Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

«Πάνε Στοίχημα» για την επικύρωση της ευρωσυνθήκης


Ιρλανδικό γραφείο στοιχημάτων έχει αρχίσει από τώρα να καταβάλει τα κέρδη στους παίκτες που στοιχηματίζουν υπέρ της επικύρωσης της μεταρρυθμιστικής συνθήκης της ΕΕ στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα στην Ιρλανδία.
«Με 1 στις 12 πιθανότητες, ένα θετικό αποτέλεσμα (στο δημοψήφισμα) δείχνει να αποτελεί την προκαθορισμένη κατάληξη σε αυτό το στάδιο, αν και αναμένουμε μια σκληρή μάχη», δήλωσε ο Λίον Μπλανς, εκπρόσωπος του Boylesports.
Οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στην Ιρλανδία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης της Λισσαβώνας.
«Καθώς πολλές σημαντικές ομάδες στη χώρα, όπως οι αγρότες και οι επικεφαλής των επιχειρήσεων, υποστηρίζουν τη συνθήκη, πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι τώρα αναπόφευκτο», προσέθεσε ο Μπλανς.
Το αντίπαλο ιρλανδικό γραφείο στοιχημάτων Paddy Power (PAP.I) είχε χάσει πέρυσι πολλά χρήματα όταν κατέβαλε προκαταβολικά τα κέρδη σε αυτούς που είχαν στοιχηματίσει υπέρ του «Ναι» στο ανάλογο δημοψήφισμα, στο οποίο επικράτησε το «Όχι».
Εκπρόσωπος του Paddy Power δήλωσε φέτος ότι αναμένουν μια νίκη του «Ναι», αλλά ότι δεν πρόκειται να καταβάλουν προκαταβολικά τα κέρδη σε αυτούς που θα στοιχηματίσουν στο «Ναι» πριν από την έναρξη του δημοψηφίσματος στις 2 Οκτωβρίου.
«Είναι μια τόσο σημαντική συνθήκη. Δεν θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα λόγο για να μην πάνε να ψηφίσουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Paddy Power, προσθέτοντας ότι ένας παίκτης στοιχημάτισε χθες, Τρίτη, 32.000 ευρώ στην επικύρωση της συνθήκης.
«Περιμένουμε ότι όλοι όσοι έχουν στοιχηματίσει στο 'Ναι' θα πιάσουν την καλή την ερχόμενη εβδομάδα», κατέληξε.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: