Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ανρί: «Δίκαιο να επαναληφθεί ο αγώνας»


Μπορεί η FIFA να ανακοίνωσε σήμερα (20/11) ότι απέρριψε το αίτημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιρλανδίας για επανάληψη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Γαλλία, ωστόσο ο Τιερί Ανρί, που ήταν η… πέτρα του σκανδάλου, εξέφρασε την άποψη ότι η εκ νέου διεξαγωγή της αναμέτρησης θα ήταν «η πιο δίκαια λύση». Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έκανε χέρι στη φάση, από την οποία προήλθε το γκολ του Γουίλιαμ Γκαλάς, με το οποίο οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν σε 1-1, σκορ που τους έδωσε τελικά το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Δεν είμαι απατεώνας και δεν υπήρξα ποτέ» αναφέρει ο Γάλλος στράικερ σε σημερινή δήλωσή του και συμπληρώνει: «Ήταν μία ενστικτώδης αντίδραση σε μία μπαλιά, η οποία ερχόταν εξαιρετικά γρήγορα σε μία περιοχή με συνωστισμό από παίκτες. Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το κοντρόλ της μπάλας έγινε με το χέρι μου. Το είπα στους παίκτες της Ιρλανδίας, τον διαιτητή και τα ΜΜΕ μετά τον αγώνα. Φυσικά αισθάνομαι αμήχανα με τον τρόπο που νικήσαμε και λυπάμαι πάρα πολύ για τους Ιρλανδούς, οι οποίοι σίγουρα αξίζουν να είναι στη Νότια Αφρική. Φυσικά, η πιο δίκαιη λύση θα ήταν να επαναληφθεί ο αγώνας, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορώ να κάνω, εκτός από το να παραδεχθώ ότι η μπάλα είχε επαφή με το χέρι μου πριν από το γκολ, με το οποίο ισοφαρίσαμε, και λυπάμαι πολύ για τους Ιρλανδούς».
Στο μεταξύ, δημοσιογράφος από την Ιρλανδία ανάρτησε μπροστά από το προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα ένα τεράστιο πανό, το οποίο ζητά από τον Ανρί να ζητήσει συγγνώμη για το χέρι στον αγώνα της εθνικής. Η Τζεραλντίν Κομίσκεϊ τοποθέτησε το πανό μπροστά στην έξοδο του πάρκινγκ του συλλόγου, όπου ο Γάλλος διεθνής προπονήθηκε σήμερα κανονικά με τους υπόλοιπους παίκτες της «Μπάρτσα». «Λυπάμαι. Εγώ ο Τιερί Ανρί, ζητώ συγγνώμη από τον ιρλανδικό λαό που χρησιμοποίησα το χέρι μου για να αποκλείσω την εθνική από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου» ανέφερε το πανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: