Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Διπλό με... αρχηγό


Το 40ο του γκολ με την Εθνική Ιρλανδίας χάρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στους πρασινοπορτοκαλί επί της Κύπρου με 1-2. Ο λόγος φυσικά για τον τεράστιο Robbie Keane, ο οποίος διαμόρφωσε στο σημαντικό παιχνίδι του ΓΣΠ στο 83΄ το τελικό αποτέλεσμα, με ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Whelan από δεξιά. Προηγήθηκε η ισοφάριση από τον Ηλία στο 30΄, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Kevin Doyle στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Πλέον οι Ιρλανδοί βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από την Ιταλία και δείχνουν ικανοί να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη συμμετοχή τους στα μπαράζ, για την πρόκριση στο Μουντιάλ 2010.
«Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε. Πήραμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και προχωράμε», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνκής Ιρλανδίας, ενώ ο Giovanni Trapattoni σημείωσε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη. Ιταλία και Βουλγαρία επικράτησαν και έπρεπε να κάνουμε το ίδιο».
Οι συνθέσεις του αγώνα:
Republic of Ireland: Shay Given, John O'Shea, Richard Dunne, Sean St. Ledger, Kevin Kilbane, Stephen Hunt (Aiden McGeady 67), Keith Andrews, Glenn Whelan, Damien Duff, Robbie Keane, Kevin Doyle (Caleb Folan 75).
Cyprus: Avgousti, Ilia, Christou, Charalambous, Avraam, Charalambides, Satsias, Michail (Alexandra 72), Nikolau, Aloneftis, Okkas (Christofe 90 +).

Δεν υπάρχουν σχόλια: