Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Από τη... Eurovision στην προεδρία!



Κάποτε διεκδικούσε τη νίκη στη Eurovision, σήμερα θα διεκδικήσει την προεδρία. Η Ντάνα Ρόουζμαρι Σκάλον από την Ιρλανδία, που είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό το 1970, αποφάσισε τελευταία στιγμή να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός της χώρας της.
Όπως είπε, σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία ως ανεξάρτητη υποψήφια. Η καλλιτέχνιδα που κέρδισε τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής πριν από περίπου τρεις δεκαετίες με το τραγούδι «All Kinds of Everything» και έχει στο ενεργητικό της τριάντα άλμπουμ και τριάντα singles, έχει «φλερτάρει» και στο παρελθόν με την πρωθυπουργική καρέκλα.
Το 1997 είχε βάλει υποψηφιότητα, αλλά τελικά ήρθε τρίτη, ενώ την προεδρία κέρδισε η Μαίρη Μακ Αλίς. Παρ’ όλα αυτά, η ήττα της δεν μείωσε το ενδιαφέρον της για τα κοινά. Ετσι, λίγο αργότερα, το 1999 κέρδισε μια θέση στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην εκλογική περιφέρεια Κόναχτ-Ούλστερ, την οποία κράτησε μέχρι και το 2004.
Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τη στήριξη αρκετών μελών του ιρλανδικού Κοινοβουλίου, ενώ έχει προσεγγίσει και κάποιους γερουσιαστές του ρεπουμπλικανικού κόμματος Fianna Fail.
Μάλιστα, άτομο από το περιβάλλον της αναφέρει ότι έχει στείλει γράμμα στον ηγέτη του κόμματος Μάικλ Μάρτιν, ώστε να του κάνει γνωστές τις προθέσεις της. Λέγεται επίσης ότι έχει μιλήσει με τον γενικό γραμματέα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ώστε να της δοθεί άδεια να μιλήσει σε όλα τα μέλη του ιρλανδικού Κοινοβουλίου.
Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού, σύμφωνα με τα λεγόμενα δικών της ανθρώπων, η 60χρονη στιχουργός δεν είχε καμία πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα, ώσπου άρχισαν οι εικασίες από τον Τύπο.
Τότε έλαβε χιλιάδες e-mails που την ενθάρρυναν να δοκιμάσει. Πρόσφατα άφησε και τη θέση της στο κανάλι RTE όπου εργαζόταν στην εκπομπή «Celebrity Bainisteoir». Σύντομα λοιπόν αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή της.
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ
Πηγή: http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: