Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Ιρλανδία πρωταθλήτρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο


Στο 14% διαμορφώνεται το ποσοστό του τζίρου των κροατικών επιχειρήσεων, που προέρχεται από το ηλεκτρονικό εμπόριο, έναντι 12% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Eurostat).
Στην Ιρλανδία καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής του ηλεκτρονικού εμπορίου στη διαμόρφωση του τζίρου (26%) και ακολουθούν η Νορβηγία με 21%, η Φινλανδία και η Σουηδία με 18%, έκαστη. Στις επόμενες θέσεις κατατάσσονται η Τσεχία και η Γερμανία με 15%, έκαστη.
Από την άλλη πλευρά, στις επιχειρήσεις από τη Βουλγαρία και την Κύπρο το ποσοστό συμμετοχής του ηλεκτρονικού εμπορίου στο τζίρο διαμορφώνεται στο 1%, ακολουθούν οι επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τη Ρουμανία με 2% και στην επόμενη θέση κατατάσσεται η Λετονία με 5%.
Από την έρευνα προκύπτει πως τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο προέρχονται κυρίως από τις εγχώριες αγορές. Κατά μέσο όρο, το 73% των εσόδων του ηλεκτρονικού εμπορίου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προέρχεται από τις εγχώριες αγορές, το 19% από άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 8% από τρίτες χώρες.
Στην Κροατία, οι επιχειρήσεις "παράγουν" το 81% των εσόδων τους από το ηλεκτρονικό εμπόριο, απευθυνόμενη σε πελάτες της εσωτερικής αγοράς. Το 13% των εσόδων προέρχεται από την ενιαία, ευρωπαϊκή αγορά και το 6% από άλλες αγορές.
Πηγή: www.emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: