Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ο... Ελληνο-Ιρλανδός Duncan Patterson


Μπορεί να γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, όμως δεν κρύβει την αγάπη του για την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Duncan Patterson (πρώην μέλος των Anathema και Antimatter), που μίλησε Xlr8 NET, με αφορμή το νέο album της μπάντας του ΊΟΝ, “Immaculada”.
Ερώτηση: «Ίσως γνωρίζεις ότι οι Έλληνες αγαπούν την Ιρλανδία. Μπορείς να μας πεις πώς η Ιρλανδική κουλτούρα σε επηρέασε σαν άνθρωπο και μουσικό, και σε ποιο βαθμό»;
Απάντηση: «Οι περισσότεροι από την οικογένειά μου είναι Ιρλανδοί και πολλοί απ’ αυτούς τώρα και στο παρελθόν ήταν μουσικοί, έτσι νομίζω ότι απαντάω στην ερώτησή σου. Όσο για το να ζήσω εκεί για πολύ καιρό, θα γινόμουν κλειστοφοβικός. Ξέρω κάποιους πολύ ταλαντούχους ανθρώπους που ποτέ δεν έχουν φύγει απ’ αυτή τη χώρα, ειδικά μουσικούς. Μαγική χώρα, όντως. Θα μετακομίσω εκεί μόνιμα, στο τέλος».
Ερώτηση: «Μπορείς να μας περιγράψεις τη διαδικασία μέχρι να τελειώσεις το νέο άλμπουμ; Σου πήρε πολύ χρόνο;»
Απάντηση: «Την περισσότερη μουσική την είχα γράψει μερικά χρόνια πίσω, και ήταν να μετακομίσω στην Ελλάδα την στιγμή που ετοιμαζόμουν να το ηχογραφήσω. Τα πράγματα δεν δούλεψαν τελικά και έμεινα χωρίς σπίτι για πολύ καιρό. Ηχογράφησα το περισσότερο album στην εξοχή της Πορτογαλίας. Τα λίγα φωνητικά, πνευστά και άλλα λίγα πράγματα, ηχογραφήθηκαν αλλού. Έκανα τη μίξη μόνος μου σε διάφορα μέρη επίσης. Η διαδικασία ήταν πολύ ευκολότερη αυτή τη φορά σε σύγκριση με το πρώτο album, παρ’ ότι είναι εξοργιστικό ότι πήρε πολύ περισσότερο χρόνο για να το τελειώσω».
Ερώτηση: «Ποιο πράγμα σχετικά με σένα θα εξέπληττε τους οπαδούς; Ποιο album θα έπαιρνες στον παράδεισο;»
Απάντηση: «Έχω τατουάζ το μάτι του Paul Stanley (από τους Kiss) στο κωλομέρι μου! Το καλύτερο album όλων των εποχών είναι το “Help” των Beatles. Γεγονός.
Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.
Σταματήστε να λέτε «μαλάκα» κάθε 10 δευτερόλεπτα, κόψτε τον καφέ και το κάπνισμα. Να τρώτε πατσά και κάθε μέρα να ζείτε το όνειρο».
Περισσότερα για τον Duncan Patterson στο http://www.duncanpatterson.com/ και http://www.ion.equilibriummusic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: