Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Πρόστιμο στους U2 από τον Δήμο Δουβλίνου


Μπορεί οι U2 να είναι Ιρλανδοί, ωστόσο οι συμπατριώτες τους δεν τους χαρίστηκαν και τους τιμώρησαν με πρόστιμο για ηχορύπανση.
Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο ο Bono και η παρέα του έδωσαν τρεις συναυλίες στο Croke Park του Δουβλίνου και ύστερα από καταγγελίες κατοίκων, η δημοτική Αρχή διαπίστωσε πως τουλάχιστον 12 φορές ο ήχος ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια (75 decibel).
Μην φανταστείτε βέβαια πως ήταν κάποιο εξοντωτικό πρόστιμο και πως θα το πληρώσει η μπάντα. 33.000 λίρες που θα κληθεί να καταβάλει η διοργανώτρια εταιρία των συναυλιών.
Μάλιστα το παραπάνω απογοήτευσε τους περιοίκους. Ένας απ΄ αυτούς τόνισε, «Είναι ένα ασήμαντο πρόστιμο και φυσικά δεν αποτελεί αντικίνητρο». Παράλληλα, προέτρεψε το Δήμο να επενδύσει το πρόστιμο στη περιοχή γύρω από το Croke Park.
Γενικά πάντως, οι τρεις συγκεκριμένες συναυλίες έφεραν μεγάλη αναστάτωση στη περιοχή. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι μέσα σε αστική περιοχή και οι κάτοικοι αναστατώθηκαν από τις περίπου 100 νταλίκες που περνούσαν μέσα από τους στενούς τους δρόμους. Μάλιστα, προέβησαν και σε κινητοποιήσεις και λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε αναβολή της επόμενης συναυλίας τους στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Θυμίζουμε πως η 360ο tour των U2 στις 3 Σεπτεμβρίου θα περάσει και από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Πηγή: www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: