Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

«Κατηγορώ» και από τον Γαλλικό Τύπο


«Το χέρι του Τιερί Ανρί - εθνικός προβληματισμός», «Ανήθικη πρόκριση», «Δυσφορία», «Με σκυμμένο το κεφάλι», είναι μερικοί από τους τίτλους άρθρων και αναλύσεων στον τύπο, που συνεχίζουν να κρατούν ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα της πρόκρισης της Γαλλίας στο Μουντιάλ.
Ο πρωτοσέλιδος μάλιστα τίτλος της φιλοκυβερνητικής Φιγκαρό εκτιμά ότι στο ματς Γαλλία - Ιρλανδία για την πρόκριση «Το λάθος του Ανρί έγινε κρατική υπόθεση» και αναφέρεται στη συζήτηση που είχε για το θέμα ο Γάλλος πρόεδρος με τον Ιρλανδό ομόλογό του στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Για τους Γάλλους είναι πλέον θέμα «ηθικό» και θέμα «εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας».
«Ας το αναγνωρίσουμε» λέει ο αναλυτής της Φιγκαρό, «εδώ στη Γαλλία κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την νίκη της ομάδας. Αυτή η κλοπή, αυτή η πρόκριση μέσω διαρρήξεως, αυτή η παραβίαση του πνεύματος του αθλητισμού, μας κάνει να σκύβουμε το κεφάλι, σχεδόν να ντρεπόμαστε».
Το «Όχι» της ΦΙΦΑ δικαιολογείται με το ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον κανονισμό της.
«Οι κανονισμοί είναι για να αλλάζουν και να προσαρμόζονται με τις σύγχρονες ανάγκες», δήλωσε για το θέμα η υπουργός οικονομίας κα Λαγκράντ και οι πλειοψηφία των Γάλλων συμφωνεί μαζί της.
Με σφυγομέτρηση της Sofres -Europe1 το 79% των Γάλλων πιστεύει ότι το βίντεο θα πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον για τις αποφάσεις της διαιτησίας.
Στο Ίντερνετ τα αμέτρητα πυρά είναι εναντίον του Τιερί Ανρί, με φωτομοντάζ, ύβρεις, και προτάσεις για σαμποτάζ στα προϊόντα που διαφημίζει με τους σπόνσορές του, πράγμα που έκανε τον παίχτη να σπάσει τη σιωπή του και να δηλώσει στο κανάλι Sky News ότι αναγνωρίζει ότι «θα ήταν δίκαιο να ξαναπαιχθεί το ματς, δεν εξαρτάται όμως από τον ίδιο».
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: