Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Ανησυχώ για την Ελλάδα, η κυβέρνησή της δεν είναι αποτελεσματική


Ανησυχίες για την ικανότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους με τα μέτρα λιτότητας που έχει θέσει, εξέφρασε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Michael Noonan. Ωστόσο, δήλωσε πως έχει διαβεβαιώσεις από τους δανειστές της Ιρλανδίας, ότι η χώρα του δεν θα επηρεαστεί από τις συνέπειες της μετάδοσης της κρίσης χρέους του ευρώ.
Ο Noonan δήλωσε ακόμη ότι η ισχυρότερη οικονομία της Ιρλανδίας και το περισσότερο αποτελεσματικό σύστημα φοροείσπραξης, την τοποθετεί σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με την Ελλάδα, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί ως όρος για το δάνειο των 67,5 δισ. ευρώ που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο από ΕΕ και ΔΝΤ.
Πρόσθεσε ακόμη πως «η Ελλάδα θα κάνει όσα χρειάζεται για να λάβει τον επιπλέον δανεισμό, και μετά από αυτό, το μέλλον είναι στα χέρια της». Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη, δήλωσε πως «θα ήμουν περισσότερο ανήσυχος για ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας να εφαρμόσει ό,τι συμφώνησαν το φθινόπωρο, καθώς η κυβέρνησή τους δεν φαίνεται να είναι και πολύ αποτελεσματική».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα. Το χρέος μας είναι ένα σκαλί κάτω από αυτό της Ελλάδας. Εμείς αναπτυσσόμαστε ξανά, έχουμε μια ανοιχτή οικονομία. Η ανάπτυξή μας οδηγείται από τις εξαγωγές και θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε αυτή τη διάφορα και να βασιζόμαστε στις εγγυήσεις που παίρνουμε από την Ευρώπη ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση».
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: