Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

«Ανρί είσαι απατεώνας»


Κίνημα εναντίον του Τιερί Ανρί βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διαδίκτυο με αφορμή την ενέργειά του να χρησιμοποιήσει το χέρι του δύο φορές στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ με το οποίο ισοφάρισαν οι Μπλε τους Ιρλανδούς στην παράταση (1-1) και πήραν το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τα forum και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από μηνύματα κατά του Τιερί Ανρί ακόμα και από συμπατριώτες του, όπως και το προφίλ του στο Facebook και στη Wikipedia.
Έχουν δημιουργηθεί επίσης γκρουπ στο Facebook με τίτλους όπως «Εμείς οι Ιρλανδοί μισούμε τον Τιερί Ανρί, τον απατεώνα» και «Ο Τιερί Ανρί είναι ένας απατεώνας».
Οι Ιρλανδοί απειλούν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της Gillette τα οποία διαφημίζει ο Ανρί στην «καμπάνια των πρωταθλητών» από το 2007 μαζί με τον Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ και τον Αμερικανό πρωταθλητή του γκολφ Τάιγκερ Γουντς. Η αμερικάνικη εταιρεία μάλιστα είχε επιλέξει τον Ανρί γιατί ενσωματώνει «αληθινές αθλητικές αξίες», γεγονός που πλέον δεν υφίσταται μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σεν Ντενί..
Εκπρόσωπος της Gillette δήλωσε πως δεν πρόκειται να επηρεαστούν οι σχέσεις της εταιρείας με τον Ανρί ο οποίος λαμβάνει 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σε δημοσκόπηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Los Αngeles Τimes» για το πώς πρέπει να αντιδράσει η FΙFΑ στο θέμα του Ανρί, το 28% είχαν απαντήσει μέχρι χθες πως πρέπει να αποκλείσει τη Γαλλία από το Παγκόσμιο Κύπελλο και να την αντικαταστήσει με την Ιρλανδία. Το 24% απάντησε να επαναληφθεί ο αγώνας.
Η κυβέρνηση και η ομοσπονδία των Ιρλανδών ενώνουν τις δυνάμεις τους και πιέζουν τη FΙFΑ για την επανάληψη του αγώνα καταθέτοντας επίσημα το αίτημά τους, στηριζόμενοι στο προηγούμενο της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας να επαναληφθεί ο αγώνας του Ουζμπεκιστάν με το Μπαχρέιν στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 όταν ο διαιτητής από λάθος καταλόγισε πέναλτι.
Η FΙFΑ ωστόσο χαρακτήρισε εκείνη την περίπτωση «τεχνικό λάθος».
Οι Ιρλανδοί όμως επιμένουν πως ο Ανρί ψεύδεται γιατί την μπάλα δεν την χτύπησε μία αλλά δύο φορές με το χέρι.
Ο σουηδικός Τύπος είναι καταπέλτης για το λάθος του Χάνσον στον οποίον προτείνει να μην επισκεφτεί ποτέ την Ιρλανδία για ευνόητους λόγους, ενώ ο προπονητής των Ιρλανδών Τζιοβάνι Τραπατόνι καλεί τη FΙFΑ να εξηγήσει με ποια κριτήρια επέλεξε τον συγκεκριμένο ρέφερι να διευθύνει ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο για την επίμαχη φάση τον Χάνσον και όχι τον Ανρί γιατί δεν ρώτησε τον παίκτη και τον βοηθό του για να πληροφορηθεί τι συνέβη στη φάση πριν κατακυρώσει το γκολ! «Είμαι βέβαιος πως ο Ανρί θα του έλεγε πως έκανε χέρι».
Η FΙFΑ έχει επιλέξει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» αφού ακόμα και στην περιγραφή του αγώνα από την ιστοσελίδα της στην επίμαχη φάση αναφέρεται πως «η Γαλλία είχε τύχη» στη φάση του γκολ.
Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: