Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

William Hill: Σεβάστηκε όσους πόνταραν Ιρλανδία


Την απόφαση να επιστρέψει όλα τα πονταρίσματα που έγιναν υπέρ της πρόκρισης των Ιρλανδών πήρε η William Hill. H στοιχηματική εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε, όταν στη φάση του γκολ της ισοφάρισης των Γάλλων , ο Τιερί Ανρί έκανε κοντρόλ με το χέρι πριν δώσει την ασιστ στον Γκαλάς που με κεφαλιά έκανε το 1-1. Το γκολ αυτό χάρισε τελικά την πρόκριση στους «τρικολόρ», προκαλώντας την οργή όχι μόνο των Ιρλανδών, αλλά και των ουδέτερων φιλάθλων.
«Πέρα από οποιαδήποτε ηθική αναστολή και το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη αν το γκολ δεν είχε μετρήσει, η William Hill αισθάνεται πως κρατά μια δίκαιη στάση επιστρέφοντας τα χρήματα σε όσους στοιχημάτισαν υπέρ της πρόκρισης των Ιρλανδών» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος τόνισε πως η κίνηση αυτή θα στοιχήσει στη William Hill αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Το 1986, η William Hill έγινε η πρώτη στοιχηματική εταιρεία που προχώρησε σε μια αντίστοιχη κίνηση, όταν μετά το τέρμα που σημείωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα με το «χέρι του θεού» εναντίον της Αγγλίας, αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που είχαν πονταριστεί υπέρ της πρόκρισης των «λιονταριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: