Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Επεισόδια σε συναυλία των U2 επειδή δεν πληρώνουν φόρους στην Ιρλανδία!


Η εμφάνιση των U2 στο διάσημο φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι της Βρετανίας την Παρασκευή συνοδεύτηκε από επεισόδια που ξεκίνησε ομάδα ακτιβιστών, η οποία κατηγορεί το συγκρότημα για φοροδιαφυγή στην Ιρλανδία.
Μέλη της ομάδας ακτιβιστών Art Uncut, μόλις ο Bono και η παρέα του βγήκαν στη σκηνή, εμφάνισαν ένα μπαλόνι ύψους έξι μέτρων που έγραφε «Να πληρώνετε και εσείς τους φόρους σας» (U Pay Your Tax 2) και ακόμα ένα που έδειχνε χρήματα να μεταφέρονται από την σημαία της Ιρλανδίας σε αυτή της Ολλανδίας.
Οι άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να πάρουν το μπαλόνι και τότε ξέσπασαν μικροεπεισόδια με τα μέλη της ομάδας. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι άντρες της εταιρείας security ξυλοκόπησαν κάποιους ακτιβιστές δημιουργώντας ένταση. Τελικά κατάφεραν να τους αποσπάσουν τα μπαλόνια και έτσι οι U2 συνέχισαν απερίσπαστοι το live τους.
Πάντως, οι περισσότεροι από τους 50 χιλιάδες θεατές δεν κατάλαβαν καν τι συνέβη μπροστά από τη σκηνή, καθώς τα επεισόδια έληξαν σύντομα.
Η οργάνωση Art Uncut είχε προειδοποιήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες πως κατά την διάρκεια της εμφάνισης των U2 θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία. Ο λόγος είναι επειδή το 2006 οι U2 μετέφεραν τις φορολογικές τους υποθέσεις στην Ολλανδία με σκοπό να πληρώνουν λιγότερους φόρους.
Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: