Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Στα €7,06 δισ. το έλλειμμα στα τέλη Μαρτίου


Στα 7,06 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του ιρλανδικού προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2011 από 3,94 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αντανακλώντας κυρίως τις πληρωμές προς τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο των προσπαθειών που συνεχίζει να καταβάλει η ιρλανδική κυβέρνηση για να στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο της χώρας.
Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι πλήρωσε υποσχετικά γραμμάτια (promissory notes) ύψους λίγο 3 δισ. ευρώ στις Anglo Irish Bank Corporation και Irish Nationwide Building Society, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Το υπουργείο σημείωσε ταυτόχρονα ότι η χώρα πέτυχε τους στόχους για το πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με τους όρους του πακέτου ενίσχυσης που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν ελαφρώς στα 7,58 δισ. ευρώ από 7,34 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι συνολικές δαπάνες της ιρλανδικής κυβέρνησης ανήλθαν σε 11,75 δισ. ευρώ από 11 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: