας γιατρό. Οι Therapy σχηματίστηκαν πριν από ακριβώς 20 χρόνια στην πολύπαθη Βόρεια Ιρλανδία και είναι από τα ελάχιστα μουσικά σχήματα που κατόρθωσαν να αποτελέσουν αξιόλογο αντιπερισπασμό από τα τανκς, τις βόμβες και τις συγκρούσεις.
Στην πρώτη τους περιοδεία κέντρισαν το ενδιαφέρον του αείμνηστου dj και ραδιοφωνικού παραγωγού John Peel και έκτοτε η ιστορία έγραψεunderground albums-διαμάντια, όπως τα Babyteeth και Pleasure Death (και τα δυο #1 στα UK indie charts), τα εμπορικά επιτυχημένα Nurse,Troublegum και Infernal Love και πολλά άλλα. Στην 20ετή τους πορεία οι Therapy (Andy Cairnes, Michael McKeegan, Neil Cooper – στη θέση του Fyfe Ewing) μας έχουν χαρίσει αμέτρητα κλασσικά κομμάτια όπως τα Nowhere, Teethgrinder, Die Laughing, Opal Mantra, Screamager, Stories,Diane, Lonely Cryin’Only και συνεχίζουν φέτος με το Crooked Timber που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι παραμένουν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ευρύτερου alternative rock.
Με 14 albums και δεκάδες singles στο ενεργητικό τους είναι από τις λίγες μπάντες που έχουν απομείνει από την κυριαρχία του grunge/alternativerock στα early 90s. Tο εμφανές καυστικό (και συχνά ειρωνικό) χιούμορ που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους στίχους τους, παραμένει σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος μαζί με τα δυναμικά riffs επηρρεασμένα από την punkrock σκηνή των 80s. Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι παραμένουν αμετανόητοι headbangers και οι πρόσφατες τους ζωντανές εμφανίσεις επιβεβαιώνουν τη φήμη τους ως ένα από τα εκρηκτικότερα live acts. Άλλωστε αξέχαστη έχει μείνει η προ 5ετίας συναυλία τους στην Αθήνα.
Αυτή τη φορά έρχονται με ακόμα περισσότερη διάθεση να παρουσιάσουν ένα greatest hits set με αφορμή την 20ετή μουσική τους παρουσία, και 3 εγχώριες μπάντες έχουν κληθεί να προετοιμάσουν το έδαφος κατάλληλα.
Οι νεομφανιζόμενοι Hogg με τις stoner/grunge ανησυχίες και μέλη με μεγάλη συμμετοχή σε UK underground rock acts, οι punkrock δυναμίτες Go Over 1000 γνωστοί για τις εκρηκτικές τους εμφανίσεις και οι BlackOcean του cult icon Tas, το καλύτερο σχήμα του alternative rock ρεπερτορίου της Archangel Music θα εξασφαλίσουν πάνω από 4 ώρες μουσικού ξεσηκώματος και απενοχοποιημένου headbanging την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο Block33.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 15€ (περιορισμένα εισιτήρια στο www.therapy.eventbrite.com)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 20€
TAMEIO: 25€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
METROPOLIS: Τσιμισκή 33
MUSICLAND / TICKET HOUSE: Μητροπόλεως 102
BLOCK 33 BOX OFFICE: 26ης Οκτωβρίου 33
Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ
'Εναρξη 21:30 μμ
Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: