Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Νέα στήριξη στις τράπεζες Ισπανίας και Ιρλανδίας


«Πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες πήραν η Ισπανία και η Ιρλανδία να επεκτείνουν τα προγράμματα στήριξης του τραπεζικού τομέα, έως τα τέλη του έτους, παράταση που τις βοηθά να κερδίσουν χρόνο στον αγώνα τους να αναδιαρθρώσουν τις προβληματικές τράπεζες.
Τα προγράμματα, που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση τραπεζών την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης, πρέπει να ανανεώνονται κάθε εξάμηνο από την Κομισιόν.
«Η επέκταση των μέτρων είναι η αρμόζουσα, καθώς είναι στοχευμένη και περιορισμένη σε διάρκεια και εύρος», σχολίασε η Κομισιόν, εγκρίνοντας την ανανέωση των προγραμμάτων.
Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη χώρα που προσέφερε εγγυήσεις για τις τράπεζες που ανέρχονταν στα 400 δισ. Η Ισπανία ενέκρινε το δικό της ταμείο αναδιάρθρωσης με κεφάλαια 99 δισ. τον Ιούνιο του 2009. Η Μαδρίτη πούλησε χθες επιτυχώς κρατικά ομόλογα στους επενδυτές, σε μία δημοπρασία που χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, καθώς εξασφάλισε κεφάλαια 3,95 δισ. ευρώ με χαμηλότερο κόστος απ' ό,τι στη δευτερογενή αγορά.
Πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/389398

Δεν υπάρχουν σχόλια: