Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Διαγωνισμός για τον καλύτερο μπάρμαν στο Δουβλίνο


Του Γιώργου Ρούστα
Με το αργυρό μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στη Λάρισα, ο 27χρονος μπάρμαν Αλέξης Φλωράς, μετά τη διάκριση που πέτυχε σε παγκόσμιο διαγωνισμό για τη δημιουργία κοκτέιλ, που έγινε στη χώρα του ουίσκι, στην Ιρλανδία και συγκεκριμένα στο Δουβλίνο.
Ο Αλέξης Φλωράς επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει «όποιον κυνηγάει το όνειρο, στο τέλος να τα καταφέρνει», καθώς πριν τη σημαντική αυτή διάκριση, είχε συμμετάσχει και διακριθεί σε μικρότερου βεληνεκούς διαγωνισμούς. Τον Μάρτιο του 2001, πάλι σε διαγωνισμό για το καλύτερο κοκτέιλ η συνταγή που έστειλε, μέσω διαδικτύου πήρε την πρώτη θέση, κερδίζοντας ως έπαθλο ένα ταξίδι στο Λονδίνο, ενώ το 2008 σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το λικέρ Marie Brizard στην Αθήνα ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα.
Το αγαπημένο ή τυχερό του ουίσκι είναι το Jameson, αφού η Jameson Irish Whisky ήταν αυτή που διοργάνωσε στο Δουβλίνο, στις 14 Ιουνίου τον παγκόσμιο διαγωνισμό, για το καλύτερο κοκτέιλ, όπου συμμετείχαν 17 χώρες και 220 μπάρμεν.
Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν 23 μπάρμεν, με τον brand ambassandors (εκπρόσωπο) του Jameson στη χώρα μας να επιλέγει, ως εκπρόσωπο της Ελλάδας τον Αλέξη Φλωρά. Και δεν το μετάνιωσε. Το κοκτέιλ που παρουσίασε ο νεαρός μέσα σε 1,5 λεπτό, αν και τα χρονικά περιθώρια ήταν 3 λεπτά, το wild irish hibiscus κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Πρώτος αναδείχτηκε ένας Ισπανός, τρίτος ένας Τσέχος, τέταρτος ο Ιρλανδός και πέμπτος ένας Καναδός. Οι κριτές αποφάσισαν με κριτήρια τη γεύση του κοκτέιλ, την εμφάνιση, το άρωμα και τέλος την προσωπικότητα του διαγωνιζόμενου.
Πώς όμως δημιουργήθηκε το περίφημο κοκτέιλ; Ο Αλέξης Φλωράς μας αποκαλύπτει το μυστικό ή καλύτερα τη συνταγή της επιτυχίας. Το wild irish hibiscus δημιουργήθηκε με 40 ml jameson, 20 ml Eoliki triple sec, 20 ml wild hibiscus syrup, 20 ml χυμό cranberry, 1,5 κουταλάκι άχνη ζάχαρη και 10 ml χυμό line. Βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass, ανακινούμε δυνατά και διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι tubler. Σερβίρουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με άνθος υβίσκου.
Πηγή: www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: