Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Στο 13,6% οι εκτιμήσεις για την ανεργία τον Οκτώβριο


Το εκτιμώμενο ποσοστό ανεργίας της Ιρλανδίας υποχώρησε ελαφρώς στο 13,6% τον Οκτώβριο έναντι του 13,7% τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας ενδέχεται να πλησιάζει επίπεδα σταθεροποίησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας από την καταγραφή των εγγεγραμμένων για τα επιδόματα συμπεριλαμβάνουν τους μερικώς απασχολούμενους καθώς και τους περιστασιακά απασχολούμενους με δικαίωμα βοηθήματος και επιδόματος ανεργίας. Ωστόσο, το επίσημο ποσοστό ανεργίας, όπως μετριέται από τη δημοσκόπηση της Quarterly National Household Survey, αυξήθηκε συγκριτικά με το 13,2% του β΄ τριμήνου.
Τα στοιχεία για την ανεργία εμφάνισαν σημάδια βελτίωσης τον Οκτώβριο, καθώς τα εποχιακά αναπροσαρμοσμένα στοιχεία για τους εν ζωή εγγεγραμμένους μειώθηκαν κατά 6.600 άτομα στα 443.000 τον Οκτώβριο, έναντι μείωσης 5.400 ατόμων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία Central Statistics Office.
Ωστόσο, παρά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανεργία θα αυξηθεί κατά το 2011 λόγω τω σαρωτικών περικοπών του κρατικού προϋπολογισμού.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: