Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αποβλήθηκε η Derry από το Πρωτάθλημα Ιρλανδίας


Από αλλού το φοβήθηκαν, από αλλού τους ήρθε. Και ήταν και αστροπελέκι. Τα οφειλόμενα στους παίκτες και η διαφορά στα ποσά κράδαιναν απειλητικά πάνω από το …κεφάλι της Derry City την καρμανιόλα. Εντέλει αποδείχτηκε πως ο λόγος για τον οποίο άλλα νούμερα παραδεχόταν πως χρωστάει η Derry και άλλα ποσά αξίωναν οι παίκτες, ήταν τα διπλά συμβόλαια που διατηρούσε με ορισμένους παίκτες ο σύλλογος! Κάτι που φυσικά είναι απαράβατος -επί ποινής αποβολής από τη λίγκα- κανονισμός στο καταστατικό της LOI (league of Ireland).
Η ομοσπονδία συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο για να προλάβει η όποια απόφασή της τα πλέι οφ μεταξύ Drogheda και Bray και αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της Derry, δηλαδή την αποβολή της από την LOI κάτι που σημαίνει πως η βαθμολογία κυρώνεται με εννιά ομάδες και την Derry εκτός κατηγοριών. Μάλιστα, όπως η ομοσπονδία σημείωσε, η Derry, βάσει της εκ μέρους της αποδοχής των όρων συμμετοχής της λίγκας προ της ενάρξεως της σεζόν, δεν έχει καν το δικαίωμα ένστασης! Επιπλέον, σημειώνεται πως η Derry δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην A division του χρόνου, θα πρέπει να υποβάλλει δικαιολογητικά εκ νέου για την αδειοδότησή της, ουσιαστικά είναι εκτός πρωταθλημάτων, αν και αναμένεται να αντιμετωπιστεί με επιείκεια και να πάρει τελικά θέση στην μικρή κατηγορία.
Έτσι τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής: Στην τελική βαθμολογία που κυρώνει η ομοσπονδία περιλαμβάνονται 9 ομάδες. Έτσι η ουραγός Bray κατατάσσεται 9η και δεν υποβιβάζεται άμεσα στην A division, θα παίξει μπαράζ με την Drogheda. Η νικήτρια θα μείνει στην premiership και η ηττημένη θα πρέπει να δώσει ένα μπαράζ ακόμα (με τη νικήτρια του άλλου μπαράζ, αυτού της A division μεταξύ Shelbourne και Sporting Fingal) για να αναδειχτεί η ομάδα που θα πάρει τη 10η θέση για την εκκίνηση της premiership του 2010 (η άλλη ομάδα που ανεβαίνει είναι η UCD). Επίσης η Cork κατατάσσεται τρίτη και παίρνει το εισιτήριο για το Europa League του 2010-11 (αν και στην Cork επίσης αναμένεται να υπάρξουν άμεσα εξίσου δραματικές εξελίξεις, με παρόμοια ποινή ή, στην καλύτερη περίπτωση αφαίρεση 10 τουλάχιστον βαθμών που ενδέχεται να διαφοροποιήσουν εκ νέου τη βαθμολογία!).
Πάντως, από την πλευρά της Derry υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις, κατηγόρησαν την ομοσπονδία για «κυνήγι μαγισσών» με θύμα την ομάδα τους και εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να προσπαθήσουν να αναβάλλουν τη διεξαγωγή του μπαράζ και να προσφύγουν στο μεταξύ σε πολιτικό δικαστήριο, κάτι μάλλον απίθανο αφού σε τέτοιο ενδεχόμενο η UEFA και η FIFA καραδοκούν και απαγορεύουν ρητά την προσφυγή οποιασδήποτε ομάδας στην πολιτική δικαιοσύνη επί ποινής αποκλεισμού από κάθε διασυλλογική διοργάνωση, εγχώρια ή, διεθνή.
Πηγή: Θ. Χαρόπουλος (www.kingbet.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: