Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ιρλανδός ασθενής κινδυνεύει με σύλληψη για... κατοχή ναρκωτικών!


Η χρήση των φαρμάκων που περιέχουν κάνναβη, επιτρέπεται στην Ολλανδία αλλά όχι στην Ιρλανδία, επισημαίνει, από το Στρασβούργο, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, ολοκληρώνοντας την έρευνα του, για την περίπτωση ενός Ιρλανδού ασθενή, που δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένεια του, στη χώρα του, διότι κινδυνεύει με σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο Διαμεσολαβητής χαρακτήρισε τραγική την περίπτωση του Ιρλανδού ασθενούς, που ζει στην Ολλανδία και είναι πολύ άρρωστος, λαμβάνοντας καταπραϋντικά φάρμακα, που περιέχουν κάνναβη και δεν μπορεί να επισκεφθεί την οικογένεια του στην Ιρλανδία, διότι οι αρχές της χώρας, τον απειλούν με σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά της ΕΕ, σ' αυτήν την υπόθεση, συμπεραίνει ο κ. Διαμαντούρος, δεν υπάρχει κρούσμα κακοδιοίκησης και η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια των Ιρλανδικών αρχών.
Ο κ. Διαμαντούρος απέστειλε ήδη επιστολές, προς τον Ιρλανδό Μεσολαβητή και τον Πρόεδρο της Ιρλανδικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να εξετάσουν αυτήν την υπόθεση, με ανθρωπιστικά κριτήρια μιας και όπως επισημαίνει η Ιρλανδία δεν υποχρεούται, ούτε από την Συνθήκη του Σένγκεν αλλά ούτε και από τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς νόμους, να επιτρέψει την απρόσκοπτη είσοδο του ασθενούς, στο έδαφος της.
Πηγή: http://esports.kattare.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: