Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το Σιν Φέιν, δεύτερο πιο δημοφιλές κόμμα


Το Σιν Φέιν, πρώην πολιτικό σκέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα, και αποτελεί πλήγμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το Σιν Φέιν, στα μέλη του οποίου δεν επιτρεπόταν μέχρι το 1993 να μιλούν στα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, κατάφερε να φέρει το Εργατικό Κόμμα, έναν από τους εταίρους της κυβέρνησης, στην τρίτη θέση, καθώς η πολιτική του εναντίον των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα κατάφεραν να προσελκύσουν ένα μεγάλο μέρος των αριστερών ψηφοφόρων.
Το κόμμα κερδίζει επίσης έδαφος και μετά την υποψηφιότητα του πρώην ηγετικού στελέχους του IRA για την προεδρία της Ιρλανδίας, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Οκτωβρίου.
Η δημοσκόπηση των Irish Times και του ινστιτούτου Ipsos δείχνει ότι το ποσοστό του Σιν Φέιν αυξήθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο, φτάνοντας το 18%, ενώ το Εργατικό Κόμμα έπεσε στο 17% (- 1%).
Το κεντροδεξιό Φίνε Γκαέλ του πρωθυπουργού Εντα Κένι συγκεντρώνει ποσοστό 35% και τον ίδιο αντιμετωπίζει θετικά το 51% των ερωτηθέντων. Αντίθετα, το ποσοστό αποδοχής του ηγέτη των Εργατικών Ιμον Γκίλμορ μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες (42%). Ο Τζέρι Ανταμς, ηγέτης του Σιν Φέιν συγκεντρώνει 35%.
Πηγή: http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

Blogger είπε...

Get daily ideas and instructions for generating $1,000s per day FROM HOME totally FREE.
GET FREE ACCESS TODAY