Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Και η Ιρλανδία προχωρεί σε φορολόγηση του online gambling


Ένα σχέδιο φορολόγησης ανακοίνωσε πως υιοθετεί η ιρλανδική κυβέρνηση για τις διαδικτυακές εταιρίες παροχής ηλεκτρονικού τζόγου, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέσει άδειες και σε εταιρίες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, με απώτερο σκοπό τα περισσότερα κέρδη για το κράτος.
Η κεφαλή της Ιρλανδικής κυβέρνησης, Brian Cowen, δήλωσε σε δείπνο που παρέθεσε η εφημερίδα The Irish Field ότι η νέα νομοθεσία θα επιτρέψει στις ξένες εταιρίες να εισέλθουν νόμιμα στην αγορά της Ιρλανδίας. Συγκεκριμένα δήλωσε, «Τα νέα μέτρα θα ωφελήσουν στην επέκταση του φορολογικού καθεστώτος για την βιομηχανία στοιχηματισμού σε όλους όσους παρέχουν ηλεκτρονικό και τηλεφωνικό στοιχηματισμό, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της οικονομίας».
Το ανώτατο διοικητικό στέλεχος του PaddyPower, το οποίο εδρεύει στην Ιρλανδία, Patrick Kennedy, διαφώνησε στο ότι οι άδειες και η φορολόγηση σε νέες εταιρίες θα βοηθήσουν την χώρα, καθώς και η απαγόρευση όσων δεν έχουν άδεια διαφήμισης, τονίζοντας πως οι εταιρίες «ψαρεύουν» πελάτες από το internet. Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση της Αυστραλίας, λέγοντας πως «Οι Αυστραλοί ξοδεύουν πια περισσότερα χρήματα κατά κεφαλή από ότι στη Μεγάλη Βρετανία που όλα είναι υπό έλεγχο και ρυθμίσεις».
Από την άλλη, οι εταιρίες William Hill και Ladbrokes, άσκησαν έντονη κριτική σε εταιρίες χαμηλής φορολόγησης οι οποίες έγιναν offshore την περσινή περίοδο. Την κίνηση αυτή έσπευσε να ενισχύσει και η κυβέρνηση, δίνοντας άδειες σε όλες τις εταιρίες e-gaming για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: