Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ιρλανδία: Αυξήθηκε στο 14,2% η ανεργία τον Ιούνιο


Του Eamon Quinn
ΔΟΥΒΛΙΝΟ (Dow Jones)—Στο 14,2% αυξήθηκε η ανεργία στην Ιρλανδία τον Ιούνιο, έναντι 14,1% το Μάιο, όπως έδειξαν σήμερα κυβερνητικά στοιχεία.
Η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία έχει αναθεωρήσει καθοδικά τις μηνιαίες εκτιμήσεις για την ανεργία μετά την τριμηνιαία έκθεση Quarterly National Household Survey που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Είχε προηγουμένως τοποθετήσει την ανεργία του Μαΐου στο 14,8%.
Την Τετάρτη, η υπηρεσία ανέφερε ότι 446.800 άτομα είναι καταγεγραμμένα στο εποχιακά αναπροσαρμοσμένο ενεργό μητρώο αιτήσεων επιδομάτων και εργαζομένων μερικής απασχόλησης τον Ιούνιο, έναντι της αναθεωρημένης μέτρησης για 443.900 άτομα το Μάιο.
Τα μη αναπροσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων τον Ιούνιο ενισχύθηκε στις 457.948 από 440.947 στον αμέσως προηγούμενο μήνα.
Η ιρλανδική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα ένα πρόγραμμα με το οποίο θα προσφέρει θέσεις πρακτικής σε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες για άτομα που είναι μακροπρόθεσμα ανέργοι.
Από το ξέσπασμα της σφοδρής τραπεζικής κρίσης, η ιρλανδική ανεργία έχει αυξηθεί σημαντικά από περίπου 4% στα τέλη του 2007.
© Dow Jones Newswires
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: