Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κοντά στη μείωση ΦΠΑ ξενοδοχείων στο 9% η Ιρλανδία


Πιο ζωντανή από ποτέ επανέρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ εξαιτίας των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της φιλοξενίας της Ιρλανδίας, μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των προτάσεων της Ιρλανδικής κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν τη μείωση του συντελεστή από 14,5% στο 9% στον τομέα προκειμένου να τονωθεί η οικονομία.
Όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan, ο νέος συντελεστής ενδέχεται να εισαχθεί από την 1η Ιουλίου με προθεσμία ισχύος έως την 31 Δεκεμβρίου του 2012. Ο συντελεστής 9% πρόκειται να εφαρμοστεί σε αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εστίασης και τροφοδοσίας, ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και έντυπου υλικού όπως χάρτες και φυλλάδια.
«Η Ιρλανδοί αποτελούν το παράδειγμα μιας κυβέρνησης που κατανοεί πως η τιμολόγηση είναι σημαντικός παράγοντας στο μέλλον του τουρισμού. Αντιλήφθηκαν πως η μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της φιλοξενίας έχει καλές προοπτικές να αναζωογονήσει την οικονομία», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Βρετανικής Ένωσης Φιλοξενίας, Ufi Ibrahim.
Πηγή: www.ltcnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: