Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Άνετα η Ιρλανδία με Ουαλία


Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο διεθνές τουρνουά Nations Cup η Ιρλανδία, που επικράτησε με 3-0 της Ουαλίας στο Δουβλίνο. Τα γκολ της αναμέτρησης επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τους Γκίμπσον (60’), Νταφ (67’) και Φαχεϊ (82’).
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ρόμπι Κιν, ενώ στην αντίπερα όχθη τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, με το απουσιολόγιο να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα των Άαρον Ράμσεϊ, Κρεγκ Μπέλαμι και Γκάρεθ Μπέιλ.
Οι Ιρλανδοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και ήταν απειλητικοί από τα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να καταφέρουν να βάλουν ουσία στο παιχνίδι τους. Οι Ουαλοί αναχαίτισαν έστω και με δυσκολία την πίεση και έφτασαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα στείρο 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξαν όταν ο Γκίμπσον βρήκε δίχτυα στο 60’ και ξεκλείδωσε την άμυνα των Ουαλών κάνοντας 1-0. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε το 1-2 με τον Γουέλαν και ελευθερώθηκε για να σουτάρει με δύναμη από μακριά και να σκοράρει για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.
Μόλις εφτά λεπτά αργότερα ο Νταφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του όταν εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και σούταρε εύστοχα στο κέντρο της εστίας. Το 2-0 στο 67’ ανάγκασε τους Ουαλούς να ανοιχτούν για να προσπαθήσουν να σώσουν ότι μπορούν από το ματς, όμως το «πλήρωσαν».
Στο 82΄ ο Φάχεϊ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 3-0 με τον Χένεσεϊ να μην μπορεί να αντιδράσει. Το γκολ αυτό σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη της Ιρλανδίας που ξεκίνησε με το δεξί στο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν επίσης Σκωτία και Βόρειος Ιρλανδία.
Συνθέσεις Ομάδων:
Ιρλανδία (4-4-2) : Γκίβεν, Νταν, Κλαρκ, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Κόλεμαν (58’ Φάχεϊ), Γουέλαν, Γκίμπσον, Νταφ (71’ Κίογκ), Ουόλτερς, Ντόιλ (46’ Λονγκ).
Ουαλία (4-3-3) : Χένεσεϊ, Τ. Κόλινς, Ν. Κόλινς, Έρντλεϊ (46’ Γκάντερ), Ρίκετς, Κινγκ, Κροφτς, Βόγκαν (61’ Λέντλεϊ), Ρόμπσον-Κανού (68’ Ίστγουντ), Έρνσοου, Τσερτς.
Πηγή: www.supermpala.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: