Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

«Να επαναληφθεί ο αγώνας στο Παρίσι»


Επανάληψη του αγώνα με την Γαλλία, για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, ζητά, με δηλώσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας. Η φάση του γκολ της ισοφάρισης των Γάλλων, με το χέρι του Henry, εξόργισε τον Dermot Ahern (φωτό). Επανάληψη ζήτησε και η Ιρλανδικό Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
«Πιθανότατα, δεν θα αποδεχτούν το αίτημα μας, γιατί είμαστε μια ποδοσφαιρικά μικρή χώρα, αλλά ας τους βάλουμε στην δύσκολη θέση να αποφασίσουν. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους οπαδούς μας. Αν δεν δικαιωθούμε, το συμπέρασμα είναι πως αν κλέψεις, θα νικήσεις», τόνισε αρχικά ο υπουργός και συνέχισε: «Ο Henry παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε το χέρι του και είπε πως το δήλωσε και στον διαιτητή. Εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν το διπλό χέρι και το διπλό οφσάιντ, γι’ αυτό θα βάλουμε την FIFA στην διαδικασία να αποφασίσει αν πρέπει να επαναληφθεί ο αγώνας».
Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Kevin Kilbane, ο οποίος δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ακόμα τη χθεσινή «σφαγή»: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα έπρεπε να επαναληφθεί. Και νομίζω πως όλοι στην ομάδα θα ήθελαν το ίδιο. Θα δείτε ότι ο Henry βρήκε την μπάλα με τον χέρι μια φορά και στη συνέχεια είδε πως αυτή θα έφευγε άουτ, οπότε την ξαναβρήκε με το χέρι για να την κρατήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τον ρώτησα αν όντως έκανε χέρι και μου είπε πως "ναι, αλλά δεν το ήθελα". Εγώ όμως είδα το χέρι ξεκάθαρα. Είναι μεγάλη η απογοήτευση για όλους μας. Στη συνέχεια, ο Kilbane αναφέρθηκε και στον διάλογο που είχε με τον διαιτητή Martin Hansson μετά το τέλος του αγώνα: «Πήγα στον διαιτητή και τον ρώτησα αν είδε την παράβαση. Είπε ότι ήταν 100% σίγουρος πως δεν ήταν χέρι. Όταν μου το είπε, ήξερα σίγουρα πως έλεγε ψέματα. Αυτό είναι το χειρότερο από όλα», κατέληξε ο αμυντικός της Hull.
Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας, Giovanni Trappatoni, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο το παιχνίδι εναντίον της Γαλλίας να επαναληφθεί. Όλοι οι οπαδοί είδαν τι συνέβη στο γήπεδο. Θα ήθελα μόνο να μάθω πώς η FIFA επέλεξε τον διαιτητή. Θα πάω στη FIFA και να τους συμβουλεύσω ότι πρέπει να προβούν σε κυρώσεις. Είναι καλύτερο για το ποδόσφαιρο».
Σημείωση blog: Μία συμβουλή σε όλους στο νησί που αγαπάμε. Μην παρασύρεστε. Ζητήστε να διεξαχθούν μόνο τα 17 λεπτά που απομένουν μέχρι τη λήξη του αγώνα και ενώ η Ιρλανδία ήταν μπροστά με 0-1. Γιατί να ξεκινήσει το παιχνίδι με 0-0 και να ακυρωθεί το γκολ του Robbie Keane;

Δεν υπάρχουν σχόλια: