Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Ιρλανδία τα κεντρικά γραφεία (και) του Twitter


Το Twitter ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει στην Ιρλανδία τα κεντρικά του γραφεία για τις εκτός ΗΠΑ επιχειρηματικές δραστηριότητες. Έτσι, η διάσημη εταιρεία micro-blogging προστίθεται στη μακρά λίστα των τεχνολογικών κολοσσών που επιλέγουν την Ιρλανδία για τη διεθνή τους παρουσία.
Εκτός από το Twitter, η Ιρλανδία φιλοξενεί επίσης τη Google, το Fecebook, το LinedIn, τη Zynga, τη Microsoft, την IBM, την Oracle, την Intel, την Apple και την HP. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απλή σύμπτωση. Η Ιρλανδία έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλές εταιρείες, προσφέροντας ιδιαίτερα χαμηλή φορολογία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με τον καιρό, το Δουβλίνο έχει καταφέρει να κερδίσει τον άτυπο τίτλο της τεχνολογικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Το Twitter ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια και αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 600 εργαζομένους. Υπολογίζεται ότι έχει 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ βρίσκεται στην ένατη θέση της παγκόσμιας διαδικτυακής κίνησης σύμφωνα με την εταρεία Alexa.
Πηγή: thenextweb

Δεν υπάρχουν σχόλια: